D.I.Y. ιδέες για ένα τέλειο παιδικό πάρτυ

Πολύχρωμα ατομικά κεκάκια, εντυπωσιακή διακόσμηση, διασκεδαστικές ιδέες για παιχνίδι και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε για να χαρίσετε στο παιδί σας ένα τέλειο πάρτι χωρίς να ξοδέψετε πολλά.
D.I.Y. ιδέες για ένα τέλειο παιδικό πάρτυ
της Έλενας Μπούλια

Για να ετοιμάσετε στο παιδί σας ένα απίθανο πάρτυ δεν χρειάζονται πολλά χρήματα αλλά χρόνος, καλή διάθεση και λίγο «ταλέντο» στις do-it-yourself κατασκευές. Ναι, ξέρουμε, είστε εργαζόμενες μαμάδες. Αλλά μόλις δείτε τις παρακάτω ιδέες θα ξεχάσετε κάθε κούραση!

Γιορτινή διακόσμηση
Η ατμόσφαιρα είναι το Α και το Ω για να βάλετε το παιδί σας και τους φίλους στο κλίμα του πάρτυ. Διακοσμήστε το σπίτι και φτιάξτε στα παιδιά καπελάκια από χαρτόνι. Στο βιβλιοπωλείο-χαρτοπωλείο της γειτονιάς σας θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε:

Καπελάκια από χαρτόνι (πηγή: inchmark)
Θα χρειαστείτε ορθογώνια λεπτά χαρτόνια διάστασης Α3 σε διάφορα χρώματα, λεπτό υφασμάτινο λαστιχάκι για να στερεώνονται στο κεφάλι των παιδιών, συρραπτικό και ένα διακοσμητικό π.χ. το λουλουδάκι της φωτογραφίας, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε κόβοντας κομμάτια υφάσματος σε σχήμα λουλουδιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε στα καπέλα χρυσά αστεράκια τα οποία θα βρείτε σε διάφορα χαρτοπωλεία, ακόμα και στα Jumbo.


Μπαλόνια παντού
Τα παιδιά λατρεύουν τα μεγάλα, πολύχρωμα μπαλόνια, τα οποία αποτελούν ιδανική -και οικονομική- διακόσμηση για το πάρτι τους. Πρωτοτυπήστε διακοσμώντας την τούρτα του παιδιού με μικρά μπαλόνια που θα δέσετε πάνω σε στικς (δείτε φωτό), γεμίζοντας το πάτωμα στο δωμάτιο του παιδιού με μπαλόνια σε παλ αποχρώσεις (π.χ. ροζ και λευκά ή γαλάζια και λευκά) για να φαίνεται σαν τα παιδιά να περπατούν ανάμεσα στα σύννεφα, και φτιάχνοντας δωρο-μπαλόνια: Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε μεγάλα μπαλόνια –με φαρδύ στόμιο. Πάρτε ένα φαρδύ αντικείμενο που να μοιάζει με σωλήνα (π.χ. το χαρτόνι όπου τυλίγεται το χαρτί της κουζίνας) και τοποθετήστε το στόμιο του μπαλονιού, έτσι ώστε μέσα από αυτό να μπορείτε να ρίξετε τα «δωράκια» που έχει μέσα το κάθε μπαλόνι, αφού φουσκώσει. Αυτά μπορεί να είναι καραμέλες, σοκολατάκια, μαρκαδόροι, σφραγιδούλες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Έπειτα, κρεμάστε τα ψηλά, από κορδέλες στο ταβάνι του δωματίου όπου θα παίζουν τα παιδιά (μπορείτε απλά να το κολλήσετε με ταινία) και πείτε τους πως θα τα «κερδίσουν» στο τέλος του πάρτυ, με ένα παιχνίδι. Το παιχνίδι μπορεί να είναι ένα καλάμι, πάνω στο οποίο θα έχετε κολλήσει μία καρφίτσα, η οποία θα σκάει τα μπαλόνια. Δέστε τους τα μάτια, δώστε το καλάμι στο κάθε παιδί διαδοχικά και αφήστε το να προσπαθεί να σπάσει το μπαλόνι του.

Το τραπέζι της απόλαυσης
Ιδιαίτερη διακόσμηση απαιτεί και το τραπέζι (ή τα τραπέζια) όπου θα τοποθετηθούν οι λιχουδιές του πάρτυ. Ασφαλέστερα από τα μικρά και χαμηλά είναι τα φαρδιά, ψηλά βάζα, μέσα στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε βότσαλα και λουλούδια ή μικρά μπαλόνια και λαμπερά αστέρια από χαρτόνι (τέτοια βάζα θα βρείτε στο ΙΚΕΑ).

Επιπλέον, τοποθετήστε σε μια ωραία ψηλή πιατέλα την τούρτα για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γλυκά (και τέτοιες πιατέλες θα βρείτε στο ΙΚΕΑ) και επιλέξτε όμορφα χάρτινα πιάτα, ποτήρια και χαρτοπετσέτες, ανάλογα με το «θέμα» που προτιμάτε. Είδη πάρτυ θα βρείτε σε σούπερ χαμηλές τιμές στα Jumbo, ενώ σε πιο τσιμπημένες τιμές αλλά σε φανταστικά σχέδια και χρώματα θα βρείτε στο site perfectparty.gr.

Πολύχρωμα γλυκά και απολαυστικά σνακς
Η υγιεινή διατροφή είναι από τα βασικά μας μελήματα για το παιδί, όμως εκείνη και μόνο την ημέρα μπορούμε να παρεκκλίνουμε λίγο από τα συνηθισμένα και να επιτρέψουμε λίγο γλυκό και κάποια «ένοχα» σνακ. Για να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των υλικών, όμως, καλύτερα να τα φτιάξουμε μόνοι μας.

Αλμυρά: Η πίτσα είναι από τα πλέον αγαπημένα φαγητά των παιδιών, ενώ είναι και αρκετά χορταστική. Δείτε πώς θα φτιάξετε μόνοι σας μία απλή και ελαφριά πίτσα εδώ.
Τα chicken fingers με ελαφριά μαγιονέζα είναι ένα ακόμα σνακ που θα λατρέψουν. Δείτε πώς θα τα ετοιμάσετε εδώ και συνοδεύστε τα με φρέσκα sticks καρότου. Ακόμα, εύκολες και νόστιμες είναι οι μπόμπες, τις οποίες μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας με κανονικό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα. Μέσα στο κάθε τοστάκι μπορείτε να βάλετε είτε γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών, είτε τυρί κρέμα, με λίγο άνηθο και αγγουράκι. Τέλος, μία νόστιμη και χορταστική ιδέα είναι τα ρολάκια σφολιάτας με μελιτζάνα, τυρί και κιμά –βρήκαμε την συνταγή εδώ.

Γλυκά: Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας την τούρτα γενεθλίων, βρήκαμε εδώ μία πολύ εύκολη συνταγή, για την οποία θα χρειαστείτε απλά παντεσπάνι, κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα στιγμής σοκολάτα, γάλα και σαντιγύ. Πέρα από την τούρτα, όμως, μπορείτε να φτιάξετε και διάφορα άλλα γλυκίσματα που θα γεμίσουν το τραπέζι και θα χορτάσουν τα παιδιά, όπως cupcakes (δείτε συνταγή εδώ), και γάλα με μπισκότα, το οποίο μπορείτε να παρουσιάσετε έξυπνα, όπως στη φωτογραφία.


Παιχνίδι, μουσική και χορός
Η μουσική είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του πάρτυ. Για να μην σας απασχολήσει κατά την διάρκειά του αρκεί είτε να έχετε τοποθετήσει στο στερεοφωνικό μερικά από τα αγαπημένα τους cds είτε να έχετε φτιάξει μία playlist στον υπολογιστή με αυτά. Αν και πιθανώς το γνωρίζετε ήδη, υπάρχουν cd ειδικά για αυτήν την περίσταση, όπως το «Παιδικό Πάρτυ» με διάφορα τραγούδια, το «Παιδικό Πάρτυ» της Κατερίνας Γιαννίκου που έχει και μουσική για καραόκε και «Το καλύτερο παιδικό πάρτυ» από την χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Ως προς το παιχνίδι, μία καλή πρώτη ιδέα, μέχρι να «ζεσταθεί» το πάρτυ και καθώς θα έρχονται ένα-ένα τα παιδιά που είναι καλεσμένα, είναι να τα βάλετε να φτιάξουν χειροτεχνίες με χαρτόνι, μαρκαδόρους και αυτοκόλλητα. Η χειροτεχνία μπορεί να είναι μία όμορφη κάρτα για τη μαμά τους ή ένας μικρός χαρταετός (δείτε πώς φτιάχνεται εδώ).

Στην συνέχεια έρχεται η ώρα του πραγματικού παιχνιδιού με την πινιάτα να κλέβει πάντα την παράσταση! Η πινιάτα είναι ένα παιχνίδι με… περιεχόμενο! Τα παιδιά πρέπει να το «πετύχουν» και να κερδίσουν τα δώρα του. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μία πινιάτα ή βρείτε έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά και αξεσουάρ εδώ.
 
Πώς να φτιάξετε πινιάτα


Τέλος, ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει απαραίτητα μουσική είναι οι μουσικές καρέκλες –το θυμάστε; Πιθανώς το παίζατε και εσείς. Τοποθετήστε, δίπλα-δίπλα και πλάτη-πλάτη, καρέκλες σε αριθμό κατά έναν μικρότερο από αυτόν των παιδιών και βάλτε τη μουσική να παίζει και τα παιδιά να τρέχουν γύρω από αυτές. Σταματήστε απροειδοποίητα τη μουσική και πείτε τους να καθίσουν αμέσως. Το παιδί που δεν θα βρει καρέκλα να καθίσει βγαίνει προσωρινά από το παιχνίδι. Μειώνετε κατά μία τις καρέκλες και συνεχίζετε μέχρι να μείνει ένας νικητής. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v