Πέντε συνταγές με μια κονσέρβα καλαμπόκι

Βλέπεις εκείνη τη σκονισμένη κονσέρβα στο ντουλάπι; Δες αν έχει λήξει και ξεκίνα να ετοιμάζεις πέντε νοστιμότατες συνταγές.
Πέντε συνταγές με μια κονσέρβα καλαμπόκι

Οι κονσέρβες σώζουν ζωές και στομάχια. Πάντα υπάρχει μία στο ντουλάπι που έχει ξεμείνει εδώ και μήνες. Κλασική περίπτωση η κονσέρβα καλαμποκιού. Άνοιξε το λοιπόν, πάρ΄τη, δες αν έχει λήξει, και άσε μας να σου προτείνουμε πέντε νοστιμότατες συνταγές για να τη χρησιμοποιήσεις επιτέλους.

Σαλάτα με καλαμπόκι

Υλικά: 1 κουτί καλαμπόκι, 3-4 καρότα, 1/4 τυρί του τοστ, 1/4 ζαμπόν, μαγιονέζα και κέτσαπ για να φτιάξουμε μια σάλτσα του σεφ

Εκτέλεση: Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στο χοντρό), κατόπιν κόβουμε το ζαμπόν και το τυρί σε κύβους και φτιάχνουμε την σάλτσα του σεφ ανακατεύοντας την κέτσαπ με τη μαγιονέζα σε ίσα μέρη. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το καλαμπόκι αφού το σουρώσουμε από τα ζουμιά, μετά το καρότο, το ζαμπόν, το τυρί και τέλος του τη σάλτσα.

Συνταγή από εδώ

Ρυζοσαλάτα μεξικάνικη

Υλικά: 1 1/2 κούπα ρύζι (τύπου Αμερικής), 1 κονσέρβα ξεπλυμένα και στραγγισμένα κόκκινα φασόλια, 1 κονσέρβα ξεπλυμένα και στραγγισμένα μαύρα φασόλια, 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένη και ξεπλυμένη, 3 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια, 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομματάκια, ½ κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για τη βινεγκρέτ: 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 1/4 κούπας ξύδι (από κόκκινο κρασί), 1 κ.σ. ζάχαρη, 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο, 1 κ. γλ. αλάτι, 1 κ. γλ τριμμένο κύμινο, 1 κ. γλ. τσίλι σκόνη, ¼ κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση: Σε αρκετό αλατισμένο νερό, βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με λίγο τρεχούμενο νερό να κρυώσει. Το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Ετοιμάζουμε τα όσπρια και τα λαχανικά και τα βάζουμε κι αυτά στη σαλατιέρα.

Σε βαζάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε δυνατά να αναμειχθούν. Περιχύνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

Κινέζικη Σούπα με Καλαμπόκι και Αβγό

Υλικά: 400 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα μαζί με τα υγρά, 450 γρ. ζωμό λαχανικών (ή διαλύουμε 1 έτοιμο κύβο λαχανικών σε 450γρ χλιαρό νερό), 1 κ.σ. corn flour, 1 κ.σ. σησαμέλαιο (προαιρετικά), 2 αβγά μεσαία, χτυπημένα

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τον ζωμό λαχανικών μαζί με 2 κουταλιές από το καλαμπόκι μας και ανοίγουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση. Σε ένα μούλτι πολτοποιούμε την υπόλοιπη κονσέρβα καλαμπόκι μαζί με τα υγρά και την ρίχνουμε και αυτή στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και αφήνουμε να βράσει.

Σε ένα μπολ σπάμε 2 αβγά μεσαία και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι ακριβώς όπως θα κάναμε ομελέτα. Ρίχνουμε τα αβγά σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να "στάξουν" στη κατσαρόλα που βράζει. Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η σούπα μας, περίπου 3 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο και καβουρντισμένο σουσάμι.

Συνταγή από εδώ. 

Τάρτα με προβολόνε, καλαμπόκι και λουκάνικα Φρανκφούρτης

Υλικά: 1 σφολιάτα βουτύρου (400γρ.), 2 φλ. προβολόνε, 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτές φέτες, 3 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε φέτες, 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι. ⅓ φλ. σάλτσα ντομάτας, 1 κ.γ. ρίγανη, ½ κ.γ. ζάχαρη, ⅓ κ.γ. πιπέρι, λίγο βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση: Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 οC. Βάζουμε την σφολιάτα στο ταψί και από πάνω περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ζάχαρη και πιπέρι.

Βάζουμε το μισό προβολόνε, τα λουκάνικα και τις πιπεριές. Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο προβολόνε. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Μακαρονάδα με λαχανικά και καλαμπόκι

Υλικά: 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ), 1 μελιτζάνα, 2 κολοκυθάκια, 1 πιπεριά κόκκινη, 1 πιπεριά πράσινη, 1 ξερό κρεμμύδι, 300 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα),2 κ.σ. βούτυρο, 3 φλ. από το νερό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια, 2 φλ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σωτάρουμε ελαφρά, το καθένα χωριστά, με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε (κρατάμε 3 φλ. νερό) και τα λαδώνουμε για να μην κολλήσουν.

Σε μεγάλο σκεύος, αναμειγνύουμε όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε τα 3 φλ. νερό από τα μακαρόνια και βράζουμε για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το βούτυρο και την κεφαλογραβιέρα, αναμειγνύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε καλά τα βρασμένα μακαρόνια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v