10 DIY ιδέες για να οργανώσετε το γραφείο σας

Ανανεώστε τον χώρο του γραφείου σας με δέκα απλές, αλλά σούπερ χρηστικές και στιλάτες ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα και οικονομικά.
10 DIY ιδέες για να οργανώσετε το γραφείο σας
Φθινόπωρο… Η εποχή που συνειδητοποιούμε ότι πλέον θα περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα, παρά έξω. Γι’ αυτό και θέλουμε ο χώρος που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας να είναι όμορφος, cozy, και αρκετά ανανεωμένος ώστε να μην μελαγχολήσουμε. Γι’ αυτό και συγκεντρώνουμε do it yourself ιδέες να προσθέσουμε πινελιές ανανέωσης στο γραφείο μας και να το κάνουμε έναν χώρο… να χαίρεσαι να δουλεύεις. Ακολουθήστε τις συμβουλές παρακάτω, ξεσηκώστε τα «κόλπα» των φωτογραφιών και κάντε το γραφείο σας σαν καινούριο.

Χρησιμοποιήστε γυάλινα βαζάκια ως ωραιότατες θήκες για στυλό, μολύβια και μαρκαδοράκια, που θα δώσουν και μια βιομηχανική νότα στο γραφείο σας. Μπορείτε να τα κρατήσετε σταθερά, όπως στην φωτογραφία, ενώνοντάς τα με λίγη κόλλα.


Αξιοποιήστε απλά πιαστράκια, τα οποία θα προσαρμόσετε στην άκρη του γραφείου, για να δημιουργήσετε σταθερές εσοχές για τα USB καλώδια του υπολογιστή σας.


Αξιοποιήστε ένα παλιό παντζούρι για μια vintage νότα στον τοίχο δίπλα στο γραφείο σας, και κολλήστε στα «στόρια» του κάρτες, post it ή την αλληλογραφία σας.


Μετατρέψτε τα κουτιά από παπούτσια σε χρηστικά εργαλεία αρχειοθέτησης, αφαιρώντας το καπάκι τους και τοποθετώντας τα «όρθια» στο γραφείο, για να οργανώσετε τους φακέλους και τα βιβλία σας.


Κόψτε κουτιά από δημητριακά, ντύστε τα με χαρτί περιτυλίγματος και φτιάξτε ωραιότατες διαχωριστικές θήκες για τα συρτάρια σας.


Ανάλογης χρήσης μπορούν να τύχουν και οι θήκες για ψήσιμο μάφιν, που μπορούν να φιλοξενήσουν τα κλειδιά σας, μικροεργαλεία, συνδετήρες, σελοτέιπ κλπ και να μπουν στο συρτάρι σας.


Κρατήστε τα χαρτονένια ρολά από το χαρτί υγείας, και όταν μαζευτούν αρκετά, φτιάξτε κυλινδρικές θήκες μέσα σε κουτί παπουτσιών, όπως στη φωτογραφία, για να γλιτώσετε τα σκορπισμένα αντικείμενα στην επιφάνεια του γραφείου.


Δεν έχετε καν αρκετό χώρο για γραφείο; Δείτε στην φωτογραφία πώς μπορεί ένα τραπέζι κουζίνας να ενωθεί με μια ραφιέρα και να μεταμορφωθεί όχι σε ένα, αλλά σε δύο γραφεία με άνεση και ιδιωτικότητα.


Μεταφέρετε την ατζέντα σας… στον τοίχο, με έξι κάθετες σιδερένιες βέργες και 30 μαγνητάκια (ή αντίστοιχα έξι μαλακές μπάρες και μίνι κονκάρδες) για να δημιουργήσετε το πιο πρωτότυπο καλεντάρι και να μην ξεχνάτε ποτέ τις υποχρεώσεις και τα ραντεβού σας.


Δώστε χρώμα στην αδιάφορη επιφάνεια του γραφείου σας, με χρωματιστές κολλητικές ταινίες και δημιουργήστε αυτό το ριγέ εφέ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v