Τέλειες συνταγές για καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες

Ταιριάζουμε φράουλες με καρπούζι, και σταφύλια με πεπόνι, σε τέσσερις απίθανες συνταγές για καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες… τύφλα να ‘χουν τα γλυκά.
Τέλειες συνταγές για καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες
Φρουτοσαλάτα καλοκαιρινή
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Υλικά:
2 μεγάλες φέτες καρπούζι, 16 κεράσια, 4 βερίκοκα, 1/2 πεπόνι, 4 σύκα, 1/2 φλ. Κουαντρό, 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Για την καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα, χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο (παριζιέν) και βγάζουμε μπαλίτσες από τη σάρκα του πεπονιού και του καρπουζιού. Τις τοποθετούμε αμφότερες σε βαθύ μπολ.

Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Πλένουμε και κόβουμε τα σύκα και τα βερίκοκα σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε όλα στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ραντίζουμε με το κουαντρό και ανακατεύουμε απαλά τα φρούτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μία ώρα. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε τέσσερα μπολ ή σε ψηλά ποτήρια του μαρτίνι.

Φρουτοσαλάτα με μέλι και χυμό λάιμ

Υλικά:
4 βανίλιες, ¼ φλ. μύρτιλα (blurberries), ¼ φλ. σμέουρα (raspberries), ½ κ.σ. μέλι, χυμό από 1 lime, chia seeds για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φρούτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τις βανίλιες, κομμένες όπως προτιμάμε. Ραντίζουμε με το χυμό του Lime και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε προσεχτικά και το φυλάμε στο ψυγείο καλυμμένο για μισή ώρα να δροσίσει. Πασπαλίζουμε με λίγα chia seeds, ή με άλλο ξηρό καρπό της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Τη συνταγή εντοπίσαμε εδώ

Φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων
Από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:
Για τη σάλτσα: 1 κόκκινο μήλο, 2 μπανάνες ώριμες, 50 γρ. μέλι, χυμό από ½ λεμόνι, 250 γρ. νερό, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σαλάτα: 500 γρ. φράουλες, 120 γρ. μύρτιλα, 100 γρ. blackberries, ½ μπανάνα, 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη, 1 κ.σ. μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα:
Ξεφλουδίζουμε το μήλο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και στη συνέχεια σε κυβάκια. Ξεφλουδίζουμε 2 μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. Προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι. Βάζουμε το μέλι, το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για 1 εβδομάδα.

Για τη σαλάτα:
Η σαλάτα που θα σχηματίσουμε θα έχει τη μορφή του spiderman. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη σάλτσα φρούτων στην πιατέλα σερβιρίσματος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της. Απλώνουμε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας. Με τα μύρτιλα σχηματίζουμε τον ιστό. Κόβουμε τα blackberries στη μέση και τη μπανάνα κατά μήκος και σχηματίζουμε τα μάτια.



Φρουτοσαλάτα με σταφύλια και γιαούρτι

Υλικά:
900 γρ. σταφύλι χωρίς κουκούτσια, 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά), 120 γρ. τυρί-κρέμα (τύπου Φιλαδέλφια ή μασκαρπόνε), 1/3 φλ. ζάχαρη, 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
Για το τόπινγκ: 1 φλ. καρυδόψιχα, 3 κ.σ. πετιμέζι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις ρώγες στη μέση και αφήνουμε σε σουρωτήρι. Σε μια σαλατιέρα χτυπάμε καλά το γιαούρτι με το τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζουμε στο μείγμα τα σταφύλια, ανακατεύουμε με κουτάλι και μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ. Σπάμε χοντρά την καρυδόψιχα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια. Ραντίζουμε με λίγο πετιμέζι, αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε για τόπινγκ καραμελωμένα αμύγδαλα σπασμένα ή καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης.
Τη συνταγή εντοπίσαμε εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v