Οι πιο λαχταριστές pancakes στο σπίτι!

Ο ακρογωνιαίος λίθος ενός τίμιου brunch δε θέλει κόπο. Φτιάξε τρεις λαχταριστές συνταγές για pancakes στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.
Οι πιο λαχταριστές pancakes στο σπίτι!

Αλμυρές και γλυκές.

Pancakes με βρώμη, γιαούρτι και μπανάνα



Υλικά:  1 φλ. Αλεύρι, 1/4 φλ. νιφάδες βρώμης, 1 κ. γ. μαγειρική σόδα, 1/4 κ. γ. αλάτι, 2 κ. σ. ζάχαρη, 1 μπανάνα λιωμένη, 1 φλ. Στραγγιστό γιαούρτι, , 1 κ. σ. λάδι, 1 αβγό, 1/2 κ. γ. Βανίλια

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα, το γιαούρτι, το λάδι, το αβγό (ελαφρώς χτυπημένο) και τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα 2 κουταλιές από το μείγμα μας (ή όσο θέλουμε, ανάλογα με το επιθυμητό μέγεθος). Καλό θα είναι το τηγάνι μας να έχει ήδη ζεσταθεί και μετά, μόλις βάλουμε τη ζύμη μας μέσα, να χαμηλώσουμε τη φωτιά, να είναι μέτρια προς το χαμηλό.

Αφήνουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στη ζύμη μας. Μόλις γίνει αυτό, γυρνάμε το pancake από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για λίγο ακόμα. Σερβίρουμε με σιρόπι σφενταμιού η μέλι.

Συνταγή από εδώ

Pancakes πατάτας με αυγά και μπέικον



Υλικά: 600 γρ. πατάτες βρασμένες, αλάτι, πιπέρι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 3 κρόκοι από μέτρια αυγά, 3 αυγά μέτρια, 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου, 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού, 65 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 3 ασπράδια από μέτρια αυγά, 2 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης, 2 φέτες μπέικον, 50 γρ. τοματίνια, 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. θυμάρι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τους τρεις κρόκους, τα 3 αυγά, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. βούτυρο. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι. Συνολικά βάζουμε 4 κουταλιές, φροντίζοντας να έχουν απόσταση τα pancakes μεταξύ τους. Αφήνουμε να ψηθούν 2 λεπτά από τη μία πλευρά και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σκουπίζουμε το τηγάνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Η συνταγή βγάζει 18-20 pancakes.

Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το λουκάνικο στη μέση, εγκάρσια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις φέτες μπέικον και αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Προσθέτουμε τα τοματίνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και σιγοψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα αυγά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με τα pancakes, θυμάρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Συνταγή από εδώ

Pancakes με τυρί



Υλικά: 120 γρ. ρυζάλευρο, 80 γρ. αλεύρι από πατάτα ή κορν φλάουρ, 120 γρ. πεκορίνο τριμμένο, 40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο, 40 γρ. κατίκι Δομοκού, 1 πατάτα βρασμένη σε πουρέ, 2 αυγά, 280 γρ. γάλα, 40 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free, Ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα 2 άλευρα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κάνει σβόλους. Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Μέσα στο μίξερ δουλεύουμε το πεκορίνο, το κεφαλοτύρι, τον πουρέ πατάτας, το κατίκι Δομοκού και το σχοινόπρασο. Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά μέσα στο μείγμα με το αλεύρι. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα pancakes.

Συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v