Καθιστικό-Playroom: Αυτό που θέλουν οι άντρες

Αν θέλετε να τον κάνετε ευτυχισμένο, αν ακόμα αναρωτιέστε τι να του δωρίσετε για του Αγ. Βαλεντίνου, η απάντηση είναι απλή. Μετατρέψτε το καθιστικό σας στο ιδανικό Playroom και μοιραστείτε μαζί του ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.
της Έλενας Μπούλια

Οι περισσότεροι άντρες, γενικά μιλώντας, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη άποψη για το πώς θα ήθελαν να είναι το καθιστικό του σπιτιού τους. Αυτά είναι περισσότερο γυναικεία ζητήματα. Αυτό όμως συχνά συντελεί στο να διαπληκτίζονται με την αγαπημένη τους όταν παίζοντας Play Station καταλήγουν να γκρεμίζουν μπροστά στα μάτια της κάθε έννοια του interior design. Η λύση είναι απλή, συμφέρουσα και ιδιαίτερα καλόγουστη αν εφαρμοστεί σωστά: Μετατρέψτε το καθιστικό σας σε Playroom!

Το ιδανικό, βέβαια, είναι να υπάρχει στο σπίτι ένας ανεξάρτητος του καθιστικού χώρος που να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να προσφέρεται για χρήση παιχνιδιών και αναψυχής. Αν, όμως, δεν υπάρχει κι αν είστε και οι δύο αλλά και οι φίλοι σας fan των video games, των ταινιών και των επιτραπέζιων, γιατί να δυσκολεύεστε να τα απολαύσετε σε έναν χώρο περιορισμένο και αποστειρωμένο και να μην δώσετε στο καθιστικό ή το σαλόνι σας έναν πιο fun χαρακτήρα;

Σκοπός, άλλωστε, του καθιστικού μας είναι πάνω από όλα να είναι λειτουργικό και ευχάριστο. Και όταν βρισκόμαστε εκεί να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Και πιστέψτε μας, δεν υπάρχει άντρας (αλλά και γυναίκα) που δεν θα ένιωθε ευτυχισμένος σε ένα καθιστικό διαμορφωμένο με τα παρακάτω έπιπλα και παιχνίδια (οι υπόλοιπες φωτογραφίες στο Photo Gallery).

Έπιπλα
* Πολυθρόνα Soundz από την Sato
Αποτελεί το φετίχ για κάθε φανατικό των video games, αφού τοποθετημένη στο πάτωμα μπροστά στην οθόνη μπορεί να προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης, παιχνιδιού αλλά και παρακολούθησης ταινιών. Διαθέτει ενσωματωμένα 2 ηχεία και subwoofer, ενισχυτή ήχου, ρυθμιστή έντασης και μπάσων. Συνδέεται με κονσόλες παιχνιδιών, mp3 players, TV, DVD, Home Theater κλπ. Διατίθεται αποκλειστικά σε μαύρη technofibre. Η τιμή της είναι 199,99 ευρώ και πληροφορίες για το πού θα την αγοράσετε θα βρείτε στο site των Sato Entos.

* Πολυθρόνα με ανάκλιση Daytona από την Sato
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναπαυτικό για να παρακολουθήσετε ταινίες ή να παίξετε επιτραπέζια με τους φίλους σας, από αυτήν την πολυθρόνα. Διαθέτει ανάκλιση και εσωτερικό αναδιπλούμενο υποπόδιο, για μοναδική άνεση και χαλάρωση. Έχει δερμάτινη επένδυση για μεγαλύτερη αντοχή στη χρήση και ευκολία στον καθαρισμό. Διαθέσιμες αποχρώσεις: Μαύρο, καφέ και μπεζ. Διαστάσεις: M80xB86xY105 cm. Η τιμή της είναι 399,99 ευρώ και πληροφορίες για το πού θα την αγοράσετε θα βρείτε στο site των Sato Entos.

* Διθέσιος καναπές με ανάκλιση Morgan από την Sato
Αν πάλι θέλετε ένα πλήρες σετ καθιστικού lazy boy, μπορείτε να ταιριάξετε τις παραπάνω καρέκλες με τον αντίστοιχο καναπέ. Διαθέτει ανάκλιση και στις δύο θέσεις για μοναδική άνεση και χαλάρωση, δερμάτινη επένδυση για μεγαλύτερη αντοχή στη χρήση και ευκολία στον καθαρισμό. Επίσης διατίθεται και σε τριθέσιο microfibra με 999,99 ευρώ. Διαστάσεις: M155xB90xY90 cm. Διαθέσιμες αποχρώσεις: Μαύρο και καφέ. Η τιμή του είναι 799,99 ευρώ και πληροφορίες για το πού θα τον αγοράσετε θα βρείτε στο site των Sato Entos.

* Uldum χαλί από το IKEA
Δε νοείται Playroom χωρίς χαλί ή μοκέτα, πολύ απλά γιατί την περισσότερη ώρα εκεί θα είστε ξυπόλυτοι στο πάτωμα. Δεν χρειάζεται, όμως, να δώσετε μία περιουσία για έναν τέτοιο χαλί γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα λερωθεί και θα φθαρθεί, οπότε θέλετε κάτι χαρούμενο, εύχρηστο και οικονομικό, ώστε να αλλαχτεί αν χρειαστεί άμεσα. Το βρήκαμε στο IKEA. Έχει διαστάσεις Π230xΜ230 cm, είναι από 100% παρθένο μαλλί, χειροποίητο και πολύχρωμο. Η τιμή του είναι 279 ευρώ και πληροφορίες για το πού θα το βρείτε θα δείτε στο ελληνικό site του ΙΚΕΑ.

* Βοηθητικό τραπεζάκι από το IKEA
Ένα βοηθητικό τραπεζάκι είναι πάντα χρήσιμο στο Playroom. Πού θα ακουμπήσετε το κουτί του επιτραπέζιου, τις πίτσες και τα αναψυκτικά; Ούτε, όμως, σ’αυτήν την περίπτωση αξίζει να ξοδέψετε πολλά χρήματα. ΙΚΕΑ και πάλι ΙΚΕΑ: Σε διαστάσεις: M55xΠ55xΥ45 cm, από την σειρά Lack, με φινίρισμα σημύδας και σε διάφορα χρώματα, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Η τιμή του είναι στα 9,95 ευρώ και πληροφορίες για το πού θα το βρείτε θα δείτε στο ελληνικό site του ΙΚΕΑ.

* Μεγάλο στρογγυλό τραπέζι από το Planet Home
Απαραίτητο σε κάθε περίπτωση. Βασική προϋπόθεση ως επιφάνεια για επιτραπέζια και για φαγητά και μπύρες. Αν μάλιστα είναι και στρογγυλό, ακόμα καλύτερα, για να έχουν όλοι οι συμπαίκτες-συνδαιτυμόνες ισοδύναμη πρόσβαση στο κέντρο του (εκεί που θα γίνεται το «μεγάλο παιχνίδι»). Βρήκαμε το ιδανικό τραπεζάκι για Playroom στο Planet Home, σε διαστάσεις: Μήκος 95cm, Ύψος 32cm, Πλάτος 95cm. Είναι ξύλινο, στρογγυλό και σε μαύρο χρώμα. Η τιμή του είναι στα 89 ευρώ και πληροφορίες για το πού θα το αγοράσετε θα βρείτε στο site των Planet Home.

* Μαξιλάρια δαπέδου από τα Ανδρεάδης Homes Stores
Όταν η παρέα θα μεγαλώνει και οι μάχες για το ποιος θα προλάβει να κάτσει στην lazy boy θα εντείνονται, μερικά μεγάλα και μαλακά μαξιλάρια δαπέδου είναι άκρως απαραίτητα. Βρήκαμε βαμβακερά μαξιλάρια σε πολλά χρώματα, στρογγυλά (60 cm) ή τετράγωνα (40 cm) στα καταστήματα Ανδρεάδης Home Stores. Η τιμή τους προ εκπτώσεων ξεκινούσε από 35 ευρώ και πληροφορίες για το πού θα τα αγοράσετε θα βρείτε εδώ.

* Φωτιστικό δαπέδου σε σχέδιο Αrc από την Φωτοδιάσταση
Δώστε ένα πιο… ντιζαϊνάτο ύφος στο Playroom σας, με το συγκεκριμένο επιδαπέδιο φωτιστικό που εντοπίσαμε στο site της εταιρίας Φωτοδιάσταση. Είναι άλλωστε και ιδιαίτερα χρηστικό, αφού χάρη στο τοξοειδές σχήμα του, μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από το καθιστικό και η λάμπα του να καταλήγει πάνω ακριβώς από το κεντρικό τραπεζάκι του σαλονιού, ώστε να φωτίζει στο επιτραπέζιο. Το συγκεκριμένο προϊόν τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο είναι out-of-stock, αλλά μπορείτε να το παραγγείλετε αν επικοινωνήσετε με την εταιρία, πληροφορίες για την οποία θα βρείτε εδώ.

Παιχνίδια
* Ποδοσφαιράκι (Football table) από το Sportstore.gr
Δε νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερο πάθος για έναν άνδρα, και δη ποδοσφαιρόφιλο, από αυτό το παιχνίδι, το οποίο για τους περισσότερους αποτελούσε πεδίο μαχών από το παιδικά τους χρόνια. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά μεγάλο για να περιλαμβάνει 22 παίκτες, ενώ ούτε οι διαστάσεις του (121x61x80 cm) ούτε η τιμή του στα 120 ευρώ είναι απαγορευτικές, αν θέλετε να τον κάνετε ευτυχισμένο. Μπορείτε να το αγοράσετε on-line από εδώ.

* Τραπέζι μπιλιάρδου από το Megamarket.gr
Το δεύτερο μεγαλύτερο πάθος των ανδρών (αλλά και πολλών γυναικών) είναι το μπιλιάρδο, ειδικά αν αυτό μπορεί να βρίσκεται στο σπίτι. Ένα επαγγελματικό μπιλιάρδο είναι βέβαια πολύ ακριβό, γι’αυτό απευθυνθήκαμε στο Megamarket.gr για να εντοπίσουμε μία καλή σχέση ποιότητας / τιμής στα Αμερικάνικα τραπέζια. Βρήκαμε το Longoni Red Devil 6ft, το μπιλιάρδο που συνδυάζει ποιότητα αναλλοίωτη στο χρόνο και οικονομία. Είναι καθαρά οικιακής χρήσης, αφού διατίθεται με καπάκια που το μετατρέπουν σε μια αξιοπρόσεκτη τραπεζαρία 8 – 12 ατόμων, σε μαύρη ματ επένδυση μελαμίνης. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και έχει εύκολες ρυθμίσεις στον σκελετό. Διατίθεται με 4 μονοκόμματες στέκες αμερικάνικου, 1 σετ μπάλες, 12 τεμπεσίρια, 1 βούρτσα καθαρισμού και 1 στεκοθήκη τοίχου. Οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι 216x125εκ και το βάρος του είναι 254 κιλά. Η τιμή του είναι στα 2.749,58 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

* Air-Hockey από τα X-treme Stores
Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στις γυναίκες, αφού μπορεί να προσφέρει ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης. Το βρήκαμε στο site των X-treme Stores. Έχει δυνατή κατασκευή με ισχυρό μοτέρ διοχέτευσης αέρα, με ηλεκτρονικό καντράν παρακολούθησης του σκορ, ενώ διατίθεται με πλήρες σετ αξεσουάρ. Οι διαστάσεις του είναι Μ178cm Π88cm Υ80cm και το βάρος του 43kg. Η τιμή του είναι στα 299 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

* Σετ Home Cinema και προβολέας από το E-Shop
Τέλος, επειδή Playroom χωρίς το πλέον σύγχρονο σύστημα εικόνας και ήχου δεν νοείται, επισκεφθήκαμε το ηλεκτρονικό κατάστημα E-Shop και επιλέξαμε τα εξής:
- Home Cinema Samsung HT-X250 (229 ευρώ): Σύστημα 600W, μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια ή κάθετα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα προσαρμογής και εγκατάστασής του σε οποιοδήποτε εξοπλισμό ήχου και εικόνας. Η σύνδεση HDMI με δυνατότητα up-scaling έως 1080i σε συνδυασμό με την τεχνολογία Anynet+ βελτιστοποιούν την ποιότητα της εικόνας και προσφέρουν ευκολία χειρισμού του συστήματος home theatre. Με τη χρήση της προαιρετικής ασύρματης λειτουργίας των πίσω καναλιών και της κάρτας TX (ο ασύρματος πομποδέκτης SWA-3000 πωλείται χωριστά), τα πίσω ηχεία επικοινωνούν ασύρματα με τον δέκτη DVD. Χάρη στην ενσωματωμένη μονάδα αναπαραγωγής/δέκτη DVD παρέχει ένα ολοκληρωμένο κέντρο ψυχαγωγίας ψηφιακών πολυμέσων. Η λειτουργία αναπαραγωγής του USB host, μια πρωτοποριακή δυνατότητα από την SAMSUNG, δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής διαφόρων αρχείων, όπως DivX, MP3, WMA και JPEG, χωρίς τη χρήση υπολογιστή. Επιπλέον, είναι εφικτή η προσθήκη φορητών ψηφιακών συσκευών χωρίς τη χρήση λογισμικού, προσφέροντάς σας άμεση ψυχαγωγία.
Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.
- Προβολέας Sony (720 ευρώ): Τα νέα μοντέλα τεχνολογίας LCD από τη Sony προσφέρουν υψηλή φωτεινότητα και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους θεατές να βλέπουν εικόνες με τον καλύτερο δυνατό φωτισμό σε οποιοδήποτε περιβάλλον. O βιντεοπροβολέας Sony VPL-EW5 είναι το νέο μοντέλο της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς βιντεοπροβολέων VPL, με χαμηλά επίπεδα θορύβου ανεμιστήρα, ευελιξία στις εισόδους σήματος, με λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, και φιλικός ως προς το περιβάλλον.
Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

- Ενώ στο ηλεκτρονικό κατάστημα Camber.gr βρήκαμε την οθόνη προβολής (πανί) AVL Medium Roll 200 (175 ευρώ): Οθόνη προβολής τοίχου με χειροκίνητο μηχανισμό αναδίπλωσης. Διαστάσεις οθόνης 200 X 200 cm, Gain 1.2 (βαθμός αντανάκλασης). Κατάλληλη για εμπρόσθια προβολή, ιδανική για παρουσιάσεις καθώς και για προβολή video και slides. Έχει μαύρη κορνίζα οθόνης και πλάτη και λευκή ματ επιφάνεια προβολής. Μπορείτε να την αγοράσετε από εδώ.

Καλή σας διασκέδαση!
 
Δείτε στα Σχετικά Άρθρα περισσότερα παιχνίδια για το Playroom των ονείρων σας, καθώς και πώς θα του προσθέσετε ένα home bar.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v