Έπιπλα κήπου: Τέσσερις ιδέες για κάθε στιλ

Λιτό και πρακτικό; Κομψό αλλά οικονομικό; Με αύρα ρουστίκ εξοχικού ή lounge ατμόσφαιρα; Όπως και να φαντάζεστε τον κήπο ή την βεράντα σας βρήκαμε τα κατάλληλα έπιπλα για να την εξοπλίσετε.
Έπιπλα κήπου: Τέσσερις ιδέες για κάθε στιλ
της 'Ελενας Μπούλια

Αν υπάρχει ένα οικιακό είδος στο οποίο αξίζει να επενδύσετε αυτόν τον καιρό είναι τα έπιπλα της βεράντας ή του κήπου. Αυτοί είναι, άλλωστε, οι χώροι του σπιτιού που θα μας φιλοξενήσουν τα περισσότερα καλοκαιρινά βράδια, εκεί θα μαζευτούμε με την παρέα για φαγητό και επιτραπέζια και εκεί θα χαλαρώνουμε πίνοντας καφέ τα απογεύματα που θα επιστρέφουμε από την δουλειά.

Για να επιλέξετε σωστά έπιπλα για την βεράντα θα πρέπει καταρχήν να σκεφτείτε τις λειτουργικές σας ανάγκες: Χρειάζεστε μία τραπεζαρία για να συγκεντρώνεστε για φαγητό ή ένα άνετο σαλόνι για να χαλαρώνετε; Θέλετε πολυθρόνες αναπαυτικές, στις οποίες θα κάθεστε για ώρες ή πρακτικά σκαμπό και τραπεζάκια, γιατί ο χώρος σας είναι περιορισμένος;

Παρακάτω ξεχωρίσαμε τέσσερις όμορφες αλλά ακριβές ιδέες για τον κήπο ή την βεράντα σας και στα δεξιά της κάθε φωτογραφίας βλέπετε τις οικονομικότερες εκδοχές τους.

Κομψό και οικονομικό

Ποιος είπε ότι η κομψότητα κοστίζει; Αν η βεράντα σας είναι σχετικά μικρή, αλλά δεν θέλετε να της στερήσετε το στιλ ή την πρακτικότητα, δύο όμορφες καρέκλες-πολυθρόνες με αναπαυτικά μαξιλάρια και ένα ταιριαστό στρογγυλό τραπεζάκι είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε. Τοποθετήστε ένα ολάνθιστο γλαστράκι στο τραπέζι σας και μερικά μαύρα κασπό με κεριά στο πάτωμα και έχετε δημιουργήσει το πιο κομψό ύφος για την βεράντα σας.
Πού θα τα βρείτε:
Καρέκλα Ikea Roxo:
Κορνίζα από ατσάλι, βασικά μέρη από πολυαιθυλενικό πλαστικό, με μαξιλαράκι στο κάθισμα. Τιμή: 55 ευρώ.
Τραπέζι Ikea Lacko: Σκελετός από ατσάλι και επένδυση με σκόνη πολυεστέρα. Τιμή: 39 ευρώ.
Θα τα βρείτε στα καταστήματα IKEA.

Λιτό και πρακτικό

Για εσάς που βλέπετε την βεράντα σας ως μια θερινή επέκταση της τραπεζαρίας σας, τότε μία τραπεζαρία κήπου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να συγκεντρώνεστε εκεί με όλη την οικογένεια και να απολαμβάνετε γεύματα και επιτραπέζια παιχνίδια. Επιλέξετε μαξιλάρια σε έντονα χρώματα για τις καρέκλες, ένα ασορτί ράνερ για το τραπέζι και γεμίστε το μικρά ρεσό για να προσδώσετε λίγο ρομαντισμό στην διακόσμηση.
Πού θα τα βρείτε:
Σετ 5 τεμαχίων, τραπέζι Napoli και καρέκλες Tunbury από τα Ανδρεάδης Homestores
Το σετ αποτελείται από πτυσσόμενο τραπέζι (150x90x73) και 4 καρέκλες από ξύλο Acacia (τα μαξιλάρια δεν περιλαμβάνονται στο σετ). Τιμή: 295 ευρώ.
Θα τα βρείτε στα καταστήματα Ανδρεάδης Homestores.

Άνετο και χαλαρό

Για εσάς που έχετε ανάγκη από χαλάρωση και… ξάπλες, ένα αναπαυτικό σαλόνι με μεγάλες μαξιλάρες και ένα χαμηλό τραπεζάκι για τους καφέδες και τα κοκτέιλ μπορεί να δημιουργήσει την ιδανική lounge ατμόσφαιρα που ονειρεύεστε. Τι άλλο θα χρειαστείτε; Μερικά διακοσμητικά μαξιλαράκια για να ακουμπάτε και μερικές γλάστρες με ψηλά φυτά ή δέντρα για να δημιουργούν εξωτική ατμόσφαιρα.
Πού θα τα βρείτε:
Σαλόνι κήπου Easton από τα Praktiker:
Το σαλόνι περιλαμβάνει έναν καναπέ διάστασης 126x78x77, δύο πολυθρόνες διάστασης 68x78x77, ένα τραπεζάκι διάστασης 102x52x33 και μαξιλάρια από 100% πολυεστερική ίνα. Επίσης, διατίθεται γυάλινη επιφάνεια για το τραπεζάκι. Η απόχρωση του σετ είναι γκρι και η τιμή του 549 ευρώ.
Θα το βρείτε στα καταστήματα Praktiker.

Country chic

Αν ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι για εσάς μεταφράζεται σε ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου (κάθομαι σε μία καρέκλα για κοιτάζω αμίλητος το υπερπέραν) φροντίστε τουλάχιστον αυτή η καρέκλα να είναι κουνιστή, με αναπαυτικά μαξιλαράκια και να έχει και ένα τραπεζάκι δίπλα για να ακουμπάτε το… κρύο τσάι σας. Κοινώς, ναι, χαλαρώστε στην βεράντα σας όσο θέλετε αλλά κάντε το με στιλ και με έπιπλα που θα αντέξουν στον χρόνο.
Πού θα τα βρείτε:
Κουνιστή πολυθρόνα και πτυσσόμενο τραπέζι 4 Εποχές
Κουνιστή πολυθρόνα με ανατομική πλάτη και ξύλο από μαόνι. Διαστάσεις 105x62x97. Τιμή: 220 ευρώ.
Πτυσσόμενο χαμηλό τραπέζι Regency, διαστάσεων 62x40. Τιμή: 110 ευρώ.
Θα τα βρείτε στα καταστήματα 4 Εποχές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v