Κολασμένα γεύματα για όσους σιχτίρισαν τη διατροφή

Τέσσερα cheat meals απ’ όλο τον κόσμο, που θα σας γεμίσουν… θερμίδες, χαρά και δύναμη να συνεχίσετε το πρόγραμμα διατροφής σας –από αύριο.
Κολασμένα γεύματα για όσους σιχτίρισαν τη διατροφή
Οι διατροφολόγοι τείνουν να συμφωνήσουν ότι ένα “cheat meal” μια στο τόσο όχι μόνο δεν θα χαλάσει τη σιλουέτα μας και το πρόγραμμα σωστής διατροφής που ακολουθούμε, αλλά θα κάνει και θαύματα στην ψυχολογία μας, έτσι ώστε να μην παρεκκλίνουμε από τον ίσιο δρόμο επειδή νιώθουμε καταπιεσμένοι και στερημένοι. Με αυτό το σκεπτικό, εμπνεόμαστε από τη λίστα με τα πιο παχυντικά –βλέπε κολασμένα– φαγητά του κόσμου, και εντοπίζουμε τις συνταγές για να τα απολαύσουμε από τα χεράκια μας.

Καναδέζικη Poutine



Υλικά:
6-7 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες, λάδι για τηγάνισμα, 2 φλ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε κύβους

Για τη σάλτσα
60 γρ. βούτυρο, 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 60 γρ. αλεύρι, 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 2 κ.σ. άσπρο βαλσαμικό ξύδι, 900 ml ζωμό κότας, 2 κ.γ. πράσινους ή κόκκινους κόκκους πιπεριού

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις κομμένες πατάτες σ' ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε για μια ώρα. Στο μεταξύ, βάζουμε το ζωμό με τους κόκκους πιπεριού να βράσουν σε μέτρια κατσαρόλα.

Σε μικρό τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να σκουρύνει ελαφρά. Προσθέτουμε το ξύδι και 2 κ.γ. πιπέρι και αδειάζουμε στο ζωμό, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ελαττωθεί το υγρό και να μείνει μια αραιή σάλτσα. Αφαιρούμε το κρεμμύδι και τους πιπερόκοκκους. Διατηρούμε ζεστή.

Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε τις πατάτες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις μεταφέρουμε σ' ένα βαθύ μπολ, σκορπίζουμε πάνω τους τα κομματάκια του τυριού και τις καλύπτουμε με τη σάλτσα.
Τη συνταγή εντοπίσαμε στο blog Cook and Feed

Λαχταριστή κοτόπιτα

Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλοκομμένο, 1/2 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια), 1/2 πιπεριά πορτοκαλί (το ίδιο με την πράσινη), 10 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια, 300 γρ. γκουντα, 300 γρ. ένταμ, 1 κρέμα γάλακτος, φύλλο για πίτες

Εκτέλεση:
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε το μισό φύλλο και εν συνεχεία τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά. Συνεχίζουμε με το μπέικον, το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα υπόλοιπα τυριά και τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε με το φύλλο, και πασπαλίζουμε προαιρετικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Η συνταγή είναι από το Greek Cook

Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

Υλικά:
500 γρ. λιγκουίνι, 300 γρ.μπέικον καπνιστό κομμάτι, 5 κρόκους αυγών, 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη, ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε το μπέικον σε κύβους. Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα linguine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσαμε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Pizza burger (!)

Υλικά:
1 πακέτο ζύμη για πίτσα, 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (προτεινόμενα: στήθος, καπάκι, ή λάπα), αλάτι, πιπέρι, κέτσαπ, μουστάρδα, 6 φέτες τυρί τσένταρ, αγγουράκια τουρσί, 2 φέτες μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια

Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τη ζύμη. Χωρίζουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια σε 6 κομμάτια. Πλάθουμε αφράτα 6 burger. Τα αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Απλώνουμε επάνω το 1 φύλλο ζύμης. Βάζουμε τα 6 burger σε σειρά ανά δυο. Τρία από τη μια πλευρά και τρία από την άλλη. Κάνουμε βαθούλωμα με το δάχτυλο στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού. Τοποθετούμε δίπλα στη λαδόκολλα την άλλη ζύμη πίτσας αφού την χαράξουμε με κοφτερό μαχαίρι, χωρίς να κοπεί, μέχρι κάτω σε 6 νοητά κομμάτια.

Ψήνουμε για 15-20′. Αλείφουμε τα burger με σάλτσα της αρεσκείας μας BBQ,κέτσαπ ή μουστάρδα. Καλύπτουμε με τις φέτες τυρί. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για λίγα λεπτά ίσα να λιώσει λίγο το τυρί. Βάζουμε από πάνω καραμελωμένα κρεμμύδια και ψημένο μπέικον και σκεπάζουμε με την ψημένη ζύμη για πίτσα. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν και καρφώνουμε ξυλάκι σε κάθε pizza burger.

Σερβίρεται ολόκληρο πάνω σε ξύλο με πίκλες και βαζάκια με έξτρα σάλτσες της αρεσκείας σας.
Κόβουμε σε κομμάτια.

Αν θέλετε η ζύμη της πίτσας να φουσκώσει σαν κανονικό ψωμί, αφήστε την 1 ώρα στον πάγκο να ανέβει η ζύμη και μετά ακολουθείστε τις οδηγίες.
Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v