Όχι άλλη πορτοκαλάδα: 7 δυναμωτικοί φυσικοί χυμοί

Βαρεθήκατε να φτιάχνετε πορτοκαλάδες; Δοκιμάστε επτά ολόφρεσκους και θρεπτικούς χυμούς με φρούτα και λαχανικά.
Όχι άλλη πορτοκαλάδα: 7 δυναμωτικοί φυσικοί χυμοί
Καραντίνα και τα μυαλά στα μπλέντερ. Όχι μόνο αυτά όμως. Τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά μπορούν επίσης να μπουν σε μπλέντερ και αποχυμωτές και με τους κατάλληλους συνδυασμούς να βγάλουν νόστιμους και θρεπτικούς χυμούς, πλούσιους σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Δείτε εδώ μερικούς αποχυμωτές και εδώ μερικά μπλέντερ και παρακάτω τις πιο λαχταριστές συνταγές για χυμούς. 

Χυμός από παντζάρια

Υλικά: 2 μήλα, 3 καρότα, 40 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, καθαρισμένο, 200 γρ. παντζάρια, βρασμένα, 1 κ.γ. κουρκουμά, πιπέρι, χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια, πάγο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Κόβουμε τα μήλα στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ακαθόριστα κομμάτια. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μήλα, τα καρότα, το τζίντζερ, τα παντζάρια, τον κουρκουμά, το πιπέρι και τον χυμό από τα πορτοκάλια. Καπακώνουμε το μπλέντερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί κι άλλα υγρά προσθέτουμε λίγο χυμό ακόμα. Σερβίρουμε με πάγο.

Τον χυμό βρήκαμε εδώ

Χυμός με μήλα και σπανάκι

Υλικά: 2 μήλα, πράσινα, 80 γρ. σπανάκι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, 2 αγγούρια, μεγάλα, καθαρισμένα, χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι, 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, 150 γρ. νερό, πάγο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Κόβουμε τα μήλα στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βάζουμε στο μίξερ τα μήλα, μαζί με το σπανάκι, τον μαϊντανό, τα αγγούρια με τα σπόρια τους, τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και το νερό. Καπακώνουμε και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. Σερβίρουμε με πάγο.

Τον χυμό βρήκαμε εδώ

Χυμός με γκρέιπφρουτ, σπανάκι, μέντα και τζίντζερ

Υλικά: 4 εκ. ρίζας τζίντζερ, 2 μεγάλα γκρέιπφρουτ, χωρίς φλούδα, 1 μεγάλο αγγούρι, 1 φλ. baby σπανάκι, 1 φλ. φρέσκια μέντας

Εκτέλεση: Κόβουμε το τζίντζερ, το γκρέιπφρουτ και το αγγούρι σε φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη. Το μεγάλο στόμιο του αποχυμωτή αργής σύνθλιψης μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε από τον αποχυμωτή το σπανάκι και στη συνέχεια τη φρέσκια μέντα, χωρίς να χρειαστεί να τα ψιλοκόψουμε. Περνάμε από τον αποχυμωτή και το τζίντζερ, το γκρέιπφρουτ και το αγγούρι. Σερβίρουμε σε δυο ποτήρια και απολαμβάνουμε.

Τη συνταγή βρήκαμε εδώ.  

Χυμός με αβοκάντο, μύρτιλα και σιρόπι αγαύης

Υλικά: 1 μπανάνα, ½ αβοκάντο, ½ φλ. μύρτιλα, 3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου, 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης, 1 πράσινο μήλο

Εκτέλεση: Τεμαχίζουμε την μπανάνα και ρίχνουμε τα κομμάτια στο μπλέντερ. Τεμαχίζουμε το αβοκάντο και το ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα μύρτιλα, το γάλα αμυγδάλου και το σιρόπι αγαύης. Τεμαχίζουμε το μήλο και το ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Το χυμό βρήκαμε εδώ.

Χυμός με λιναρόσπορο και φρούτα

Υλικά: 1 κ.γ. λιναρόσπορο, 3 φύλλα μέντας, 100 γρ μάνγκο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, 1 αχλάδι, 1 μπανάνα

Εκτέλεση: Βάζουμε στον αποχυμωτή το λιναρόσπορο και τη μέντα. Προσθέτουμε το μάνγκο. Κόβουμε με το χέρι το κοτσάνι από το αχλάδι.Το μεγάλο στόμιο XL του αποχυμωτή, μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε το αχλάδι ολόκληρο, χωρίς να χρειαστεί να τo κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε την μπανάνα, την κόβουμε στη μέση και τη ρίχνουμε στον αποχυμωτή. Σερβίρουμε, ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

Τον χυμό εντοπίσαμε εδώ

Χυμός με kale και μαρούλι

Υλικά: 2 μήλα, πράσινα, 6 κλ. Σέλερι, 80 γρ. kale, 1/2 μαρούλι, romaine, 1 αγγούρι, μεγάλο, καθαρισμένο, χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι, 200 γρ. νερ, πάγο, για το σερβίρισμα, 4-6 φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Κόβουμε τα μήλα στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Καθαρίζουμε με το πίλερ τα σέλερι από τις ίνες τους. Ρίχνουμε τα μήλα στο μπλέντερ μαζί με το σέλερι, το kale, τα φύλλα του μαρουλιού, το αγγούρι με τα σπόρια του, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με πάγο και 1 φέτα λεμονιού σε κάθε ποτήρι. 

Τον χυμό βρήκαμε εδώ

Χυμός με αλόη

Υλικά: χυμό από 3 μέτρια πορτοκάλια, 1 μήλο, κόκκινο, 3 καρότα, 50 γρ. χυμό αλόης

Εκτέλεση: Ρίχνουμε στο μπλέντερ τον χυμό από τα πορτοκάλια. Καθαρίζουμε το μήλο από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό αλόης. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρουμε σε ποτήρια. 

Τον χυμό εντοπίσαμε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v