2 πρωτότυπες συνταγές για το brunch της Κυριακής

Ο Μπάρμπα Στάθης μας προτείνει δύο πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές για το brunch της Κυριακής στο σπίτι.
2 πρωτότυπες συνταγές για το brunch της Κυριακής
Σεπτέμβριος: Ο μήνας της επανόδου στους ρυθμούς μας! Εμείς πιστεύουμε ότι ένα «πρωϊνομεσημεριανό»  θα βοηθήσει την ομαλή επιστροφή μας στην καθημερινότητα και είναι μια φοβερή ευκαιρία να διηγηθούμε στους φίλους μας τις καλοκαιρινές μας περιπέτειες. Εξάλλου, το brunch έχει μπει δυναμικά στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια, και δικαιολογημένα, αφού είναι μία υπέροχη συνήθεια που μπορεί να συνδυάσει τον καφέ και το χυμό και με αλμυρό και με γλυκό!

Για το brunch της Κυριακής, λοιπόν, συγκεντρώσαμε δύο πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές που μας προτείνει ο Μπάρμπα Στάθης, οι οποίες θα συνοδεύσουν τέλεια τον πρωινό σας καφέ ή το μεσημεριανό σας ποτό!

Κέικ με σπανάκι και τυρί



Υλικά για μία μεγάλη φόρμα 28 εκ:
1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης 1000 γρ.
200 γρ. φέτα σε τρίμματα
200 γρ. ανθότυρο σε κύβους
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
100 ml ελαιόλαδο
300 ml αϊράνι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 ºC. Λαδώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για cake. Βάζετε το σπανάκι σ’ ένα σουρωτήρι και το αφήνετε να βγάλει τα υγρά του. Με τα χέρια σας και χρησιμοποιώντας μία πετσέτα κουζίνας, στραγγίζετε καλά το σπανάκι. Θα πρέπει να έχετε τρεις κούπες σπανάκι στο τέλος της διαδικασίας. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύετε τα τυριά. Στον κάδο του mixer χτυπάτε τ’ αβγά με το ελαιόλαδο και το αϊράνι. Προσθέτετε το αλεύρι τμηματικά μέχρι να έχετε ένα ωραίο σε υφή μείγμα. Προσθέτετε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και το μείγμα των τυριών, ανακατεύετε γρήγορα μ’ ένα κουτάλι και το μεταφέρετε στη φόρμα. Ψήνετε για τουλάχιστον 50’, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Ομελέτα με καλαμπόκι και πιπεριές



Υλικά:
1 συσκευασία σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης 450 γρ.
8 αυγά
60 γρ. βούτυρο
200 γρ.κασέρι κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
4-5 ελιές Καλαμών κομμένες σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Βράζετε τη σαλάτα καλαμποκιού για 6΄-7΄και τη στραγγίζετε. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε τα 40 γρ. βούτυρο και σοτάρετε τη σαλάτα καλαμποκιού με το κρεμμύδι για 4΄-5΄. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνετε 10 γρ. βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μέσα το μισό μείγμα των αυγών. Απλώνετε πάνω στην ομελέτα φέτες κασεριού ώστε να καλυφτεί η επιφάνειά της και σκορπίζετε από πάνω τη μισή σαλάτα και τις μισές ελιές. Διπλώνετε την ομελέτα προσεκτικά και τη σερβίρετε. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας μία δεύτερη ομελέτα. Τη σερβίρετε και αυτή ζεστή.

Επισκεφτείτε το site Μπάρμπα Στάθης για περισσότερες νόστιμες και θρεπτικές συνταγές!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v