Συμβουλές για να κάνεις πιο ζεστό το μπαλκόνι σου

Επειδή το μπαλκόνι είναι ο τελευταίος παράδεισος... καθαρού αέρα που έχουμε, και θα περάσουμε αρκετό χρόνο εκεί.
Συμβουλές για να κάνεις πιο ζεστό το μπαλκόνι σου
Μας βλέπουμε να περνάμε αρκετό χρόνο στα μπαλκόνια μας στο προσεχές μέλλον. Είτε για αυτοσχέδια πάρτι γειτονιάς, είτε απλά επειδή μπουχτίσαμε μέσα και θέλουμε να πάρουμε μια ανάσα. Σε κάθε περίπτωση, ίσως είναι καιρός να σκεφτούμε μια μικρή ανανέωση του μπαλκονιού μας, με πράγματα που ήδη έχουμε στο σπίτι, για να το κάνουμε πιο ζεστό και φιλόξενο.

*Αρχικά, τα έπιπλα κάνουν την διαφορά. Αν δεν έχετε έπιπλα στο μπαλκόνι σας, ένας καναπές και ένα ελαφρύ τραπέζι είναι ιδανικά. Για τους χειμερινούς μήνες, μπορούμε να ντύσουμε αυτά τα έπιπλα με υφάσματα και φλοκάτες, με μεγάλα μαξιλάρια και κουβέρτες.

*Ειδικά οι φλοκάτες πάνω σε πολυθρόνες μπαλκονιού θα δώσουν μια ιδιαίτερα ζεστή αίσθηση στον χώρο, ειδικά αν είναι σε κάποιο θερμό χρώμα, όπως το κόκκινο.

*Τα μαξιλάρια, εκτός από την επιπλέον άνεση και ζεστασιά που θα δώσουν στον καναπέ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως απλά διακοσμητικά, για να γεμίσουν όμορφα τον χώρο. Και, επειδή δεν νοείται να πετάξουμε έτσι απλά τα μαξιλάρια χάμω...

*...μπορούμε να βάλουμε ένα χαλί. Το χαλί στο μπαλκόνι είναι μια μόδα που όλο και ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, αν το μπαλκόνι σας είναι αρκετά μεγάλο, αλλά και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες, για να μπορεί να «σηκώσει» ένα χαλί, κάντε το. Θα προσφέρει απίστευτη ζεστασιά στον χώρο, και θα μεταμορφώσει το μπαλκόνι σας στο πιο cozy δωμάτιο του σπιτιού.

*Μια καλή ιδέα, ειδικά μέχρι να μπει πολύ επίσημα η άνοιξη με τις ωραίες της ζεστούλες, είναι να μεταφέρετε έναν θερμοπομπό στο μπαλκόνι, για την επιπλέον θερμότητα. Επειδή, είπαμε, προσέχουμε την υγεία μας πάνω απ’ όλα.

*Η πιο κλασική συμβουλή που δίνουμε – εμείς και κάθε λογικός άνθρωπος, αλήθεια – όσον αφορά την διακόσμηση μπαλκονιού, ισχύει και κατά την καραντίνα: φωτάκια. Ανεβάζουν 100% την διάθεση, κάθε φορά που ανάβουν. Αν δεν έχετε φωτάκια στο σπίτι, βάλτε τα χριστουγεννιάτικα, αρκεί να είναι μονόχρωμα και να μην τραγουδούν μονοφωνικό «Ο Άι Βασίλης έρχεται ξανά». Ποιος θα σε κρίνει για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια; Σίγουρα το δικό σου μπαλκόνι θα είναι πιο κουλ.

*Εναλλακτική για τα φωτάκια, που θα δώσει όμως πιο ρουστίκ και ρετρό ύφος, είναι τα κεριά. Αρκεί να τα κρατήσετε μακριά από τις φλοκάτες.

*Ξέρετε, επίσης, τι μπορεί να κάνει έναν χώρο πάντα πιο ζεστό και διασκεδαστικό; Το αλκοόλ. Συνεπώς στήστε ένα αυτοσχέδιο μίνι-μπαρ με τα μπουκάλια που έχετε στο σπίτι – θα είναι ήδη και ελαφρώς πιο κρύα.

*Βάλτε και μερικά βιβλία δίπλα στο σημείο που κάθεστε, να περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους, και το σκηνικό είναι έτοιμο. Και τώρα δεν θα χρειαστεί να βγαίνετε από το σπίτι, αλλά ούτε και να μην σας βλέπει ο ήλιος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v