Φθινοπωρινή διακόσμηση: Ιδέες για ανανέωση στο σπίτι

Το φθινόπωρο σας βρήκε να… έχετε βαρεθεί τους χώρους του σπιτιού σας; Δείτε μερικές μοδάτες και πρωτότυπες ιδέες ανανέωσης.
Φθινοπωρινή διακόσμηση: Ιδέες για ανανέωση στο σπίτι
Το φθινόπωρο μας βρίσκει να θέλουμε να ανανεώσουμε τους χώρους του σπιτιού μας με DIY διακοσμητικά, αλλαγές σε χρώματα και έπιπλα και ένα σωρό ακόμα «μαστορέματα» που φέρνουν φρέσκο αέρα σε παλιούς χώρους όπως το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα.
Πώς θα κάνουμε αυτήν την ανανέωση; Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές διακόσμησης σε κλίμα φθινοπωρινό.

Δώστε προσωπικότητα στον χώρο σας με ζωντανές αποχρώσεις και μεταχειρισμένα αντικείμενα, όπως ο παρακάτω κοράλ καναπές και τα επιχρυσωμένα έπιπλα που τον περιστοιχίζουν. Για αγορές μεταχειρισμένων επίπλων δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Αντίκες, ρετρό και ρουστίκ αντικείμενα/έπιπλα «παίζουν» πολύ φέτος στο φθινοπωρινό ντεκόρ και κάνουν ιδανικό κοντράστ με μοντέρνες επιλογές, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.


Δώστε την αίσθηση… γκαλερί στον χώρο σας, χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία, τοποθετώντας στη σειρά μικρές κορνίζες με θέματα που σας αρέσουν και ξεκουράζουν το μάτι, όπως οι παρακάτω έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μεγάλο τετράγωνο. Ιδανικά, μπορούν να μπουν πίσω και πάνω από τον καναπέ, μέχρι το ταβάνι. Περισσότερες ιδέες για το πώς μπορείτε να τοποθετήσετε τις κορνίζες στον τοίχο σας θα βρείτε εδώ.


Τοποθετήστε τον καναπέ του σαλονιού σας μπροστά από ένα μεγάλο παράθυρο, έτσι ώστε να επιτρέψετε στο φως του ήλιου να αποτελέσει… πρωταγωνιστή ενός ουδέτερου δωματίου.


Το χρώμα είναι το παν για μια σωστή φθινοπωρινή διακόσμηση – ανανέωση σπιτιού. Αν έχετε βαρεθεί το χρώμα στους τοίχους σας, δώστε νέο αέρα και στιλ βάφοντας μόνοι σας έναν μικρό τοίχο πίσω από το κρεβάτι, τον καναπέ, το τζάκι ή τα πλακάκια της κουζίνας. Προτείνουμε το χρώμα μέντα, όπως αυτό του τοίχου παρακάτω.


Αξιοποιώντας μεγάλες γυάλες ή βάζα και γεμίζοντάς τες/τα με το φθινοπωρινό σας ντεκόρ (αποξηραμμένα φύλλα δέντρων, βελανίδια, φρούτα σε τόνους του μπορντό και του καφέ, κουκουνάρια κ.α.) στολίζετε όμορφα και φθινοπωρινά τραπεζαρίες και κομοδίνα.


Παίξτε με το mix and match, το οποίο επίσης αποτελεί μοδάτη τάση για φέτος. Δημιουργήστε αρμονικές συνυπάρξεις διαφορετικών πραγμάτων, βάζοντας για παράδειγμα μια κλασική λάμπα πάνω σε ένα μοντέρνο τραπεζάκι, τολμώντας μια «παράξενη» απόχρωση σε μια παλιά, ξύλινη πολυθρόνα και συνδυάζοντάς την με ένα γκρι ή ασπρόμαυρο χαλί.


Για να «ζεστάνετε» περισσότερο τον χώρο σας, δοκιμάστε να βάλετε περισσότερα μαξιλαράκια στον καναπέ ή στους καναπέδες του καθιστικού σας. Επιλέξτε μαξιλάρια σε γήινα χρώματα. Τα χρώματα αυτά κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ζεστό τον χειμώνα αλλά και πιο φωτεινό το καλοκαίρι.


Ένας επιχρυσομένος ή μπρούτζινος καθρέφτης τοίχου, δεν ταιριάζει μόνο σε σπίτια που βλέπουμε σε ταινίες του Χόλιγουντ. Ταιριάζει σε οποιονδήποτε χώρο μικρό ή μεγάλο, μοντέρνο ή παραδοσιακό. Βάλτε τον σε χώρο που θέλετε να δώσετε βάθος.


Μιλώντας για καθρέφτη, μια πρωτότυπη και όμορφη DIY λύση είναι να κρατήσετε το πλαίσιό του και να γεμίσετε το κέντρο του με αποξηραμένα τριαντάφυλλα. Πώς; Δείτε εδώ τις οδηγίες.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v