Τι να φάω στην παραλία;

Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη και εμείς ετοιμάζουμε εύκολα, υγιεινά και νόστιμα σνακ για την παραλία.
Τι να φάω στην παραλία;

H παραλία το… θέλει το σνακ της κι εμείς έχουμε οκτώ εύκολες, υγιεινές και ελαφριές ιδέες για να γευματίσετε υπό τον ίσκιο της ομπρέλας (ή των αρμυρικιών).

Αραβική πίτα με τόνο

Υλικά: Μία μεσαία αραβική πίτα, 1 μικρή κονσέρβα τόνο, 1 κ.γ. μουστάρδα, 1 πίκλα ψιλοκομμένη, 1 μικρό καρότο τριμμένο, 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση: Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ τον τόνο, τη μουστάρδα, την πίκλα, το καρότο και την ντομάτα. Τοποθετείτε το μείγμα στην αραβική πίτα και το τυλίγετε.

Πηγή

Ξηροί καρποί mix

Ανακατέψτε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή/και αποξηραμένα φρούτα σε μικρά σακουλάκια και πάρτε τα μαζί: καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια, γκότζι μπέρι, δαμάσκηνα, σταφίδες, λιναρόσπορο, βερίκοκα, ανανάς και οτιδήποτε αποξηραμένο.

Σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Υλικά: Ψωμί του τοστ ολικής, 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο για κάθε τοστ, 1 κ.σ. μαρμελάδα ή jelly της προτίμησής σας για κάθε τοστ

Εκτέλεση: Αλείφετε την πρώτη φέτα με φυστικοβούτυρο και την δεύτερη με μαρμελάδα ή jelly. Ενώνετε και… πακετάρετε.

Ρυζογκοφρέτες με μέλι, καρύδια και φρούτα

Υλικά: Ρυζογκοφρέτες, φυτικό βούτυρο χαμηλών λιπαρών, μέλι ή ταχίνι με μέλι ή μαρμελάδα, καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, φρούτα της εποχής χοντροκομμένα όπως, φέτες μπανάνας, μήλου, ροδάκινου κ.α.

Εκτέλεση: Αλείφετε με το βούτυρο τις ρυζογκοφρέτες, ρίχνετε από ένα κουταλάκι μέλι σε κάθε μία. Απάνω ρίχνετε τα καρύδια και τελειώνετε με τα φρούτα. Το ίδιο θα κάνετε και αν βάλετε μαρμελάδα ή ταχίνι με μέλι (σε αυτή την περίπτωση δεν θα ρίξετε επιπλέον μέλι).

Πηγή

Bagel με ταχίνι και μέλι

Πάρτε φρέσκα ψωμάκια τύπου bagel και απλώστε μέσα μπόλικο ταχίνι και μέλι. Έτσι απλά.

Στικς λαχανικών με τυρί

Κόβετε λαχανικά της αρεσκείας σας (καρότο, αγγουράκι, πιπεριές κ.α.) σε λεπτά στικς και τα βάζετε μαζί με στικς από τυρί χαμηλών λιπαρών ή τυρί τύπου «τριγωνάκι» με περιτύλιγμα.

Ρολάκια γαλοπούλας με τυρί κρέμα

Υλικά: 2 φέτες ψωμί του τοστ, 1 κ.σ. τυρί κρέμα, 2 φέτες γαλοπούλα

Εκτέλεση: Κόψτε την κόρα από τις φέτες και με έναν πλάστη ανοίξτε τις καλά, τόσο ώστε να γίνουν λεπτά φύλλα. Απλώστε σε κάθε φέτα τυρί κρέμα και από πάνω βάλτε μία φέτα γαλοπούλα. Τυλίξτε τα ρολάκια σφιχτά και στερεώστε τα με οδοντογλυφίδες.

Φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων

Υλικά: 1 κόκκινο μήλο, 2 μπανάνες, 100 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. μέλι, σπόροι από 2 κουκούτσια κάρδαμου προαιρετικά, χυμό από 1 λεμόνι, 200 ml νερό, φρούτα της επιλογής σας για τη φρουτοσαλάτα, κανέλα, μέλι

Εκτέλεση: Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές κάθετες φέτες και τα μήλα σε κύβους 1 εκ. Τα ρίχνετε όλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Περνάτε το μείγμα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία παχύρευστη σάλτσα, αδειάζετε σε ένα μπολ, παγώνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως και χρησιμοποιείτε τη σάλτσα πάνω στη φρουτοσαλάτα. Καθαρίζετε τα φρούτα αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε καλά, τα κόβετε σε ωραία κομμάτια και τα τοποθετείτε στο ταπεράκι. Γαρνίρετε από πάνω με τη σάλτσα, την κανέλα και το μέλι.

Πηγή. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v