Γεύσεις του Κόσμου: 3 εύκολες και υγιεινές συνταγές

Επιστρέφουμε από τις κραιπάλες των εορτών και φτιάχνουμε τρεις υγιεινές, εύκολες και νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση.
Γεύσεις του Κόσμου: 3 εύκολες και υγιεινές συνταγές
γράφει και μαγειρεύει ο Θανάσης Κοφινάς από τους Tip the Chef

Επειδή οι γιορτινές μέρες πέρασαν και άφησαν πίσω τους αναμνήσεις, αλλά και περιττά κιλικία καλό θα ήταν να κάποιες διατροφικές αλλαγές για αποτοξίνωση και αναζωογόνηση του μεταβολισμού μας.

Τρεις εύκολες και διατροφικά ισορροπημένες συνταγές είναι η πρόταση μας για αυτή την εβδομάδα:

Σούπα λαχανικών
Υλικά:
250 γρ. λευκό λάχανο
1 πράσινη πιπέρια
1 κόκκινη πιπέρια
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
1 καρότο
1 ντομάτα
1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση: Πλένουμε και καθορίζουμε τα λαχανικά. Κόψουμε τα λαχανικά σε κύβους. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό λαχανιών κρύο. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι και στη πρώτη βράση προσθέτουμε τα υπόλοιπη υλικά. Σιγοβράζουμε μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Καλό θα ήταν να μην προσθέσετε επιπλέον αλάτι ή λάδι αλλά αρκετό πιπέρι ανάλογα με τα όρια σας στο.. καυτερό.

Σαλάτα κινόα με ανανά
Υλικά:
125γρ κόκκινη κινόα
1/4 ενός μέτριου ανανά
2 κουταλιές σούπας θυμαρίσιο μέλι
2 κουταλιάς σούπας ελαιόλαδο
1 Φρέσκο κρεμμύδι
Φρέσκα κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε νερά αλατισμένο και το προσθέτουμε σε ένα μπολ με τη κινόα μέχρι να την καλύψει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά
Αφού η κινόα έχει φουσκώσει προσθέτουμε Ύλα τα υπόλοιπα υλικά και γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο .

Κρέμα μήλου με γάλα καρύδας
Υλικά:
2 μήλα
1/2 λίτρο γάλα καρύδας
1 κούπα νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Κανέλα
Γλυκαντικό στέβια ή ζάχαρη

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το γάλα καρύδας και βράζουμε. Προσθέτουμε το γλυκαντικό και τη κανέλα. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό. Αφού τα μήλα έχουν μαλακώσει αρκετά αλέθουμε και ξανατοποθετούμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να σφίξει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v