5 τρόποι να μην βαρεθείς το σπίτι σου

Αν έχεις αρχίσει να τα παίζεις, τότε ίσως να βαριέσαι το ίδιο σου το σπίτι. Με αυτά τα κόλπα θα σώσεις την ψυχική σου ηρεμία.
5 τρόποι να μην βαρεθείς το σπίτι σου
Το σπίτι μας είναι ο πιο ιερός χώρος, είναι το μέρος που τίποτα δεν μπορεί να μας πειράξει. Εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό, αν μείνουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι για πολύ καιρό. Και αν άρχισες να νιώθεις κι εσύ πως δεν σε χωρά ο τόπος, έχουμε μερικές συμβουλές για να επανέλθεις λίγο στα φυσιολογικά.

Άλλαξε την διακόσμηση
Μετακίνησε μερικά έπιπλα. Άλλαξε θέση σε διακοσμητικά, προσθαφαίρεσε και παίξε με διαφορετικούς συνδυασμούς. Δοκίμασε να δεις αν μπορείς να αλλάξεις την διακόσμηση σε δύο δωμάτια για να ανανεώσεις τον χώρο. Αν μη τι άλλο, θα σου πάρει αρκετή ώρα και στο τέλος θα σου αρέσει το αποτέλεσμα. Αν θες, δοκίμασε να ακολουθήσεις και κανόνες φενγκ σούι αυτή τη φορά.

Πέρνα χρόνο σε άλλο δωμάτιο
Αν μπορείς, δοκίμαζε να «αλλάζεις παραστάσεις». Ναι, ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να δοκιμάσεις να κοιμηθείς μια μέρα στο δωμάτιό σου, μια μέρα στο σαλόνι, μια μέρα στον ξενώνα. Πέρνα αρκετό χρόνο εκεί, μην είσαι συνεχώς στο ίδιο δωμάτιο.

Κάνε βλακείες
Ξέρεις γιατί σου φαίνεται βαρετό το μεγάλο τραπέζι της τραπεζαρίας; Επειδή ποτέ δεν ανέβηκες πάνω του να δώσεις συναυλία σαν άλλος Μικ Τζάγκερ. Επειδή ποτέ δεν παρίστανες την φαμ φατάλ που τραγουδά πάνω στο πιάνο. Είσαι μόνος στο σπίτι και μπορείς να κάνεις ό,τι βλακεία θες. Γιατί δεν το κάνεις και κάθεσαι μες στην μιζέρια σου;

Ξεκίνα να κάνεις κάτι δημιουργικό
Ένα δημιουργικό χόμπι, όπως η ζωγραφική, απαιτεί και χώρο. Και αν μετατρέψεις έναν – μέχρι πρότινος – άχαρο χώρο του σπιτιού σου στον προσωπικό σου χώρο που ασχολείσαι με τα χόμπι σου, αμέσως βρήκες το επόμενο αγαπημένο σου σημείο του σπιτιού. Φτιάξε, λοιπόν, το καλλιτεχνικό σου κάστρο, που καμία κακή διάθεση δεν θα μπορεί να παρεισφρήσει. Αν, πάλι, δεν είσαι τόσο του δημιουργικού, φτιάξε μια γωνιά αποκλειστικά για διάβασμα και χαλάρωση.

Βάψε τους τοίχους σου
Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή. Διάλεξε το χρώμα (ή τα χρώματα) που θες, προμηθεύσου με όλα τα κατάλληλα υλικά και τίποτα δεν σε σταματά από το να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει λες και μόλις υπέγραψες συμβόλαιο. Για πολύ έμπειρους (ή για τσακίρ κέφι), δοκίμασε να κάνεις κάποια τοιχογραφία ή κάποιο αφηρημένο σχέδιο στον τοίχο. Εναλλακτικά, μπορείς να παίξεις με μοτίβα και με στένσιλς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v