5 συνταγές που θα απογειώσουν τη λίμπιντο

Μακαρονάδα με θαλασσινά, μοσχαρίσιο ρολό με μανιτάρια και λάδι τρούφας και άλλες συνταγές που θα κάνουν θαύματα στην πεσμένη σου λίμπιντο.
5 συνταγές που θα απογειώσουν τη λίμπιντο
Πρόσφατα σου φτιάξαμε αυτή την πολύ σημαντική λίστα με όλες τις τροφές που μπορούν να απογειώσουν την ερωτική σου διάθεση. Τώρα θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα, εντάσσοντάς τις σε λαχταριστές συνταγές που όχι μόνο θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου (ενδεχομένως και του παρτενέρ σου) αλλά θα ενισχύσουν και την ερωτική σας διάθεση –επιστημονικά επιβεβαιωμένα πράγματα, όχι αστεία.

Στρείδια με πικάντικη σάλτσα

Υλικά:
1/2 αγγούρι, 1 κρεμμύδι μικρό, 1 κ.σ. σχοινόπρασο, 1 πιπεριά τσίλι, 100 γρ. ξίδι από λευκό κρασί, 1 κ.γ. μουστάρδα με σιναπόσπορο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι, 6 στρείδια, πάγο τριμμένο

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια 0,5 εκ. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, την πιπεριά τσίλι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε το ξύδι, τη μουστάρδα,το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Πλένουμε τα στρείδια εξωτερικά σε μπόλικο τρεχούμενο νερό. Τα ανοίγουμε με το ειδικό εργαλείο, τα ξεπλένουμε να φύγουν τυχόν χώματα που μπορεί να υπάρχουν μέσα στα στρείδια. Στρώνουμε σε μια πιατέλα τριμμένο πάγο και απλώνουμε τα στρείδια πάνω από τον πάγο. Σερβίρουμε μία κουταλιά από τη σάλτσα μας σε κάθε στρείδι και τρώμε αμέσως.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με μανιτάρια και μαύρη τρούφα

Υλικά:
Για το μοσχάρι: 2 κιλά μοσχαρίσια ελιά ανοιγμένη στη μέση, 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας: 2 γλυκοπατάτες, 1 κ.σ. ταχίνι, 1 κ.σ. μέλι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Για το ντιξέλ μανιταριών: 1 κιλό λευκά μανιτάρια, 60 γρ. βούτυρο, 60 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, 4 κλ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένα, 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες, 1/2 κ.γ. πάστα μαύρης τρούφας, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Για το ντιξέλ μανιταριών : Τοποθετούμε τα μανιτάρια στο multi και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν μία πάστα. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, την πάστα μανιταριών, , την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε την πάστα μαύρης τρουφάς, ανακατεύουμε και αφήνουμε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν, μέχρι να αποβάλλουν τα μανιτάρια όλα τους τα υγρά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις το ντιξέλ είναι έτοιμο, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το ντιξέλ να κρυώσει.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας: Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου. Τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, ανακατεύουμε καλά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ετοιμαστούν οι γλυκοπατάτες, τις αφαιρούμε από το φούρνο, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους και την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μέλι, το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε το ραβδομπλέντερ και πολτοποιούμε τα υλικά, μέχρι να προκύψει ένας λείος πουρές.

Για το μοσχάρι: Τοποθετούμε το μοσχάρι στον πάγκο εργασίας, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, το αλείφουμε με αλάτι, πιπέρι, αδειάζουμε πάνω του το ντιξέλ μανιταριών, την γραβιέρα, το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με έναν σπάγκο. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε ξανά το μοσχάρι και τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώστε να κάψει. Μόλις κάψει, μεταφέρουμε στο τηγάνι το μοσχάρι και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές του, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Μόλις πάρει σκούρο χρώμα, τοποθετούμε το μοσχάρι σε ένα ταψί του φούρνου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30-40 λεπτά και στη συνέχεια στους 180°C στον αέρα για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, κόβουμε το ρολό σε κομμάτια και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ γλυκοπατάτας.

Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη

Μακαρονάδα θαλασσινών

Υλικά:
1/3 φλ. Ελαιόλαδο, 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, 2 σκ. σκόρδο σπασμένες, 800 γρ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα, 2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες, 300 γρ. φρέσκες γαρίδες, 1/3 φλ. Ούζο, 3 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες, 500 γρ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος, 2-3 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες

Εκτέλεση:
Πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα. Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το ούζο.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι.

Με τσιμπίδα και όπως στάζουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα θαλασσινών. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά να πιουν τα σπαγκέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας. Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα. Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα. Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 

Κοτόπουλο με σοκολάτα και τσίλι

Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, 2 κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά λαρδί (χοιρινό λίπος, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βούτυρο)

Για τη σάλτσα: 30-50 γρ. πιπεριές τσίλι τύπου mulato, 30-50 γρ. πιπεριές τσίλι τύπου ancho, 30-50 γρ. πιπεριές τσίλι τύπου pasilla, 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, 30-50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, 30-50 γρ. καβουρντισμένα φυστίκια, 30-50 γρ. σουσάμι, ½ κ.σ. κόλιανδρο, ½ κ.σ. γλυκάνισο, 1 κ.σ. κανέλα, 30-50 γρ. σοκολάτα πικρή (καλύτερα 73% αλλιώς κουβερτούρα), 1 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο, και το βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, και κρατάμε το ζωμό για αργότερα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσεκτικά τηγανίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το βάζουμε στην άκρη και πετάμε το πολύ λίπος που περίσσεψε αφήνοντας μόνο λίγο. Παράλληλα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπερίτσες και τις βάζουμε σε βραστό νερό (περίπου 300 ml-κάτι παράπανω από ένα ποτήρι νερού), να μουλιάσουν για 30 λεπτά.

Βάζουμε στη mulinette (ή σε κάτι παρόμοιο) τις πιπερίτσες αφού μουλιάσουν, με το νερό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τη σοκολάτα κτλ κτλ. και τα λιώνουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μείγμα-πουρέ στο τηγάνι με το λαρδί και το ψιλο-"τηγανίζουμε" για μερικά λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, μαζί με τη σάλτσα και προσθέτουμε από το ζωμό που έχουμε κρατήσει, τόσο ώστε η σάλτσα να καλύψει το κοτόπουλο. Αφήνουμε για κανένα μισάωρο σε χαμηλή φωτιά, ή μέχρι να είναι τελίως έτοιμο το κοτόπουλο. Το ιδανικό είναι να αφήσουμε το όλο σύνολο να "δέσουν" οι γεύσεις για 24 ώρες πριν το σερβίρουμε. Όταν φτάσει η ώρα του σερβιρίσματος, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και λίγη ζάχαρη (αν νομίζουμε ότι χρειάζεται).

Η συνταγή είναι από εδώ

Κρέμα Ζαμπαγιόνε Σαμπάνια

Υλικά:
200 ml. Σαμπάνια, 250 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. ανθόγαλα, 6 κρόκους αυγών, 1 κ.γλ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση:
Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε την ζάχαρη με τους κρόκους και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την σαμπάνια, ανακατεύουμε με σύρμα.

Τοποθετούμε το μεταλλικό σκεύος σε μπαιν μαρί προσέχουμε το μπαιν μαρί δεν πρέπει να έχει καυτό νερό, έτσι το κρατάμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και σχεδόν να διπλασιαστεί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς το μείγμα. Χτυπάμε ελαφρά το ανθόγαλα και το ενσωματώνουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα. Βάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπωλ και αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε αν θέλουμε με καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού και μπισκότα.

Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v