Η Paloma πατάει κάτω τη Μαργαρίτα

Το πιο ανάλαφρο, δροσιστικό, bubbly κοκτέιλ του καλοκαιριού είναι η Paloma και όποιος διαφωνεί ας πιεί 5-6 πρώτα και μετά το ξανασυζητάμε.
Η Paloma πατάει κάτω τη Μαργαρίτα
Ναι, η Μαργαρίτα θεωρείται ο επάξιος εκπρόσωπος του Μεξικό στα μπαρ, όμως αν θες τη προσωπική μας γνώμη, η εξίσου μεξικανοθρεμμένη Paloma είναι κλάσεις ανώτερη.

Και αν έχεις αμφιβολίες σε καλούμε να κάνεις έναν γύρο στις ταράτσες και τα μπαρ της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια η κυριαρχία του ανοικτού ροζ της Paloma είναι ξεκάθαρη στα ποτήρια των θαμώνων και υπάρχει λόγος.

Η Paloma είναι πιο νόστιμη, και πιο ενδιαφέρουσα καθώς παντρεύει μοναδικά την τεκίλα με την grapefruit soda και το λάιμ, ενώ είναι πολύ πιο ελαφριά, με αποτέλεσμα να μπορείς να πιείς αρκετές χωρίς να μαζεύουν από το πάτωμα, σε αντίθεση με τη Μαργαρίτα.

Και για λίγη ιστορία, το Diffords Guide υποστηρίζει ότι το κοκτέιλ πρωτοφτιάχτηκε από τον Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant La Capilla, στην πόλη της Τεκίλα.

Όπως και να’χει, καμία κακία δεν κρατάμε στην αγαπημένη μας κυρία του Μεξικό, την αγαπάμε. Αλλά σαν την Paloma δεν έχει. Σόρι Μαργαρίτα.

Δες πώς θα τη φτιάξεις.

Υλικά:

50 ml λευκή Τεκίλα από 100% μπλε αγαύη

15 ml χυμό από φρέσκο λάιμ

120 ml αναψυκτικό με γεύση ροζ γκρέιπφρουτ – θα το βρεις ως pink grapefruit soda

αλάτι για το χείλος του ποτηριού

σφήνα ροζ γκρέιπφρουτ για το γαρνίρισμα

καλής ποιότητας πάγο

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε ένα ψηλό παγωμένο ποτήρι τύπου Collins (μεγάλος σωλήνας για cocktail).

Περνάμε τη σφήνα γκρέιπφρουτ που έχουμε κόψει για το γαρνίρισμα από το χείλος του ποτηριού.

Στη συνέχεια βουτάμε το χείλος του ποτηριού σε ένα πιάτο με αλάτι. Φροντίζουμε το αλάτι να κάτσει στην εξωτερική πλευρά του ποτηριού για να μην να πέσει μέσα στο ποτό. Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το αλάτι, ή  να αλατίσουμε το μισό χείλος του ποτηριού.

Τινάζουμε το ποτήρι για να αφαιρέσουμε το περιττό αλάτι.

Προσθέτουμε καλής ποιότητας φρέσκο πάγο στο ποτήρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 σφηνάκια (50 ml αν διαθέτουμε μεζούρα) λευκή τεκίλα καλής ποιότητας (100% από blue agave).

Κόβουμε ένα λάιμ και στύβουμε το μισό μέσα στο ποτό μας (15 ml με την μεζούρα). Καλό είναι να σουρώσουμε το χυμό πριν τον προσθέσουμε στο ποτό μας.

Τέλος, απογεμίζουμε με ροζ γκρέιπφρουτ σόδα.

Η συνταγή είναι από εδώ

Καλή απόλαυση!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v