Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια: «Παιχνιδοτράγουδα» στο Cine Τριανόν

Ο ήχος των χρυσών κουδουνιών ενός μαγικού παπλώματος καλεί τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να καταλάβουν το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη και να διασκεδάσουν με τα παιχνιδοτράγουδα της Μαρίζας Κωχ.
Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια: «Παιχνιδοτράγουδα» στο Cine Τριανόν
Μετά την καλοκαιρινή επιτυχία του στο Μουσείο Μπενάκη, το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια μετακομίζει στο Cine Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, metro στάση Βικτώρια) από 6 Νοεμβρίου 2011, για είκοσι παραστάσεις, κάθε Κυριακή στις 16.00.

Παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα, μουσικές του περασμένου αιώνα και ένα… μουσικόφιλο πάπλωμα καταφθάνουν στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, μαζί με το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου-Μαρίζα Κωχ για να προσφέρουν ανάσες διασκέδασης στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Η Μαρίζα Κωχ μαζί με δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν όλοι μαζί τα αγαπημένα τους παραδοσιακά τραγούδια που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της μουσικής παράστασης, «το πάπλωμα αυτό φυλασσόταν για πολλά χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη. Όμως μια νύχτα του χειμώνα κινδύνεψε να χαθεί για πάντα, όταν ο δράκος του πηγαδιού του Μουσείου το άρπαξε και προσπάθησε να το σύρει μαζί του στο πηγάδι. Ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη εμπιστεύτηκε το πάπλωμα με τα χίλια χρυσά κουδούνια στην Μαρίζα Κωχ και στα παιδιά που θα βρεθούν κοντά της για να φανερώσουν αυτόν τον ανεκτίμητο πολιτιστικό θησαυρό και έτσι να σωθεί για πάντα».

Η παράσταση «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο Cine Τριανόν, και όλοι οι μικροί μουσικόφιλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Πληροφορίες:

Πού: Cine ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, metro στάση Βικτώρια
Τηλ: 210.82.15.469
Πότε: Από 6 Νοεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 16.00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v