Έξι παραστάσεις για θέατρο με τα πιτσιρίκια

Αποφασίσατε να πάτε με το πιτσιρίκι θέατρο; Έχουμε έξι παιδικές παραστάσεις για εσάς (και αυτό) που θα σας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Έξι παραστάσεις για θέατρο με τα πιτσιρίκια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα φώτα χαμηλώνουν, μελωδίες γεμίζουν την αίθουσα και το παραμύθι ξεκινά, παρασύροντας εσάς και το πιτσιρίκι (ή τα πιτσιρίκια σας), σε κόσμους μαγικούς, γεμάτους μυστήριο, σε κόσμους παραμυθένιους.

Σίγουρα προτιμότερο από το να το αφήσετε σπίτι να χαζεύει στην τηλεόραση.

Αν θεωρείτε ότι το θέατρο είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά σας, κατ’ αρχήν σας συγχαίρουμε και εν συνεχεία προτείνουμε έξι παιδικές παραστάσεις που θα αρέσουν και στα πιτσιρίκια και σε εσάς. Γιατί, παραδεχτείτε το, σε κάτι τέτοιες εξόδους ανακαλύπτετε το παιδί που πάντα κρύβατε μέσα σας.

Πινόκιο

Παιδική αθωότητα και ψέμα. Παραμορφωμένοι κόσμοι και άβουλες μαριονέτες. Γέλιο και συγκίνηση. Ο αγαπημένος ξύλινος ήρωας των παραμυθιών ανεβαίνει φέτος στο θεατρικό σανίδι της Παιδικής Σκηνής του Ακροπόλ συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, συν την σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Μαυρογεωργίου, του δημιουργού της δημοφιλούς «Κατσαρίδας».

Info: Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9 – 11, τηλ. 210.3643700. Κάθε Σάββατο, στις 3 μ.μ. και κάθε Κυριακή, στις 11.30 π.μ. και στις 3 μ.μ. Ενήλικες 12 ευρώ, παιδιά 10 ευρώ,.

Μικρός Πρίγκιπας

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Σαιντ Εξυπερύ σε θεατρική διασκευή του Σωτήρη Ταχτσόγλου ανεβαίνει στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου με μια διαδραστική παράσταση με στοιχεία κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών, οι οποία θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν πως δημιουργήθηκε το σύμπαν, οι πλανήτες, τ αστέρια ακόμα και το δικό μας "σπίτι" η Γη.

Info: Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου Κουντουριώτου 40- Μυριοφύτου 55 Αιγάλεω, τηλ.: 210 5911390-370, 6932982051. Κάθε Κυριακή στις 12:00. Γενική είσοδος: 7€ | σχολεία, ανέργων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ: 5€

Λάχανα και Χάχανα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πέρυσι, το «Λάχανα και Χάχανα, The Musical» επιστρέφει με τα αγαπημένα των παιδιών τραγούδια του Τάσου Ιωαννίδη, σε σκηνοθεσία Αποστολίας Παπαδαμάκη. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και επίκαιρο μιούζικαλ με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς, παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.

Info: Θέατρο Κάππα Κυψέλης 2, Κυψέλη, τηλ.: 210 8831068. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή 11.00. Καθημερινές για σχολεία. Τιμές εισιτηρίων: Παιδικό 8€, Κανονικό 10€. Περισσότερα εδώ.

Σπείρα Σπείρα με Σπιρούνια

«Ο παπουτσωμένος γάτος», «Τραπεζάκι στρώσου» «Η χρυσή χήνα», των αδερφών Γκριμ και ο μύθος από τη λαϊκή μας παράδοση «Ο ψαράς και η γυναίκα του», διασκευάζονται λυρικά από τη Λίνα Νικολακοπούλου, μελοποιούνται από τον Σταμάτη Κραουνάκη και ερμηνεύονται από τη Σπείρα Σπείρα, σε μια ιδιαίτερη παιδική παράσταση.

Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12.00μ.μ. και στις 5.00 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 12€ (μεγάλοι), 10€ (μικροί). Περισσότερα εδώ.

Μαμά, θα κάνω μπάντα

Η τεράστια επιτυχία του «Μαμά θα κάνω Μπάντα» δεν άφηνε κανένα περιθώριο στους Burger Project και στον «Ελληνικό Κόσμο» απ’το να εξελίξουν και να αναβαθμίσουν την παιδική τους performance. Το «Μαμά, θα κάνω μπάντα Vol.2» είναι μια διαδραστική, μουσική, εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας.

Info: Όλα τα Σάββατα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου και στις 4 και 11 Ιανουαρίου 2014. Ώρα έναρξης: 16:00 (τα Σάββατα 21/12 και 28/12 ώρα έναρξης 13:30). Διάρκεια: 80 λεπτά Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ παιδιά – 6 ευρώ ενήλικοι.

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης

Ο Φοίβος Δεληβοριάς βάζει τις… μελωδίες και ο οι Λίλλυ Μελεμέ και Βασίλης Κουκαλάνι σκηνοθετούν μια παράσταση μέσα από την οποία τα παιδιά νιώθουν τη θεμελιώδη αξία της αλληλεγγύης στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Στο έργο του Volker Ludwig τίθεται το θέμα της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας, του δικαιώματος στο παιχνίδι και της παρότρυνσης στη συνδημιουργία.

Info: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69 - Πλατεία Βικτωρίας Τηλ. 210.8210991 και 210.8210082. Κάθε Κυριακή στις 12:00 π.μ. Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v