@HOMEΠΑΙΔΙ

Ακαδήμεια: Ένα καλοκαίρι γεμάτο παραμύθια

Ο χώρος τέχνης και πολιτισμού Ακαδήμεια υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους. Αναγνώσεις παραμυθιών, θέατρο σκιών και πολλά παιδικά χαμόγελα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Ακαδήμεια: Ένα καλοκαίρι γεμάτο παραμύθια
Η όμορφη αυλή του πολιτιστικού κέντρου Ακαδήμεια

Το καλοκαίρι έφτασε και τα παιδιά νιώθουν έτοιμα για εξερευνήσεις γεμάτες φαντασία και παιχνίδι. Ο χώρος τέχνης Ακαδήμεια δεν θα τα αφήσει παραπονεμένα, αφού ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. Μεγάλοι παραμυθάδες γεμίζουν την αυλή του χώρου με αφηγήσεις όλο μυστήριο και ο Καραγκιόζης κρατά την καλύτερη παρέα για ένα ακόμη καλοκαίρι. Πάρτε γεύση από τα καλύτερα του προγράμματος για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και ετοιμαστείτε για διασκέδαση με τα λιλιπούτεια μέλη της οικογένειάς σας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ «ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ»
Πεμπτη 2 Ιουνίου, 8:30μ.μ.
Μέσα στα πλαίσια του καλοκαιρινού κύκλου αφήγησης παραμυθιών στην αυλή του «Ακαδήμεια», σας προτείνουμε μια βραδιά ελεύθερης αφήγησης, όπου θα συμμετέχουν "ερασιτέχνες" παραμυθάδες. Η βραδιά θα χωρίζεται σε δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος, θα πούνε παραμύθια η Μαρούσα Απειρανθίτου και η Μαρία Σιταροπούλου και στο δεύτερο μέρος, όσοι αυτοσχέδιοι παραμυθάδες από το κοινό θα ήθελαν να αφηγηθούν, είτε ένα παραμύθι είτε μια βιωματική ιστορία που να μην ξεπερνάει τα 10-15 λεπτά.
Αρχή του παραμυθιού: Καλησπέρα της αφεντιάς σας!
Είσοδος ελεύθερη

«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ»
Από 5/6 ως 15/7 και κάθε Παρασκευή και Κυριακή
Μέσα από ένα πλούσιο ρεπερτόριο παραδοσιακών έργων αλλά και νέων παραστάσεων του Τάσου Κώνστα, ο Καραγκιόζης του σκορπά γέλιο με τα κατορθώματά του αλλά σατιρίζει και τα δικά μας κατορθώματα, με το μοναδικό του τρόπο στην υπέροχη αυλή του «Ακαδήμεια».

Κάθε Κυριακή και Παρασκευή θα παίζεται διαφορετικό έργο. Τις παραστάσεις για όλη την οικογένεια μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από 4 ετών, ενώ κάθε Παρασκευή θα παίζονται παραστάσεις για ενήλικες! Η διάρκεια της παράστασης είναι 50 λεπτά.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 8:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για μικρούς και μεγάλους: "Τα όργκανα και τα τούμπανα" και Πέμπτη 9 Ιουνίου 9:30μ.μ. Βραδιά αφήγησης για ενήλικες: "Η Σησαμόμελη"
Η Αγνή Στρουμπούλη ζωντανεύει Παραμύθια, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προς τέρψη και ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων.

Τα Παραμύθια του λαού μας, για αιώνες, περνούσαν από στόμα σε στόμα, ως να καταγραφούν, και να γίνουν πάλι σήμερα προφορικός λόγος. Θρεμμένα με τις εμπειρίες, το φως, τους ήχους, την πνευματικότητα αυτού του τόπου, πηγαίνουν ολόισια στην ψυχή μας, αναδεύουν ρητές και άρρητες μνήμες και μας αναπαύουν.

Ειπωμένα σε μια γλώσσα εξαιρετικής ελευθερίας, αποτυπώνουν το ήθος ανθρώπων ολοζώντανων, γεμάτων περιέργεια, λαχτάρα, καημούς, που τολμούν να ονομάζουν κάθε εμπειρία της ζωής. Έτσι, το πέρασμα του χρόνου δεν τα «παλιώνει», αντίθετα τα καταξιώνει στον ρόλο που είχαν πάντα: να μας μυούν και να μας παρηγορούν στη ζωή. Άλλωστε παραμυθία σημαίνει παρηγορία.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ (Στα παιδιά δωρεάν ένα αναψυκτικό)

“Ο Πέτρος και ο Λύκος” από 8 Ιουνίου
Μία απολαυστική μουσική παράσταση με κούκλες και αφηγητές για όλη την οικογένεια, παρουσιάζει κάθε Τετάρτη το Kουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς, και γιατί όχι και σε μεγάλους, να χαρούν την ιστορία του θαρραλέου Πέτρου, αλλά και να γνωρίσουν τα όργανα της ορχήστρας και τον ήχο τους.

Στο τέλος του έργου τα παιδιά με τη βοήθεια των συντελεστών ζωγραφίζουν τους ήρωες του έργου και κάθε ένα αναλαμβάνει ένα ρόλο, δραματοποιώντας την θριαμβευτική πομπή προς τον ζωολογικό κήπο και κλείνοντας πανηγυρικά την παράσταση.
Διάρκεια: 50 λεπτά, για παιδιά άνω των 3 ετών. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ (Στα παιδιά δωρεάν ένα αναψυκτικό)

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα των αφηγήσεων παραμυθιών στο Ακαδήμεια
:
ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ
(ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ, Στα παιδιά δωρεάν ένα αναψυκτικό)
*Πέμπτη 2 Ιουνίου Ώρα: 8:30μ.μ.: Μια ξεχωριστή βραδιά αφήγησης με ελεύθερη είσοδο. Με τις μαθήτριες της Λίλης Λαμπρέλλη: Μαρούσα Απειρανθίτου & Μαρία Σιταροπούλου και «εθελοντές» παραμυθάδες από το κοινό.
*Δευτέρα 6 Ιουνίου Ώρα: 8:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για μικρούς και μεγάλους με την Αγνή Στρουμπούλη: «Τα όργκανα και τα τούμπανα».
*Πέμπτη 9 Ιουνίου: Ώρα: 9:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για ενήλικες με την Αγνή Στρουμπούλη: «Η Σησαμόμελη».
*Δευτέρα 13 Ιουνίου: Ώρα: 8:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για μικρούς και μεγάλους με τον Γιώργο Ιωάννου: «Ντήλι, Ντήλι».
*Πέμπτη 16 Ιουνίου:Ώρα: 9:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για ενήλικες με τον Δημήτρη Μηκιό και την Όλγα Πετίδου: «Παραμύθια για τις ανθρώπινες αδυναμίες- Χρήσιμα παραμύθια για μεγάλους».
*Σάββατο 18 Ιουνίου:Ώρα 9:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για ενήλικες με την Λίλη Λαμπρέλλη: «Παραμύθια της ραγισμένης στάμνας».
*Δευτέρα 20 Ιουνίου:Ώρα: 8:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για μικρούς και μεγάλους με την Μάνια Μαράτου: «Πήγε, πήγε… κι ακόμα πάει!»
*Πέμπτη 23 Ιουνίου:Ώρα: 9:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για ενήλικες με την Μάνια Μαράτου: «ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΙΙ: Επίστροφή, Μνηστηροφονία, Αναγνωρισμός».
*Δευτέρα 27 Ιουνίου:Ώρα: 8:30μ.μ.:Βραδιά αφήγησης για μικρούς και μεγάλους με τη Χριστίνα Φραγκεσκάκη (Στα φλάουτα με ράμφος και στη βιόλα ντα γκάμπα ,η Μέχτιλντ Σταρκ):«Του βασιλιά την κόρη φιλώ…» - Ιστορίες θάρρους.
*Πέμπτη 30 Ιουνίου:Ώρα: 9:30μ.μ.:Βραδιά αφήγησης για ενήλικες με τη Χριστίνα Φραγκεσκάκη (Στα φλάουτα με ράμφος και στη βιόλα ντα γκάμπα ,η Μέχτιλντ Σταρκ): «Οι ήλινες, οι μπίλινες, οι αλαμαλακούσες!» -Παραμύθια μαγικά και μαγεμένα.
*Δευτέρα 4 Ιουλίου Ώρα: 8:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για μικρούς και μεγάλους με τη Σάσα Βούλγαρη: «Οι δράκοι κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά».
*Πέμπτη 7 Ιουλίου Ώρα: 9:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για ενήλικες με τη Σάσα Βούλγαρη: «ΠΕΠΤΕΡΥΓΟΜΑΙ...* στου φεγγαριού το Φως» (*φτερουγάω, από ποίημα της Σαπφούς).
*Δευτέρα 11 Ιουλίου Ώρα: 8:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για μικρούς και μεγάλους με τον Ταξιάρχη Μπεληγιάννη (με τη συνοδεία των μουσικών Μπουνταλάκη Μανόλη στη Λύρα & Παπιώτη Γιώργο στα κρουστά, την κιθάρα και το ούτι):«Ελάτε να πούμε ψέματα πέντε σακιά γιομάτα, ψέματα κι αλήθεια, έτσι είναι τα παραμύθια».
*Πέμπτη 14 Ιουλίου Ώρα: 9:30μ.μ.: Βραδιά αφήγησης για ενήλικες με τον Ταξιάρχη Μπεληγιάννη (με τη συνοδεία των μουσικών Μπουνταλάκη Μανόλη στη Λύρα & Παπιώτη Γιώργο στα κρουστά, την κιθάρα και το ούτι): «Τα χρυσά κλαδιά και ο Αλίμονος».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v