Αυτά τα κόλπα θα απογειώσουν το μαγείρεμά σου

Σε ζορίζει η φάση κουζίνα; Δες τα καλύτερα κόλπα και hacks για να κάνεις ακόμα πιο εύκολο το μαγείρεμά σου.
Αυτά τα κόλπα θα απογειώσουν το μαγείρεμά σου

Βράσιμο και σούρωμα μακαρονιών πανεύκολα και πιο γρήγορα από τον ίδιο τον Flash




Σου «κολλάει» πάντα το πιλάφι και γίνεται λάσπη; Ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι μέσα στο ρύζι που βράζει και μας ευχαριστείς μετά.

Μην πετάξεις το μπουκάλι από τη μαγιονέζα. Χρησιμοποίησε το για να το γεμίσεις με ντρέσινγκ, μείγματα για τηγανίτες, δικές σου σάλτσες ή ό,τι άλλο θέλεις και έχε το στο ψυγείο για όταν έρθει η ώρα να μαγειρέψεις.



Δώσε τέλος στη «μαυρίλα» των βραστών αυγών γύρω από τον κρόκο: βράστα μόνο πέντε λεπτά και μετά άσ'τα για άλλα οκτώ σε ζεστό νερό.

Θες να καθαρίσεις φρέσκο καλαμπόκι; Δες την παρακάτω φωτό.



Παλεύεις να κρατήσεις όρθια τη ρημάδα την κουτάλα στην κατσαρόλα, αλλά κάθε φορά τα ίδια. Έχουμε τη λύση.



Πλατό τυριών για καλεσμένους; Φέτες τυριού για τοστάκι; Οτιδήποτε και αν ετοιμάζεις, χρησιμοποίησε το ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες.



Τα πράγματα μπορεί να γίνουν ζόρικα αν επιχειρήσεις να κόψεις με μαχαίρι κάποιο μαλακό φαγητό (κέικ, αραβική). Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για ακριβές και γρήγορο τεμάχισμα.



Θέλεις αποξηραμένα βότανα για να δώσεις άρωμα στο μαγείρεμα; Αγόρασέ τα φρέσκα, φτιάξε το μείγμα που θες και ξέρανέ το στον φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, ανοίγοντας και γυρνώντας τα από την άλλη μέχρι τα βότανα να ξεραθούν τελείως.




Βάλε στα ψητά φούρνου μερικές φέτες μήλου για να τα διατηρήσεις στο ταπεράκι… ενυδατωμένα και νόστιμα για περισσότερο χρόνο.



Διατήρησε τις κομμένες πατάτες άσπρες βάζοντάς τες σε κρύο νερό πριν τις μαγειρέψεις. Τέλος στην καφετίλα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v