Τα λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του σαλονιού

Μετακόμισες σε καινούριο σπίτι και θέλεις να παίξεις με τη διακόσμηση του σαλονιού; Θέλεις να αλλάξεις την υπάρχουσα; Εδώ τα βασικά που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις.
Τα λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του σαλονιού

Είναι δύσκολο να διακοσμείς το σαλόνι σου αν δεν είσαι ο Σπύρος Σούλης. Βλέπεις πολύ ωραίες φωτογραφίες στο pinterest, ρωτάς και τους φίλους που έχουν διακοσμήσει όμορφα το σαλόνι τους, αλλά αυτά δεν αρκούν. Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές διακόσμησης σαλονιού, τις οποίες αν τηρήσεις και βάλεις τις δικές πινελιές του προσωπικού σου γούστου, το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

Δες τα λάθη που κάνεις και πάνε χαμένες οι προσπάθειές σου.

Διαλέγεις τον λάθος καναπέ

Αν κάποιο έπιπλο πρέπει να αλλάξεις πρώτο στην περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις τη διακόσμηση του σαλονιού σου, αυτός είναι ο καναπές. Το μέγεθός του είναι το βασικό κριτήριο, αφού πρέπει να είναι τέτοιο ούτως ώστε ούτε να «μπουκώνει» το σαλόνι, αλλά ούτε να «χάνεται». Επίσης, καλό είναι να επιλέγεις απλούς καναπέδες, ώστε να «παίξεις» όσο θέλεις με τον υπόλοιπο χώρο.

Ακολουθείς αυτό που βλέπεις

Πας σε μεγάλο πολυκατάστημα επίπλων και επειδή σου παρουσιάζουν τα προϊόντα τους διακοσμημένα σε θεματικές δωματίων, πέφτεις στην παγίδα. Καλό είναι μιξάρεις βίντατζ με παλιά αντικείμενα για να δώσεις χαρακτήρα στον χώρο.

Αγοράζεις πολύ μικρό χαλί

Ναι, τα μεγαλύτερα χαλιά χρειάζονται και λίγα περισσότερα χρήματα, αλλά πίστεψέ μας αξίζει να τα δώσεις. Το χαλί να έχει λίγο χώρο περιμετρικών των ορίων που ορίζονται από τον καναπέ και την πολυθρόνα.

Βάζεις σε λάθος ύψος τους πίνακες

Φαντάσου ότι οι τοίχοι του σαλονιού σου χωρίζονται στα τέσσερα, ξεκινώντας από το πάτωμα και τελειώνοντας στο ταβάνι. Απαράβατος κανόνας είναι οι πίνακες να μπαίνουν στο 3ο τέταρτο του τοίχου, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.

Μην παρασύρεσαι από εντυπωσιακά αντικείμενα

Ναι, πολύ ωραίος αυτός ο καρπουζί καναπές, αλλά είσαι σίγουρος ότι μπορείς να τον βλέπεις κάθε μέρα; Μάλλον όχι. Πάρε μια ανάσα και πριν επιλέξεις καναπέ, σκέψου ποιο χρώμα δεν θα σε πείραζε να βλέπεις κάθε μέρα. Συνήθως, τέτοια χρώματα είναι αυτό της άμμου ή κάποια απόχρωση του πράσινου.

Επένδυσε στα φώτα

Όταν διακοσμείς το σαλόνι σου, καλό είναι πριν πας να αγοράσει μικρά καρδάκια και μπιμπελό, να ασχοληθείς με μεγάλα αντικείμενα, ένα εκ των οποίων είναι και τα φώτα. Τα καταλληλότερα φώτα για το σαλόνι είναι τα επιτραπέζια και τα επιδαπέδια, και ένα μίνιμαλ για το ταβάνι. Δίνουν ζεστασιά και χαρακτήρα στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και διακοσμητικά στοιχεία.

Το τραπεζάκι πρόσεχε

Το τραπεζάκι είναι το μόνιμο πρόβλημα όσων διαλέγουν έπιπλα για το σπίτι. Εμείς θα σου πούμε ότι πρέπει να λάβεις υπόψη σου δύο παραμέτρους. Αρχικά τη λειτουργικότητα του τραπεζιού (θέλεις να είναι φιλικό για παιδιά, να έχει χώρο για κοντρόλ ή να έχει και αποθηκευτικό χώρο) και μετά το ύψος -το ιδανικό ύψος είναι περίπου στο σημείο που τελειώνει το κάθισμα του καναπέ. Ίσως και λίγο ψηλότερα.

Το πώς κρεμάς τις κουρτίνες

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς είναι ότι κρεμάμε τις κουρτίνες ακριβώς στο σημείο που ξεκινά το παράθυρο. Έτσι χάνεται χώρος. Το ιδανικό ύψος είναι περίπου 15 εκατοστά πάνω από το ψηλότερο σημείο του παραθύρου.

 

 

,,

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v