Σπιτικές μαρμελάδες με τρία μόνο υλικά

Αυτές οι μαρμελάδες είναι ένα όνειρο και το καλύτερο; Απαιτούν μόνο τρία υλικά. Δες πώς θα τις φτιάξεις.
Σπιτικές μαρμελάδες με τρία μόνο υλικά
Ουκ εν τω πολλώ το ευ για να φτιάξεις μια τέλεια μαρμελάδα. Αρκούν τρία υλικά και λίγη διάθεση για μαγείρεμα.

Δες παρακάτω τρείς υπέροχες επιλογές.

Μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα

Υλικά: 1 φλυτζ. κόκκινα φρούτα (σμέουρα, μούρα, μύρτιλλα κ.α.) , 1 ½ κ.σ. σπόροι chia, 1 γεμάτη κ.σ. μέλι (ή και λίγο παραπάνω εάν δεν τα πάμε καλά με τις ξινές γεύσεις)

Εκτέλεση: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα μας να ζεσταθούν. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα πιρούνι, βοηθώντας τα να λιώσουν.

Βάζουμε τα λιωμένα φρούτα στο βαζάκι μας (για να μη λερώσουμε και άλλο σκεύος), ρίχνουμε τα άλλα δύο υλικά και τα αναμειγνύουμε.

Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 8 λεπτά και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Τη διατηρούμε στο ψυγείο για έως 5 ημέρες.

Εάν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα, καλό είναι να τα βάλετε από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση του ψυγείου, για να ξεπαγώσουν ομαλά.

Συνταγή από εδώ

Μαρμελάδα κεράσι

Υλικά: 8 φλ. κεράσια χωρίς κουκούτσια, ώριμα και γλυκά, 1/2 φλ. νερό, 1/2 φλ. σπόρους chia

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κεράσια με το νερό. Αφήνουμε να βράσουν. Λιώνουμε μερικά με ένα πιρούνι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή. Ρίχνουμε μέσα τους σπόρους chia και αφήνουμε την μαρμελάδα να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Η μαρμελάδα θα συνεχίσει να πήζει και μετά το μαγείρεμα. Επομένως μην ανησυχείτε ότι δεν σας έπηξε όσο θα θέλατε. Αποθηκεύουμε σε βαζάκια στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Συνταγή από εδώ.

Μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά: 20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα ώριμα, 800 γρ. ζάχαρη, 1/2 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση: Για τη μαρμελάδα βερίκοκο, τα φρούτα µας πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.

Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. . Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου10. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.4

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές.

Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v