Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού όμορφα και ζεστά

Το φθινόπωρο ήρθε, η μέρα μικραίνει, το κρύο κάνει την εμφάνισή του και το σπίτι σου οφείλει να ανανεωθεί σε ένα ζεστό καταφύγιο για χουχούλιασμα.
Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού όμορφα και ζεστά

Χουχούλιασμα, γήινοι τόνοι και τολμηρές αποχρώσεις; Οι τάσεις διακόσμησης για το φθινόπωρο είναι εδώ και σε καλούν να ανανεώσεις τους χώρους του σπιτιού σου μετατρέποντάς το σε ένα χουχουλιαστό καταφύγιο.

Πώς θα το κάνεις;

Το Sheepskin είναι η επιτομή της φθινοπωρινής διακόσμησης και φέρνει αμέσως ζεστασιά σε κάθε δωμάτιο. Τοποθέτησε ένα τέτοιο χαλί στο πάτωμα ή βάλτο πάνω σε έναν καναπέ για να χουχουλιάσεις όσο διαβάζεις και να κρατάς τα ποδαράκια σου ζεστά. Μπορείς επίσης να το απλώσεις σε καρέκλες ή πολυθρόνες για επιπλέον ζεστασιά και άνεση.



Το φθινόπωρο η μέρα μικραίνει, επομένως θα πρέπει οι χώροι σου να είναι φωτεινοί και φιλόξενοι. Για να φτιάξεις μια «ζεστή» φωτεινή ατμόσφαιρα, βάλε φωτιστικά δαπέδου για να δώσεις φως στις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού (και της ψυχής σου) και τοποθετήστε μικρά φωτιστικά πάνω στις επιφάνειες ή στο πλαίσιο των παραθύρων για να τα αναδείξεις. Αν έχεις τη δυνατότητα, μπορείς να βάλεις και απλίκες τοίχου ή ένα κρεμαστό φως για μια πιο μόνιμη λύση.

Το πορτοκαλί, το κόκκινο και το κίτρινο είναι τα κλασικά χρώματα του φθινοπώρου, αλλά οι νέες τάσεις διακόσμησης στρέφονται όλο και περισσότερο σε άλλες αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση για να δημιουργήσουν εκλεπτυσμένους φθινοπωρινούς χρωματικούς συνδυασμούς. Αν προτιμάς τα κλασικά χρώματα, χρησιμοποίησέ τα, αλλά δοκίμασε να αναμείξεις μία ή δύο απροσδόκητες αποχρώσεις στην παλέτα σου.

Άπλωσε, για παράδειγμα, μερικά μαξιλάρια σε σκούρο μπλε στον καναπέ ή ντύσε την τραπεζαρία με ένα πράσινο του δάσους για να αναδείξεις το υπόλοιπο πορτοκαλί και κίτρινο ντεκόρ. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και λίγη λάμψη μέσω μεταλλικών διακοσμητικών τόνων.



Μετά την παύση των μαζώξεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα μαζέματα στο σπίτι επανήλθαν και το φθινόπωρο είναι η τέλεια στιγμή για να φιλοξενήσεις φίλους και συγγενείς. Κοινόχρηστοι χώροι όπως η κουζίνα, η τραπεζαρία και το καθιστικό έρχονται στο επίκεντρο της φθινοπωρινής διακόσμησης και μπορούν να ενσωματώσουν στοιχεία που καλύπτουν και τις πέντε αισθήσεις, όπως αρωματικά κεριά ή στικς με αιθέρια έλαια. Η δύναμη ενός αρώματος φέρνει αίσθηση θαλπωρής σε έναν χώρο, χωρίς ιδιαίτερη παρέμβαση στη διακόσμηση.

Για μια όμορφη και cosy αίσθηση… γκαλερί στον χώρο σου, μπορείς να βάλεις στη σειρά μικρές κορνίζες με θέματα που σου αρέσουν και ξεκουράζουν το μάτι, όπως οι παρακάτω, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μεγάλο τετράγωνο. Ιδανικά, μπορούν να μπουν πίσω και πάνω από τον καναπέ, μέχρι το ταβάνι.



Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, τα ζεστά, αναπαυτικά υφάσματα είναι απαραίτητα. Μπορείς να στρώσεις ογκώδεις πλεκτές κουβέρτες και διακοσμητικά μαξιλάρια με βελούδα και άλλα πλούσια, ανάγλυφα υφάσματα για να μεταμορφώσεις γρήγορα τον χώρο σου και να νιώσεις ανά πάσα στιγμή μια ζεστή και φιλόξενη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.



Αξιοποιώντας μεγάλες γυάλες ή βάζα και γεμίζοντάς τες/τα με το φθινοπωρινό σου ντεκόρ (αποξηραμένα φύλλα δέντρων, βελανίδια, φρούτα σε τόνους του μπορντό και του καφέ, κουκουνάρια κ.α.) μπορείς να στολίσεις όμορφα και φθινοπωρινά τραπεζαρίες και κομοδίνα.

Πηγή φωτό: BHG.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v