Εύκολες συνταγές για απίθανα γλυκά με μήλα

Μηλόπιτα που μυρίζει μανούλα, ή ψητά μήλα γεμιστά με ανθότυρο; Έχουμε μια συνταγή για ό,τι γλυκό με μήλα και αν θέλετε να φτιάξετε.
Εύκολες συνταγές για απίθανα γλυκά με μήλα
Είναι πεντανόστιμα, είναι στην καλύτερη εποχή τους, είναι η ιδανική βάση για κολασμένα γλυκά. Συγκεντρώσαμε τις ευκολότερες συνταγές για πρωτότυπα ή πατροπαράδοτα γλυκά με μήλα, για να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Pancakes με μήλα

Υλικά:
2 αυγά, 1 1/2 ποτήρι γάλα, 2 κούπες αλεύρι, 1 κ.γλ. μπέικιν, 3 κ.σ. ζάχαρη, 2 μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα, λίγο αλάτι, βανίλια, κανέλα, λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε λίγη βανίλια μαζί με τη ζάχαρη. Στο αλεύρι ανακατεύουμε το baking powder και λίγο αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας καλά. Στο τέλος προθέτουμε τα τριμμένα μήλα και την κανέλα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τα pancakes με τον εξής τρόπο: βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από το μίγμα στο τηγάνι και γυρίζουμε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο μεριές. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη/κανέλα ή μέλι ή μαρμελάδα.
Τη συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας

Κέικ μήλου

Υλικά:
Για τη ζύμη
180 ml ελαιόλαδο, 80 ml χυμό πορτοκάλι, 480 γρ. ζάχαρη, 4 αυγά, 400 γρ. αλεύρι, 1 κ.σ. μπέικιν, 1 κ.γ. αλάτι

Για τα μήλα
5 μήλα, 1 κ.σ. τριμμένη κανέλα, ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, 5 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Για τα μήλα

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Κόβουμε σε κυβάκια αφαιρώντας τον πυρήνα και τους σπόρους του μήλου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδους μήλα μας αρέσουν. Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, τα χοντροκομμένα καρύδια, το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ με 400 γρ. αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, μέσα στο μπολ με τα αυγά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Παίρνουμε μια βουτυροαλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα. Με μία κουτάλα προσθέτουμε το 1/3 από τη ζύμη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα της γέμισης με τα μήλα. Σε αυτό το σημείο τα μήλα θα σας φανούν πολλά αλλά δεν είναι γιατί το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει όλα τα μήλα. Πάνω από τα μήλα, ρίχνουμε ακόμα 1/3 της ζύμης. Και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα από τα μήλα στη φόρμα. Τέλος καλύπτουμε με το τελευταίο τρίτο από τη ζύμη.

Λειαίνουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα μαχαίρι και χτυπάμε τη φόρμα μας στην επιφάνεια εργασίας για να καλύψει η ζύμη τα κενά. Ψήνουμε στο φούρνο για 60-70 λεπτά σε υψηλή σχάρα. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε το κέικ μας σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε και 2 φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη

Αφράτη μηλόπιτα

Υλικά:
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 φλ. Βούτυρο, 1½ φλ. ζάχαρη, 2 αυγά, 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια, 1/4 φλ. Κονιάκ, 1/2 φλ. Γάλα, 1 κ.γλ. κανέλα, 1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από το Argiro.gr 

Ψητά μήλα

Υλικά:
4 μήλα, 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή, 4 κ.γ. κανέλα, 2 κ.σ. βούτυρο σε μικρά κυβάκια 3 χιλ., φύλλα αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Καθαρίζουμε από φλούδες και σπόρους τα μήλα αλλά τα κρατάμε ολόκληρα και έπειτα τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ. περίπου.

Βουτάμε κάθε ροδέλα στο μείγμα της ζάχαρης και βάζουμε τρεις ροδέλες σε κάθε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο βάζοντας 1-2 κομματάκια βούτυρο ενδιάμεσα σε κάθε ροδέλα.

Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο καλά και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στο γκριλ για 10-15 λεπτά.
Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη

Ψητά μήλα γεμιστά με ανθότυρο και μυρωδικά

Υλικά:
8 μεγάλα μήλα κόκκινα, 16 τεμ. γαρίφαλα, 8 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο, 1 κ.γ. κανέλα, 5-6 ξύλα κανέλας, 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική μαύρη, 100 γρ καρύδια ψίχα, 1 φλ. σταφίδα σουλτανίνα, 200 γρ. ανθότυρο, 100 ml κονιάκ

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο με αντιστάσεις στους 150-160 βαθμούς Κελσίου. Πλένουμε καλά τα μήλα και κόβουμε το επάνω μέρος τους, όπως κόβουμε τις γεμιστές ντομάτες. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους αφήνοντας γύρω γύρω ένα στρώμα μήλου πάχους ενός εκατοστού και προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι κάτω και ανοίξουμε τρύπα. Καθαρίζουμε προσεκτικά την ψίχα των μήλων από τα κουκούτσια και την κρατάμε.

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το κονιάκ και τις σταφίδες και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν. Σπάμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύουμε με την ψίχα των μήλων, την ζάχαρη, την κανέλα και το ανθότυρο προσθέτοντας το κονιάκ με τις σταφίδες που έχουν φουσκώσει. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα μήλα μας προσθέτοντας από πάνω από έναν αστεροειδή γλυκάνισο.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα και μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο τσεκάρουμε με ένα πιρούνι αν τα μήλα μας ψήθηκαν και αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα ξεσκέπαστα να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί.
Η συνταγή είναι από το Gourmed.gr http://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/psita-gemista-mila-me-anthotyro-kai-myrodika?tid=1629
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v