Το ήξερες ότι το σπίτι σου δείχνει πράγματα για σένα;

Πολλά μπορείς να καταλάβεις για τον χαρακτήρα κάποιου απλά παρατηρώντας μικρές λεπτομέρειες στο σπίτι του. Όπως οι παρακάτω.
Το ήξερες ότι το σπίτι σου δείχνει πράγματα για σένα;
Δεν είναι κάποιου είδους μεταφυσική, τύπου ζώδια, αν η κουζίνα σου κοιτάζει ανατολικά είσαι άνθρωπος που αγαπάει το χρήμα. Καμία σχέση. Είναι απλή λογική σαν αυτή που χρησιμοποιούσε ο Σέρλοκ Χολμς για να καταλαβαίνει τους ανθρώπους. Το σαλόνι σου δείχνει πόσο κοινωνικός άνθρωπος είσαι, για παράδειγμα. Έλα να δούμε μερικά παραδείγματα.

Στο σαλόνι…

Το πρώτο δωμάτιο που βλέπει όποιος μπαίνει στο σπίτι σου, και εκείνο που περνάμε κατά κανόνα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας, είναι ο πιο αξιόπιστος δείκτης της κοινωνικότητας ενός ανθρώπου: Αν καναπέδες, πολυθρόνες και λοιπά έπιπλα είναι μακριά μεταξύ τους, τόσο που δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσεις με όποιον κάθεται απέναντί σου, προφανώς η επικοινωνία δεν είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, είσαι κομμάτι εσωστρεφής. Αντιθέτως, ένα σαλόνι με έπιπλα κοντά μεταξύ τους, ή τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ξεχωριστές «γωνιές» (συζήτησης, διαβάσματος, ταινιών και πάει λέγοντας) δείχνουν άνθρωπο εξωστρεφή, που έχει συχνά κόσμο στο σπίτι και το απολαμβάνει.

Στην κρεβατοκάμαρα…

Κοίτα τώρα να δεις κάτι που δεν είχες σκεφτεί ποτέ (αλλά τώρα που το διαβάζεις θα σου φανεί λογικό): Ένα υπνοδωμάτιο γεμάτο ηλεκτρονικές συσκευές δείχνει άνθρωπο που δεν εκφράζει εύκολα τα συναισθήματά του, και/ή που δεν νιώθει άνετα μόνος με τις σκέψεις του. Η κρεβατοκάμαρα είναι το κατεξοχήν «ησυχαστήριο» του σπιτιού, και το δωμάτιο στο οποίο τα περισσότερα ζευγάρια επικοινωνούν στο τέλος της ημέρας. Αν το γεμίσεις αντιπερισπασμούς, κάτι από τα δύο –ενίοτε και τα δύο– προσπαθείς να αποφύγεις.

Στην κουζίνα…

Ένα ψυγείο που ξεχειλίζει πράγματα, δείχνει άνθρωπο παρορμητικό, ενθουσιώδη και γενναιόδωρο. Η ποσότητα και η ποιότητα των σκευών θα σου πει πόσο συχνά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού καλεί κόσμο, και πόσο πολύ το απολαμβάνει. Και πριν βιαστείς να πεις ότι υπάρχουν και κοινωνικοί άνθρωποι που δεν αγαπούν τη μαγειρική, καλούν κόσμο συνέχεια αλλά παραγγέλνουν σουβλάκια απέξω, σου θυμίζουμε ότι σκεύη δεν είναι μόνο οι σαλατιέρες και τα κατσαρολικά, αλλά και το πλήθος των μαχαιροπίρουνων, και –κυρίως– των ποτηριών. Κάποιος με πλήθος σφηνοπότηρα σπίτι του είναι γλεντζές, πώς να το κάνουμε.

Σε ράφια, βιβλιοθήκες και ντουλάπες…

Λίγα πράγματα δίνουν πιο αξιόπιστη πρώτη εικόνα για τον χαρακτήρα κάποιου από τον τρόπο που τοποθετεί τα βιβλία στις βιβλιοθήκες του: Το απόλυτο χάος δείχνει αυθορμητισμό, άνθρωπο που ενθουσιάζεται εύκολα, και που (θεωρεί πως) δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Βιβλία σε αλφαβητική σειρά, κατά χρώμα, κατά ύψος και λοιπά ψυχαναγκαστικά δείχνουν τύπο οργανωτικό, ίσως κατά τι αυστηρό, που ξέρει τι ζητά και πού πηγαίνει στη ζωή του.

Αντίστοιχα, ντουλάπες που ξεχειλίζουν από πράγματα τα οποία εμφανώς δεν έχουν βγει από τα σκοτεινά βάθη τους επί δεκαετίες, μαρτυρούν άνθρωπο ρομαντικό, που δυσκολεύεται να αποχωριστεί το παρελθόν, και με μια έμφυτη ικανότητα να βρίσκει άκρη στο χάος. Μια σούπερ οργανωμένη ντουλάπα ανήκει συνήθως σε ανθρώπους πρακτικούς, που δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια και ξέρουν να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους. Είναι κατά πάσα πιθανότητα καλοί επαγγελματίες, αλλά όχι τύποι που θα ήθελες μαζί σου σε ένα έξαλλο road trip χωρίς πρόγραμμα στην Παταγονία.

Πηγή: BrightSide
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v