Πώς θα φτιάξετε ένα τέλειο μπαλκόνι με λιγότερα από 100 ευρώ;

Τι χρειάζεται για να μεταμορφωθεί ένα μπαλκόνι σε έναν μικρό παράδεισο; Τραπεζαρία, λουλούδια και κεράκια. Τα βρήκαμε, τα ταιριάξαμε μεταξύ τους και πληρώσουμε γι’αυτά κάτι λιγότερο από 100 ευρώ.
Πώς θα φτιάξετε ένα τέλειο μπαλκόνι με λιγότερα από 100 ευρώ;
της Έλενας Μπούλια

Καθώς, όπως όλα δείχνουν, το μπαλκόνι μας θα αποτελέσει φέτος το θερινό μας καταφύγιο, εξοικονομούμε 100 ευρώ από το δώρο του Πάσχα και τα επενδύουμε σε έπιπλα, γλάστρες με λουλούδια και ρομαντικά φαναράκια που θα το μετατρέψουν σε μία μικρή όαση.

Καρέκλες και τραπέζι
Αν το μπαλκόνι σας είναι μεγάλο και μπορεί να φιλοξενήσει πολλά άτομα, η οικονομικότερη λύση για να χωρέσουν… όλοι οι καλοί είναι να επιλέξετε πλαστικά τραπέζια και καρέκλες που διατίθενται σε διάφορους χρωματισμούς. Ενδεικτικά, οι τιμές στο Praktiker ξεκινούν από 19,90 ευρώ για τα πλαστικά τραπέζια και από 7,50 ευρώ για τις πλαστικές καρέκλες.

Αν πάλι το μπαλκόνι σας περιορίζεται αποκλειστικά για δύο, στο IKEA βρήκαμε το παρακάτω κομψό και οικονομικό σετ:
2 πτυσσόμενες καρέκλες Tarno (15 ευρώ x 2 = 30 ευρώ)
Τραπέζι 2 ατόμων Tarno διαστάσεις 55x54 και ύψος 70 εκ. (19 ευρώ)
Και τα δύο είναι φτιαγμένα από ατσάλι και μασίφ ξύλο ακακίας

Γλάστρες ή ζαρντινιέρες
Στο Praktiker θα βρείτε ποικιλία από γλάστρες, κασπό, ζαρντινιέρες κλπ. Το παρακάτω σετ, όμως, είναι το πιο οικονομικό:
Γλάστρες κεραμικές σετ 4 τεμαχίων (9,95 ευρώ)
Το σετ περιλαμβάνει 3 γλάστρες που μπορείτε να τοποθετήσετε στο πάτωμα (διάστασης 27x20, 23x17, 19x15) και 1 που μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στο τραπεζάκι (διάστασης 15x14)

Λουλούδια
Αν επισκεφθείτε ένα οποιοδήποτε φυτώριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από φυτά και δεντράκια που ανθοφορούν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Εμείς επισκεφθήκαμε το www.protypafytoria.gr και από εκεί επιλέξαμε τα παρακάτω που θα ταιριάξουν με τις παραπάνω γλάστρες:

Για τη μεγάλη γλάστρα επιλέξτε Λεμονοκυπάρισσο: Έχει υψηλές απαιτήσεις σε ήλιο και νερό, οπότε θα πρέπει να θυμάστε να το ποτίζετε συχνά (τιμή: 10 ευρώ για φυτό ύψους 1μ. έως 1,20μ.)
Για τη μεσαία γλάστρα επιλέξτε Βερβένα (φωτο): Πολυετής πόα, ύψους 40-80 εκατοστών με μικρά άνθη (τιμή: 3 ευρώ για μία γλάστρα 2 λίτρων x 2 = 6 ευρώ)
Για τη μικρή γλάστρα επιλέξτε Ντάλιες: Ανθίζουν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο –υπάρχουν περίπου 30 είδη για να επιλέξετε διαφορετικούς χρωματισμούς (τιμή: 3,50 ευρώ για μία γλάστρα 2 λίτρων)
*Συνυπολογίστε άλλα 4 ευρώ για φυτόχωμα 20 λίτρων.

Φανάρια – Κεριά
Αφού στολίσαμε το μπαλκόνι μας με πολύχρωμα φυτά, το μόνο που λείπει για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα είναι λίγος ρομαντισμός…
10 χρωματιστά φαναράκια που μπορείτε να τοποθετήσετε στο πάτωμα από το Art et Lumiere (τιμή: 1,27 ευρώ x 10 = 12,70 ευρώ).
Διατίθενται σε λευκό, μαύρο, κόκκινο και λαχανί.
+ 1,90 ευρώ για μία σακούλα 25 τεμαχίων με κεριά-ρεσώ από εδώ.

Σύνολο αγορών: 97,2 ευρώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v