Παιδικές κατασκηνώσεις: Ταμείο και.. φύγαμε

Άγιος Ανδρέας, Χαλκιδική, Ολυμπία, Γαλαξίδι, Σαρωνίδα. Αυτό το καλοκαίρι χαρίζουμε τις καλύτερες διακοπές στα πιτσιρίκια με όσο το δυνατόν λιγότερη (ή και καθόλου) οικονομική επιβάρυνση. Γιατί και η κρίση θέλει... παιδικά μπάνια.
Παιδικές κατασκηνώσεις: Ταμείο και.. φύγαμε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Καλοκαιρινές διακοπές. Η χαρά των παιδιών και ο εφιάλτης του γονιού. Τα μεν τελείωσαν τη σχολική περίοδο και ετοιμάζονται να απολαύσουν τρεις ολόκληρους μήνες… κραιπάλης, οι δε αναζητούν εναλλακτικές για να τα κρατήσουν απασχολημένα on a budget και να περάσουν (επιτέλους) ήρεμοι την καλοκαιρινή τους άδεια, η οποία θα διαρκέσει μάξιμουμ τρεις εβδομάδες. Ευτυχώς, για μια ακόμα χρονιά τα ασφαλιστικά ταμεία μας βγάζουν… ασπροπρόσωπους και καλύπτουν όλα τα έξοδα για την συμμετοχή των παιδιών σε πληθώρα κατασκηνώσεων και ναι, υπάρχει ακόμα χρόνος για να δηλώσετε συμμετοχή. Τι περιμένετε λοιπόν; Το καλοκαίρι (σας) περιμένει και τα πιτσιρίκια αδημονούν!

Παιδικές εξοχές Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα
Πότε: Τρεις περίοδοι των 15 ημερών από 29/6 μέχρι 16/8.

Info: Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό και η θάλασσα. Φιλοξενούν ανά περίοδο 1.200 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών αγόρια και κορίτσια. Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους. Έτσι λειτουργεί στην κατασκήνωση εργαστήρι πηλού, χειροτεχνίας, κολάζ και ζωγραφικής, ενώ οι μικροί μας φίλοι μπορούν επίσης να συμμετέχουν στη χορωδία και να μυηθούν στα μυστικά του θεάτρου και της λογοτεχνίας.

Λειτουργεί ακόμα βιβλιοθήκη από όπου μπορούν να δανειστούν βιβλία και να ασχοληθούν με κατασκευές οι οποίες βραβεύονται στο τέλος κάθε κατασκηνωτικής περιόδου. Επίσης, υπάρχει παιδική χαρά, κινηματογράφος και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες η κατασκήνωση διαθέτει πισίνες, δύο γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων με χλοοτάπητα, δύο γήπεδα βόλεϊ και τραπέζια πιγκ-πογκ, υπό την επίβλεψη άρτια καταρτισμένων γυμναστών. Διεξάγονται πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα, ενώ οι μικροί κατασκηνωτές μπορούν επίσης να ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς αλλά και τους μοντέρνους χορούς.

Επικοινωνία: 210 3221640 και 22940 90446-9

Camping «Γλάροι» στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Πότε: 9 Ιουλίου με 3 Ιουλίου και 31 Ιουλίου με 22 Αυγούστου.

Info: Σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στη θάλασσα, οι προσεγμένες εγκαταστάσεις των «Γλάρων» αποτελούν κάθε χρόνο πόλο έλξης για δεκάδες πιτσιρίκια. Το πρόγραμμα του camping είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο για τρία διαφορετικά γκρουπ παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους (6 με 9 ετών, 9 με 12 ετών και 12 με 15 ετών), ώστε να καλύπτει καλύτερα τα ενδιαφέροντά τους. Επιπλέον, χωρίζεται σε ελεύθερο και κατευθυνόμενο, ανάλογα με την δραστηριότητα που θέλει να ασχοληθεί το παιδί. Έτσι, ένα ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει, πέρα από τα γεύματα, τις ώρες ανάπαυσης και την τακτοποίηση των δωματίων, μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα, καλλιτεχνικά και χορό, στίβο περιπέτειας (με αναρρίχηση, τοξοβολία, mountain bike κ.α.), λοιπές αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και βραδινή ψυχαγωγία με τραγούδια ή προβολές ταινιών.

Ταμεία: H κατασκήνωση συνεργάζεται με τα περισσότερα ταμεία (ΕΤΑΑ, ΤΕΑΙΤ, ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κτλ.). Δείτε τα αναλυτικά εδώ.
Επικοινωνία: τηλ.23740 92446, 23740 92468 

Delphi Camp
Πότε: 12 Ιουλίου με 2 Αυγούστου.

Info: Ένα πευκόφυτο μικρό χωριό, 2 χιλιόμετρα έξω από το Γαλαξίδι και πολύ κοντά στη θάλασσα περιμένει μικρούς κατασκηνωτές από 6 έως 16 ετών, για ατελείωτο παιχνίδι, δημιουργικές δραστηριότητες και επαφή με τη φύση. Η διαμονή πραγματοποιείται σε κτιστά σπιτάκια με κεραμοσκεπή, ενώ στο χώρο της κατασκήνωσης υπάρχουν πάνω από 20 είδη βοτάνων και μυρωδικών και πάνω από 25 είδη δέντρων και αναρριχόμενων φυτών, τα οποία με διάφορα παιχνίδια τα παιδιά τα ανακαλύπτουν, μαθαίνουν για αυτά και τα φροντίζουν. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανακύκλωση, την οποία μαθαίνουν να κάνουν τρόπο ζωής. Οι καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μπάνιο στη θάλασσα και την πισίνα, κανό, χορός, ζωγραφική, θέατρο, καλλιτεχνικές δημιουργίες, σκάκι, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, χόκεϊ, πινγκ πονγκ, πολεμικές τέχνες, σκυταλοδρομία κανό.

Επικοινωνία: τηλ.22650-42255
Ταμεία: ΕΔΟΕΑΠ, ΔΕΗ, ΕΟΤ, ΕΥΔΑΠ, ΤΣΜΕΔΕ, ΟΑΕΕ, ΕΡΤ. Τα υπόλοιπα εδώ.  

Παιδική Εξοχή Σαρωνίδα
Πότε:
8 Ιουλίου με 29 Ιουλίου και 30 Ιουλίου με 20 Αυγούστου.

Info: Σε μια έκταση 22 στρεμμάτων, σε πευκόφυτους λόφους ανάμεσα στη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο, στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι πλάι στη θάλασσα, η παιδική κατασκήνωση Σαρωνίδα φιλοξενεί από το 1969, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία της, κάθε χρόνο έως 180 παιδιά από 6 έως 14 ετών. Η διαμονή των παιδιών γίνεται σε σπιτάκια, ενώ το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων wind surfing, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία με κανό, beach volley, beach soccer, κολύμπι, camping στην ύπαιθρο, κινηματογράφος, κουκλοθέατρο, νυχτερινά παιχνίδια στο δάσος, karaoke, πάρτι, σκετς και επιτραπέζια παιχνίδια.

Ταμεία: ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΤΣΑΥ, ΤΑΙΤΕΙΚΟ Τραπεζών, ΤΑΙΤΕΙΚΟ ΔΕΗ, Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού τομέα – Τομέας Ασφαλιστών, φαρμακοϋπαλλήλων, εμποροϋπαλλήλων , ΟΠΑΔ στο κομμάτι του πρώην ΤΥΔΚΥ, πρώην ΤΑΞΥ (κομμάτι ΙΚΑ), ΤΑΜΠΥ, ΟΣΥ και ΤΑΠΕΤ.

Επικοινωνία: τηλ.22910-52676 και 22910-54979

Olympia Camp
Πότε:
8 Ιουλίου με 30 Ιουλίου και 1 Αυγούστου με 23 Αυγούστου

Info: Στον επιβλητικό και ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με θέα στην μυθική κοιλάδα του Αλφειού, το Olympia Camp υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους σε άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις με παραδοσιακά σπιτάκια για να τους προσφέρει διασκεδαστικές διακοπές με επιμορφωτικό χαρακτήρα. Με κύριους άξονες τον αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, διοργανώνει κάθε χρόνο άκρως ενδιαφέρονται προγράμματα για τα παιδιά. Για φέτος το καλοκαίρι το Olympia Camp έχει δημιουργήσει πέντε επί μέρους αθλητικά προγράμματα γύρω από τα οποία σχεδιάζεται η ημέρα των παιδιών εκεί: Το Basketball Camp, το Volleyball Camp, το Judo Camp, το ΤaeKwonDo Camp και το Camp Ποδοσφαίρου. Έτσι, κατά την διάρκεια της ημέρας, πέρα από τις λοιπές κοινές δραστηριότητες όλων των παιδιών, όπως ζωγραφική, μουσική, χορός, θέατρο, μπάνιο στην πισίνα ή την θάλασσα κ.α., κάποιες συγκεκριμένες ώρες το κάθε παιδί έχει την δυνατότητα να εξασκηθεί στο άθλημα που το ενδιαφέρει.

Ταμεία: ΔΕΗ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΟΑΕΔ, ΟΣΥ (ΕΘΕΛ).
Επικοινωνία: τηλ. 210 3317727 

Κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου
Πότε:
9 Ιουλίου με 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου με 23 Αυγούστου

Info: Δύο και… αγαπημένες, οι κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, διατηρώντας όλα τα θετικά της οικογενειακής επιχείρησης που τόσα χρόνια τις διέκριναν στο χώρο. Πρόκειται για τον «Παράδεισο του Παιδιού» και τη «Φωλιά του Παιδιού» με τις δραστηριότητες, τα αθλήματα και τα παιχνίδια να είναι οργανωμένα έτσι ώστε να συμμετέχουν όλα τα παιδιά κατά ηλικία και σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Έτσι διοργανώνονται πρωταθλήματα και μαθαίνουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τέννις, πινγκ-πονγκ, σκάκι, τοξοβολία, ιππασία, κολύμβηση στις πισίνες ή στη θάλασσα. Ακριβώς δίπλα, η "Φωλιά του Παιδιού" έχει κατασκευασθεί σε ένα όμορφο κτήμα, επίπεδο και ασφαλές και φιλοξενεί μέχρι 330 παιδιά σε κάθε περίοδο, μικρής κατά κανόνα ηλικίας (6-12 ετών).

Ταμεία: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΕΑΜ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΤΠΔΥ, τα υπόλοιπα εδώ.
Επικοινωνία: 210-8610110, 8671538, 8618300 

Τσαφ – Τσουφ
Πότε:
9 Ιουλίου με 31 Ιουλίου και 31 Ιουλίου με 22 Αυγούστου.

Info: Βρίσκεται σε ένα προσεκτικά μελετημένο χώρο 40.000τ.μ., στο 98χλμ. Θεσσαλονίκης – Καβάλας και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 15 χρονών. Οι δραστηριότητες της χωρίζονται αθλητικές (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τέννις) και εκπαιδευτικές (πεζοπορίες, εξορμήσεις στις γύρω περιοχές, διανυκτερεύσεις στο δάσος κ.α). Η παρακολούθηση των παιδιών είναι συνεχής από το εξειδικευμένο προσωπικό της κατασκήνωσης, ενώ ο χώρος είναι περιφραγμένος και ελέγχεται συνεχώς. Στην κατασκήνωση λειτουργεί επίσης και το "Μικρό Τσίρκουλο" με μία ομάδα από κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, εμψυχωτές, ψυχαγωγούς, παραμυθάδες, μουσικούς, μίμους, φωτογράφους και DJ’s.

Ταμεία: ΕΤΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΤΑΠΙΤ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τα υπόλοιπα εδώ. Επικοινωνία: τηλ.2310 552522
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v