Πώς θα οργανώσω την ντουλάπα μου;

Τον χειμώνα καταλαβαίνεις ότι η ντουλάπα σου χρειάζεται οργάνωση. Τότε που αρχίζεις να βγάζεις φούτερ και πουλόβερ και μετά πρέπει κάπως να τα ξαναχωρέσεις.
Πώς θα οργανώσω την ντουλάπα μου;
Ανέβασες τα καλοκαιρινά, κατέβασες τα χειμερινά, τελείωσε η αγγαρεία τακτοποίησης της ντουλάπας για φέτος. Άδικα χαίρεσαι όμως. Εκείνη η άκρη του μανικιού που ξεπροβάλλει από το συρτάρι και εκείνο το ζιβάγκο που με τίποτα δεν βρίσκεις σου θυμίζουν ότι πρέπει να την οργανώσεις τη ρημάδα.

Εντάξει, μη σκας, χρειάζεται λίγη ωρίτσα αλλά δεν είναι δα κι ακατόρθωτο.

Τα σουτιέν

Τα σουτιέν δεν τα διπλώνουμε. Έτσι πιάνουν περισσότερο χώρο. Τα σουτιέν τα παρατάσσουμε όπως κάνουν στα καταστήματα, οριζόντια το ένα πίσω από το άλλο.

Τα σεντόνια

Δεν βάζουμε ποτέ ξεχωριστά τα σεντόνια με τις μαξιλαροθήκες. Οι μαξιλαροθήκες μπαίνουν μαζί με το σετ στο οποίο ανήκουν. Δεν αξίζει να ψάχνουμε μισή ώρα για τη σωστή μαξιλαροθήκη.

Οι κάλτσες

Είναι παρά πολύ εύκολο να κάνουμε αυτό το κόλπο με τη μία κάλτσα που μπαίνει μέσα στην άλλη κάλτσα. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να έχετε τα ζευγάρια μαζί νοικοκυρεμένα. 

Το δίπλωμα

Δεν διπλώνουμε ποτέ «τριγωνικά» τα φούτερ ή τις μπλούζες. Με το τριγωνικό δίπλωμα, ενώνοντας δηλαδή πρώτα τα μανίκια μεταξύ τους, δημιουργούμε περισσότερο όγκο, άρα και λιγότερο χώρο στην ντουλάπα μας. 



Οι κρεμάστρες

Ιδιαίτερα εύχρηστες είναι εκείνες οι κρεμάστρες που δεν έχουν μόνο μία θέση για παντελόνια, αλλά περισσότερες. Σε αυτήν την κρεμάστρα μπορούμε να βάλουμε τα παντελόνια που φοράμε καθημερινά και όποτε θέλουμε κάποιο από αυτά να πηγαίνουμε απευθείας στην αντίστοιχη κρεμάστρα.

Έξτρα τιπ για τις κρεμάστρες: Προτιμούμε τις ξύλινες ή τις σιδερένιες, γιατί οι πλαστικές μετά από λίγο καιρό αρχίζουν να «λυγίζουν». Και κατ’ επέκταση να μας σπάνε τα νεύρα.

Λίγο φως, περισσότερο φως

Προφανώς και είναι δύσκολο να βρεις αυτά που είναι πίσω-πίσω στην ντουλάπα. Ή αυτά τα ρούχα που έχει κρύψει η μπροστινή στοίβα. Και δυστυχώς το παράθυρο δεν είναι σχεδόν ποτέ απέναντι από τον τοίχο που βρίσκεται η ντουλάπα, αλλά κάθετα αυτής. Χρειάζεσαι ένα λεντάκι που να λειτουργεί με μπαταρία. Θα σου αλλάξει τη ζωή. 

Κρέμασμα

Αν έχεις το ψυχικό σθένος κάνε έναν κόπο και χώρισε πουκάμισα, παντελόνια, φορέματα ανάλογα με το χρώμα. Μία φορά θα το κάνεις και μετά θα βρίσκεις τα ρούχα σου πιο εύκολα.

Μπλούζες

Φανταζόμαστε πως άλλα ρούχα θα φορέσεις στο ποτό, κι άλλα στην δουλειά. Την μπλούζα λοιπόν που θα επιλέξεις για την έξοδο, να τη βάλεις σε άλλο συρτάρι από αυτή που θα επιλέξεις για το γραφείο.

Εσώρουχα

Εμείς θα πούμε ότι το δίπλωμα τον εσωρούχων είναι χαμένος χρόνος. Δεν προσφέρει χώρο στην ντουλάπα, κι αν προσφέρει αυτός είναι ελάχιστος. Η ψυχική υγεία προηγείται.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v