@HOMEΟΙΚΟΣ ΚΑΙ DESIGN

Τακτοποίηση ντουλάπας: Κάντε το σωστά!

Ανοίγετε την ντουλάπα σας και αντικρίζετε το… χάος; Έχουμε μυστικά για να οργανώσετε και να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας σωστά, λύνοντας το πρόβλημα για πάντα.

Τακτοποίηση ντουλάπας: Κάντε το σωστά!

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή του καθενός μας που πρέπει να επιχειρήσει το αδύνατο και να πάρει τη μεγάλη απόφαση να (ξε)καθαρίσει την ντουλάπα. Καθώς κοιτάζει αυτό που κάποτε αποτελούσε τον ναό των ρούχων, και τώρα μοιάζει σα να έχει υποστεί πέρασμα τυφώνα, είναι αναπόφευκτο να σηκώσει μανίκια και να αναλάβει εργασία.

Η στιγμή αυτή είναι προτιμότερο να έρθει Σάββατο πρωί, ώστε να έχετε τουλάχιστον 48 ώρες μπροστά σας για να βάλετε σε τάξη το χάος. Βάλτε, λοιπόν, δυνατά χορευτική μουσική που θα σας δώσει ενέργεια και ρυθμό και, πριν ξεκινήσετε, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σας λίγο πιο ανώδυνα.

Αντιμετωπίστε όσα βλέπετε απευθείας μπροστά σας
Πιθανώς σας συμβαίνει, όταν έχετε ένα χάος από πράγματα μπροστά σας να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Αντί να «πελαγώσετε» μπορείτε απλά να ξεκινήσετε με τα πρώτα-πρώτα ή τα πάνω-πάνω. Ξεκινήστε, για παράδειγμα, να διπλώνετε αυτά που θέλουν δίπλωμα, π.χ. για να μπουν σε ράφια ή σε συρτάρια ή σε στοίβες για να χαρίσετε σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση, και σταδιακά ο χαμός θα αρχίσει να μπαίνει σε μία σειρά.

Οργανώστε σύμφωνα με το χρώμα
Κάποιους από εσάς ίσως σας βοηθήσει, προκειμένου να χωρίσετε τα ρούχα σας σε «ομάδες», να τα οργανώσετε σύμφωνα με το χρώμα τους. Έτσι, όταν θα ψάχνετε ένα συγκριμένο ρούχο θα σας είναι πιο εύκολο να το βρείτε. Αν, πάλι, η χρωματική παλέτα των ρούχων σας είναι περιορισμένη μπορείτε να τα χωρίσετε σύμφωνα με το ύφος, π.χ. όλες οι φούστες μαζί και δίπλα-δίπλα, το ίδιο για τα παντελόνια, τα σακάκια κλπ. Σκοπός σας είναι να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, κάθε πρωί που ψάχνετε να βρείτε τι θα βάλετε.

Αποφασίζοντας τι θα κρατήσετε και τι θα δώσετε...
Μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς στο ποια ρούχα είναι «για δόσιμο» και ποια όχι. Μπορεί, δηλαδή, να κοιτάζετε μία φούστα που έχετε χρόνια να φορέσετε και να σκέφτεστε ότι είναι πιθανό να πάρουν μία μέρα μία συγκριμένη θέση οι πλανήτες και να θέλετε αυτή τη φούστα, αλλά να μην την έχετε πια. Ένας κανόνας που θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στο αν θα κρατήσετε αυτό το ρούχο ή όχι είναι να σκεφτείτε με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να το φορέσετε, συνδυάζοντάς το με ρούχα που παίζουν πιο ενεργό ρόλο στη ζωή σας. Αν μπορείτε να σκεφτείτε τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους, κρατήστε το ρούχο. 

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε τη συνέχεια στο Mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2