Θα’ναι σα να μπαίνει η άνοιξη: 15 ιδέες διακόσμησης

Δώστε ανοιξιάτικο αέρα στα δωμάτια του σπιτιού σας, ακολουθώντας 15 απλές και εύκολες ιδέες «λουλουδάτης» διακόσμησης και ανανέωσης.
Θα’ναι σα να μπαίνει η άνοιξη: 15 ιδέες διακόσμησης
Άνοιξη. Η εποχή που τα λουλούδια γεμίζουν με μυρωδιές τους αναπνευστικούς μας πόρους, οι αλλεργίες κάνουν θραύση, οι ορμόνες μας βρίσκονται στο peak, ο ήλιος το ίδιο και το σπίτι… μουντό; Ε, δε γίνεται, πώς να το κάνουμε.

Αν νομίζετε λοιπόν ότι ήρθε η ώρα για να ανανεώσετε το σπίτι σας και να φέρετε λίγο από… άνοιξη στα δωμάτιά σας, κατ’ αρχήν σας στηρίζουμε και κατ’ επέκταση προτείνουμε 15 απλές ιδέες για να το κάνετε.

* Φέρτε την άνοιξη στο υπνοδωμάτιο, προσθέτοντας ένα λουλουδένιο ύφασμα στο κεφαλάρι του κρεβατιού και ανοιξιάτικες κορνίζες (δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε μερικές).

* Προσθέστε περισσότερο λευκό στους χώρους του σπιτιού, χρησιμοποιώντας λευκά υφάσματα τα οποία κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο φωτεινός, αφού «συγκρατεί» τις πρώτες πολύτιμες ηλιαχτίδες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να απλώσετε λευκά υφάσματα στους καναπέδες του σαλονιού και το καθιστικό ή να βάλετε ένα λευκό τραπεζομάντηλο στην τραπεζαρία.

* Αποθηκεύστε τα φθινοπωρινά ρούχα στις ντουλάπες, τακτοποιώντας τα όπως θα σας άρεσε να τα βλέπετε σε ένα κατάστημα με είδη ρούχων: ανά χρώμα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

* Πάρτε από κάποιο άλλο δωμάτιο ή αγοράστε ένα ζευγάρι φωτιστικών και τοποθετήστε ένα σε καθεμία πλευρά του καναπέ. Εναλλακτικά αγοράστε ένα φωτιστικό δαπέδου για τον καναπέ και χρησιμοποιήστε το ζευγάρι σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου.

* Αλλάξτε το χρώμα της πόρτας εισόδου, βάφοντάς την σε κάτι πιο… ανοιξιάτικο, όπως για παράδειγμα κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο ανοικτό. Δείτε μερικά παραδείγματα και πάρτε «χρωματιστές» ιδέες από εδώ.


* Κρεμάστε δύο μεγάλους καθρέφτες σε αντικριστούς τοίχους ή έναν μεγάλο καθρέφτη μέσα στο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει και ο χώρος θα δείχνει σαφώς μεγαλύτερος και πιο «αεράτος».

* Χρησιμοποιήστε την Φύση για να διακοσμήσετε τους χώρους του σπιτιού. Αγοράστε ένα μικρό δεντράκι σε καλάθι ή γλάστρα ή ένα λουλούδι (οι ανθοκομικές εκθέσεις πλησιάζουν) και διακοσμήστε την πιο «μοναχική» γωνία του σπιτιού. Αν θέλετε να κάνετε και το έξτρα βήμα, μπορείτε να τοποθετήσετε και ένα φως από πίσω του για ακόμα πιο natural αποτέλεσμα.

* Οι γαλότσες ή τα άρβυλα του στρατού (οι άνδρες ξέρουν), μπορούν να δώσουν ανοιξιάτικο τόνο στο σπίτι σας διακοσμώντας την είσοδο ή το μέρος πάνω από το τζάκι. Τοποθετήστε στο εσωτερικό τους λοιπόν ένα μικρό βαζάκι και διακοσμήστε με λουλούδια εποχής.

* Θέλετε ανοιξιάτικο μοτίβο στους τοίχους σας, αλλά βαριέστε τη διαδικασία να βάψετε το δωμάτιο από την αρχή, ή να κολλήσετε παλιομοδίτικες, λουλουδάτες ταπετσαρίες; Τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι η λύση. Στο light in the box θα βρείτε τεράστια ποικιλία από αυτοκόλλητα, όπως αυτό που φαίνεται στην παρακάτω φωτό.


* Δώστε σε κάτι παλιό μοντέρνο look. Πώς θα το κάνετε αυτό; Μία βόλτα στο Μοναστηράκι θα σας φέρει αντιμέτωπος με δεκάδες αντίκες σε αρκετά οικονομικές τιμές. Επιλέξτε, παραδείγματος χάρη, ένα παλιό φωτιστικό, βάψτε το άσπρο με σπρέι – ή σε κάποιο άλλο χρώμα αν έχετε το… μεράκι – και τοποθετήστε το στην κουζίνα ή το σαλόνι.

* Αναδιοργανώστε τα ράφια της βιβλιοθήκης σας τα οποία διαθέτουν μόνο σκόνη και ατάκτως ειρημένα βιβλία, κατ’ αρχήν ξεσκονίζοντας και εν συνεχεία τοποθετώντας από την αρχή τα βιβλία μερικά οριζόντια, μερικά κάθετα, μερικά ξανά οριζόντια κ.ο.κ. Δείτε την φωτογραφία για να πάρετε μια γεύση.


* Μια χρωματιστή κουρτίνα, όπως αυτή της φωτογραφίας, αρκεί για να ανανεώσει ολόκληρο τον χώρο στον οποίο βρίσκεται είτε πρόκειται για υπνοδωμάτιο είτε για την κουζίνα.

* Βάψτε το ταβάνι ενός λευκού δωματίου σε παλ μπλε χρώμα, όπως αυτό της φωτογραφίας, για να δείχνει ο χώρος του δωματίου πολύ πιο «ανοιχτός» και ανοιξιάτικος. Τα ανοικτά χρώματα, πλην του άσπρου, κάνουν τα δωμάτια να δείχνουν σαν να… μην έχουν ταβάνι.


* Πετάξτε επιτέλους την παλιά και λερωμένη κουρτίνα του μπάνιου και πάρτε μια νέα, σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις του μπλε ή ανάλογα με το γούστο σας. Μεγάλη ποικιλία από κουρτίνες θα βρείτε στην Alma.

* Παραμένοντας στον χώρο του μπάνιου, μπορείτε να προσθέσετε μερικά αποξηραμένα λουλούδια σε ένα μικρό βάζο για να δείξει ο χώρος περισσότερο ανοιξιάτικος και προσεγμένος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v