Επτά τρόποι για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας

Είναι το μπαλκόνι σας το πιο αδιάφορο μέρος του σπιτιού σας; Ώρα να του δώσετε… πνοή και να το μετατρέψετε σε έναν cosy και στιλάτο χώρο.
Επτά τρόποι για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας
Θα σας τρομάξουμε λίγο: Το καλοκαίρι – σχεδόν – τελειώνει. Επομένως μάλλον ήρθε η ώρα να ζήσετε την κάθε μικρή, καλοκαιρινή σας στιγμή στο έπακρο, ξεκινώντας με τον κατά βάση πιο παραμελημένο χώρο του σπιτιού: το μπαλκόνι.

Μεταμορφώστε το από ένα σκονισμένο και παρατημένο χώρο σε μια cosy καλοκαιρινή «αγκαλιά» ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

* Η χρήση καθρεφτών για να φαίνεται ένας χώρος μεγαλύτερος είναι πιθανότατα από τα πιο… αρχαία διακοσμητικά κόλπα. Και το ωραίο είναι ότι δουλεύει μέχρι και σήμερα. Προσθέστε χώρο λοιπόν στο μπαλκόνι σας χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη, όπως αυτός εδώ από τα Zara Home.

* Σε εξωτερικούς χώρους, όπως το μπαλκόνι, ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ατμόσφαιρας. Φτιάξτε λοιπόν το κατάλληλο ειδυλλιακό/παρεΐστικο σκηνικό τοποθετώντας χαμηλό φωτισμό με μοντέρνα σχεδίαση. Όπως για παράδειγμα αυτά εδώ τα φώτα σε κορδόνι.

* Η προσθήκη φυτών είναι και αυτή… σταθερή αξία σε μπαλκόνια δίνοντας αίσθηση δροσιάς και ιδιωτικότητας τους καλοκαιρινούς μήνες. Τοποθετήστε τα λοιπόν περιμετρικά για να «φρεσκάρετε» τον χώρο και χρησιμοποιήστε στιλάτες γλάστρες και μικρότερα γλαστράκια, τα οποία μπορείτε να κρεμάσετε σε τοίχους και κάγκελα. Μια καλή ιδέα είναι οι οριζόντιες θήκες φυτών, όπως αυτές εδώ οι οποίες εξοικονομούν χώρο και μπορούν να φτιαχτούν εύκολα με μια παλέτα. Δείτε εδώ πώς.


* Βάλτε ένα μίνι μπαρ ή ένα τραπεζάκι: Ιδανική ευκαιρία για να απολαύσετε το πρωινό στο μπαλκόνι κάθε πρωί, προσθέτοντας παράλληλα το απαραίτητο στιλ στον χώρο. Ένα μίνι ξύλινο μπαρ δεν απαιτεί ιδιαίτερο χώρο συγκριτικά με ένα τραπεζάκι με δύο καρέκλες, επομένως συμφέρει για μικρότερα μπαλκόνια. Για ακόμα περισσότερη οικονομία χώρου, επιλέξτε κάποιο αναδιπλούμενο μπαρ.

* Αν το μπαλκόνι είναι για εσάς υπόθεση καθαρά… προσωπική, τότε ενδεχομένως να σας βολέψει η προσθήκη μιας αιώρας για τις απόλυτες στιγμές χαλάρωσης. Αν δεν έχετε πού να την στηρίξετε, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια… αναδιπλούμενη όπως αυτή εδώ.

* Για ακόμα περισσότερες χαλαρωτικές στιγμές, μπορείτε να φτιάξετε ένα «καθιστικό» με μεγάλα μαξιλάρια, ή πουφ ή έναν χτιστό πάγκο. Κάνουν τον χώρο να φαίνεται σοφιστικέ, χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερο χώρο και μπορούν να «βολέψουν» τους επισκέπτες σας.

* Τα περισσότερα δάπεδα μπαλκονιών είναι τσιμεντένια και – μεταξύ μας – όχι και τόσο ελκυστικά στο μάτι. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να τα αφήσετε έτσι: κάντε τον χώρο πιο cosy βάζοντας στιλάτα χαλάκια, όπως αυτά εδώ ή δάπεδα που χρησιμοποιούνται στον κήπο και μπορείτε να τα αγοράσετε σε «τετραγωνάκια». Όπως αυτά εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v