Μερακλίδικοι τρόποι να φτιάξεις αυγά

Βαρέθηκες τις κλασικές αυγο-συνταγές; Έχουμε τρεις πρωτεϊνικές εναλλακτικές που θα σε ενθουσιάσουν.
Μερακλίδικοι τρόποι να φτιάξεις αυγά
Είναι φτηνά, είναι τίγκα θρεπτικά, και ταιριάζουν σε πληθώρα συνταγών για κάθε ουρανίσκο. Τα αυγά είναι το απόλυτο κόμφορτ φουντ, και αν είσαι από εκείνους που βαρέθηκαν να τα τρώνε σκράμπλ, βραστά ή μάτια, τότε σου έχουμε τρεις ωραιότατες προτάσεις για να τα απολαύσεις.

Στον φούρνο με ζαμπόν και πουρέ

Υλικά: 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 6 ντοματίνια, 3 φλ. σπανάκι baby, 8 αυγά, 1 φλ. τυρί που λιώνει, 4 φέτες ζαμπόν, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον πουρέ πατάτας: 1 κιλό πατάτες, 60 γραµ. Βούτυρο, 60 γραµ. γάλα ή κρέμα γάλακτος, λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, αλάτι

Εκτέλεση: Χρησιμοποιούμε μικρό τετράγωνο σκεύος 24×24 εκ. Βουτυρώνουμε το ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κομμένα ντοματίνια και το σπανάκι. Τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ενωθούν, ρίχνουμε αλατοπίπερο και προσθέτουμε το τυρί. Περιχύνουμε τα λαχανικά. Ακουμπάμε επάνω τις φέτες ζαμπόν. Καλύπτουμε με ροζέτες πουρέ (ή αφήνουμε κουταλιές πουρέ στην επιφάνεια του ζαμπόν). Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50΄ να σταθεροποιηθεί το αυγό και να ροδίσει ελαφρά ο πουρές στην επιφάνεια.

Για τον πουρέ:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν καλά. Στραγγίζουμε πολύ καλά τις πατάτες τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, τις λιώνουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το σχοινόπρασο. Γεμίζουμε ένα κορνέ με τον πουρέ και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.

Συνταγή από εδώ.

Σε σάντουιτς με μπέικον και τυρί

Υλικά: 1 ψωμάκι bagel , 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (2 + 1), 2 λωρίδες μπέικον, ψημένες, 2 αβγά, 2 φέτες τυρί τσένταρ, αλάτι, κατά βούληση, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση: Κόβουμε το ψωμάκι στα δύο και απλώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο εσωτερικό. Ζεσταίνουμε την τοστιέρα και ψήνουμε τα ψωμάκια μέχρι να ροδίσουν.  Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σπάμε τα αβγά. Όταν αρχίσει να δένει το ασπράδι, τρυπάμε τον κρόκο και απαλά τον απλώνουμε στα ασπράδια. Αλατοπιπερώνουμε.  Απλώνουμε το τυρί και το μπέικον πάνω από το ένα αβγό και με μια σπάτουλα βάζουμε το δεύτερο αβγό επάνω στο μπέικον. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα δευτερόλεπτα για να λιώσει το τυρί. Μεταφέρουμε τη γέμιση (αβγό-μπέικον-τυρί) στη μία φέτα ψωμιού και καπελώνουμε με τη δεύτερη. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή από εδώ

Σε ιαπωνική ομελέτα

Υλικά: 4 αυγά, 1 κ.γλ. σάλτσα σόγιας, 2 κ.σ. αλάτι και πιπέρι, φυτικό λάδι, τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Χτυπάμε τα αυγά με την σόγια και το νερό. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βρέχουμε ένα χαρτί κουζίνας με λάδι και αλείφουμε την επιφάνεια του. Ρίχνουμε το ένα τέταρτο από τα αυγά και το απλώνουμε να καλυφθεί όλος ο πάτος.

Περιμένουμε να πήξει και με την βοήθεια δύο πιρουνιών τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε στην άκρη του τηγανιού. Αλείφουμε ξανά με λάδι το τηγάνι όπως την προηγούμενη φορά και ξαναρίχνουμε την ίδια ποσότητα αυγού καλύπτοντας και πάλι όλη την επιφάνεια του ανασηκώνοντας λίγο το πρώτο ρολό που κάναμε για να πάει από κάτω και ξανατυλίγουμε το ένα ρολό μέσα στο άλλο. Ξανακάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα αυγά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v