Λαχταριστά καλοκαιρινά επιδόρπια με λίγες θερμίδες

Επιδόρπιο και σιλουέτα δεν είναι πάντα εχθροί. Απολαμβάνουμε light γλυκές απολαύσεις με φουλ γεύση αλλά λίγες θερμίδες.
Λαχταριστά καλοκαιρινά επιδόρπια με λίγες θερμίδες
Το καλοκαιράκι σηκώνει το… γλυκάκι του, όμως τι μπορούμε να κάνουμε αν είμαστε- μεν – γλυκατζήδες αλλά θέλουμε – δε- να κρατήσουμε και τη σιλουέτα μας; Επιλέγουμε ελαφριά γλυκά, με φουλ γεύση αλλά λίγες θερμίδες.

Όπως τα παρακάτω.

Σορμπέ ροδάκινο διαίτης με γλυκαντικό

Υλικά: 6 μέτρια ώριμα ροδάκινα, 2 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι νερού φυσικό γλυκαντικό stevia, χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους [κρατάμε δύο κουκούτσια]. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν πουρές. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, το νερό με τη ζάχαρη και δύο κουκούτσια από τα ροδάκινα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πετάμε τα κουκούτσια και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στο μπλέντερ με τον πουρέ του ροδάκινου, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και το χτυπάμε για 2′ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το σορμπέ σε μεταλικό μπολ και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει. Ανά 30′ το βγάζουμε και το ανακατεύουμε καλά. Θα επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία 3 φορές. Μετά απολαμβάνουμε το παγωμένο σορμπέ, γαρνίροντας με φρέσκα ροδάκινα.

Πηγή.

Δροσερό ζελέ φράουλας

Υλικά: 2 κουτιά φρουί ζελέ χωρίς ζάχαρη με γεύση φράουλα, 250  ml συμπυκνωμένο [εβαπορέ] γάλα light, 15 φρέσκες φράουλες κομμένες στα δύο

Εκτέλεση: Διαλύουμε το περιεχόμενο των 3 φακέλων σε 250 ml βραστό νερό. Αφήνουμε να κρυώσει αλλά όχι να πήξει και προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα, όπως είναι, χωρίς να το αραιώσουμε.

Απλώνουμε την κρέμα-ζελέ σε μια μικρή στρογγυλή φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά. Λίγο πριν πήξει τελείως, κόβουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε στην επιφάνεια της κρέμας. Παρασκευάζουμε το δεύτερο φάκελο, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο, να κρυώσει αρκετά, αλλά όχι να πήξει. Όταν πήξει τελείως το πρώτο στρώμα κρέμας, ρίχνουμε προσεκτικά το κρύο ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Πηγή.

Κρέμα σοκολάτας διαίτης

Υλικά: 500 γρ. γάλα φρέσκο με 1,5% λιπαρά, 20 γρ. κακάο, 30 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη, 20 γρ. κορν φλάουρ, 300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το κακάο. Τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Λίγο προτού πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Αν θέλουμε να κρυώσει γρήγορα και να μην κάνει κρούστα, τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο παγάκια. Εκεί επάνω ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει. Τη μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια και σερβίρουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή.

Παγωμένο επιδόρπιο με γιαούρτι και ανανά

Υλικά: 1 φρέσκος ανανάς, 2 φακελάκια ζελέ ανανά, 1 φυτική σαντιγί, 1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά, Λίγο γλυκό κρασί, Φέτες από ακτινίδιο

Καθαρίζουμε τον ανανά, κρατώντας 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβοντας όλες τις υπόλοιπες. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες, τον βάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσει και το αφήνουμε μέχρι να πήξει. Χτυπάτε καλά τη σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Έπειτα ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ, το στρώνουμε καλά, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Όταν το βγάλουμε για να το σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φέτες από ανανά και ακτινίδιο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v