Διασκεδαστικά πειράματα για μικρούς επιστήμονες

Αν το να φυτεύουν φακές σε κεσεδάκια γιαουρτιού τους φαίνεται βαρετό, είναι γιατί δεν έχουν δοκιμάσει κάποιο από τα τρία πειράματα που συγκεντρώσαμε για τους μικρούς, τρελούς σας επιστήμονες.
Διασκεδαστικά πειράματα για μικρούς επιστήμονες
Τα περισσότερα πιτσιρίκια ξετρελαίνονται με τα εντυπωσιακά πειράματα, που περιλαμβάνουν χημικές αντιδράσεις, κατασκευές μηχανών ή παρατήρηση φυσικών φαινομένων. Ξεχωρίσαμε τρία από τα πιο διασκεδαστικά, για να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο τους κατά την διάρκεια των διακοπών και να τα κάνετε να αγαπήσουν λίγο παραπάνω την Φυσική!

Χημικές αντιδράσεις: Ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται!

Ποιο παιδί δεν θέλει να φτιάχνει πράγματα που ανατινάσσονται; Για το πείραμα αυτό μπορείτε να πάρετε ένα 2λιτρο αναψυκτικό και να ρίξετε μέσα μερικές καραμέλες Mentos (κατά προτίμηση ενώ βρίσκεστε σε κάποιον υπαίθριο χώρο) για να δημιουργηθεί ένας πίδακας αναψυκτικού, ή μπορείτε να ρίξετε ξύδι σε έναν κώνο γεμάτο μαγειρική σόδα, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ηφαίστειο.

Ηλικίες: Από 6 ετών

Δείτε στο video πώς θα τελειοποιήσετε τα παραπάνω πειράματα:Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε τη συνέχεια στο site του Mama365.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v