7o Olympia Basket Camp: Τα παιδία παίζει... ομαδικά

Στην γενέτειρα του ολυμπιακού ιδεώδους και υπό την επίβλεψη του γνωστού προπονητή Νίκου Λινάρδου διοργανώνεται για έβδομη χρονιά το καλοκαιρινό basket camp, όπου τα παιδιά συναντούν το ομαδικό πνεύμα, συνδυάζοντας ασφαλή άθληση και ψυχαγωγία.
7o Olympia Basket Camp: Τα παιδία παίζει... ομαδικά
Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης δεν έχει σταματήσει να προσφέρει συγκινήσεις στην χώρα μας, η οποία διαθέτει σπουδαία παράδοση στο τερέν, γι’ αυτό και είναι πολύ δημοφιλές στις τάξεις των… ανήλικων καλαθοσφαιριστών. Εξίσου δημοφιλές, ωστόσο, είναι και στις τάξεις των γονέων, οι οποίοι γνωρίζουν πως το ομαδικό άθλημα του μπάσκετ, εκτός από την διασκέδαση και την εκτόνωση διδάσκει στα παιδιά τους την αρετή της συνεργασίας.

Αυτές τις δύο αρετές της καλαθοσφαίρισης, την διασκέδαση και την άθληση συνδυάζει ιδανικά το 7ο Olympia Basket Camp που διοργανώνει 7ήμερα και 16ήμερα κατασκηνωτικά προγράμματα τον προσεχή Ιούνιο και Ιούλιο για παιδιά από 7 ως 17 ετών. «Σε μια κατασκήνωση ζεις, κοιμάσαι, ξυπνάς, παίζεις με άλλα παιδιά καθημερινά και αναπτύσσεται το ομαδικό πνεύμα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από μια απλή προπόνηση», μας λέει ο Νίκος Λινάρδος, επιτυχημένος αθλητής και προπονητής του μπάσκετ και υπεύθυνος του φετινού Olympia Camp. «Υπάρχουν πολλά ημερήσια camps, αλλά δεν βοηθούν το παιδί να αναπτύξει τις συναναστροφές και να ζήσει σαν μέλος μιας ομάδας επί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο», συμπληρώνει ο γνωστός προπονητής.

Αυτό που θεωρεί ο Νίκος Λινάρδος το πιο σημαντικό στοιχείο του κατασκηνωτικού προγράμματος είναι ο τόπος διοργάνωσής του, η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με το ολυμπιακό ιδεώδες, στο μέρος όπου ξεκίνησε ο αθλητισμός. Παράλληλα, όπως μας τονίζει, σημασία έχει η εξειδικευμένη προπόνηση υπό την επίβλεψη ενός άριστου team και οι παράλληλες δραστηριότητες, όπως το rafting, το mountain biking και το κολύμπι, που μεταφράζονται σε καθημερινή διασκέδαση. «Η βασική μου αρχή σαν προπονητής είναι, είτε ασχολείσαι επαγγελματικά με το μπάκσετ είτε ερασιτεχνικά, πρέπει να διασκεδάζεις με το παιχνίδι. “Enjoy the game”, όπως λένε και στην Αμερική», καταλήγει ο κ. Λινάρδος.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης, θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις βασικές δεξιότητες του αθλήματος (ντρίπλα ,πάσα, σουτ) με όλες τις παραλλαγές τους, ακολουθώντας πρωτότυπες και εξειδικευμένες ασκήσεις. Οι προπονήσεις διεξάγονται στο ολυμπιακών προδιαγραφών κλειστό γήπεδο των Κρεστένων και στα 3 γήπεδα του Olympia camp, με καθημερινή 5ωρη προπόνηση που βελτιώνει την συναρμοστική ικανότητα και την γενική επιδεξιότητα (βασικές στάσεις-ισορροπία σώματος-τρέξιμο), καθώς και την ατομική τεχνική του κάθε παιδιού (ντρίπλα-πάσα-σουτ-ρημπάουντ-ball handing-footwork-άμυνα).

Ηλικίες:
Junior (7-12ετών)
Εκμάθηση και εδραίωση των βασικών.
Έμφαση στις ασκήσεις ball handling και σουτ
Κίνηση με και χωρίς τη μπάλα.
1vs1, 2vs2, 3vs3

Cadets (12-14) & Players (14-17)
(Επιπλέον των δεξιοτήτων που διδάσκονται στα junior).
Συνδυασμένες ασκήσεις.
Ατομική επιθετική-αμυντική τεχνική ανά θέση.
Συνεργασίες 2-3 παικτών (έμφαση στη συνεργασία κοντού – ψηλού).
Ομαδική τακτική (αιφνιδιασμός – motion).

Το πρόγραμμα προπονήσεων έχει εκπονηθεί για τη συγκεκριμένη ηλικία. Το ασκησιολόγιο διαφοροποιείται με βάση την ηλικία και το επίπεδο των αθλητών. Στόχος του Basket Camp είναι η ουσιαστική βελτίωση τόσο του αρχάριου, όσο και ενός αθλητή στελέχους των μικρών Εθνικών ομάδων. Στο πλαίσιο της κατασκήνωσης, θα υπάρξουν επισκέψεις γνωστών παικτών και προπονητών Α1 κατηγορίας. Το κάθε παιδί θα έχει κάρτα ατομικής αξιολόγησης και θα λάβει δίπλωμα συμμετοχής, ενώ θα υπάρχει 24ωρη ιατρική κάλυψη και ειδικό πρόγραμμα διατροφής από διατροφολόγο.

Λίγα λόγια για το Olympia Camp

Το Οlympia basketball Camp από το 2004 προσφέρει ένα αξιόλογο προπονητικό πρόγραμμα πού έχει σαν κύριο στόχο να κάνει τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) να αγαπήσουν το όμορφο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή αθλητική και περιβαλλοντική κατασκήνωση σε ένα τοπίο υψηλής φυσικής ομορφιάς, με πρόποδες την μυθική κοιλάδα του Αλφειού ποταμού και την κοιτίδα του αθλητισμού και του πολιτισμού την Αρχαία Ολυμπία. Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες και οι άρτιες εγκαταστάσεις δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες να ζήσουν ένα ανεπανάληπτο όνειρο μαθαίνοντας και νιώθοντας την συναρπαστική και μαγευτική αθλητική ιστορία αυτού του ιερού για τα αθλητικά ιδεώδη τόπου. Ο σχεδιασμός του Olympia camp έγινε με γνώμονα την ασφαλή διαμονή των παιδιών. Οι κανόνες ασφαλείας για κάθε δραστηριότητα είναι υψηλής ποιότητας και τηρούνται απόλυτα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Olympia camp φιλοξενούνται στα πέτρινα και ξύλινα οικολογικά σπίτια του camp τα οποία είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό. Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης περιλαμβάνονται:
• 19 ξύλινα και πέτρινα σπιτάκια
• Ιατρείο και αναρρωτήριο πλήρως
εξοπλισμένα
• Πετρόκτιστο θέατρο
• 3 γήπεδα basket
• 1 γήπεδο mini basket
• Γήπεδο αθλοπαιδιών με χλοοτάπητα
• πισίνα
• δασικές διαδρομές mountain bike
• χώρος εκμάθησης raſting – kayak

Ημερομηνίες
Junior camp (αγόρια & κορίτσια 7-12 ετών)
1ο 7ήμερο 18 Ιουνίου έως 25 Ιουνίου
2ο 7ήμερο 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου
16ήμερο 18 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου

Cadets camp (αγόρια & κορίτσια 12-14 ετών)
1ο 7ήμερο 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου
2ο 7ήμερο 2 Ιουλίου έως 9 Ιουλίου
16ήμερο 25 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Senior camp (αγόρια & κορίτσια 14-17 ετών)
1ο 7ήμερο 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου
2ο 7ήμερο 2 Ιουλίου έως 9 Ιουλίου
16ήμερο 25 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Individual work program
(πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων σε group έως 4 ατόμων)
9 Ιουλίου έως 16 Ιουλίου

Συνολικό κόστος με πλήρη διαμονή και διατροφή: 7ήμερο 320€ +13% ΦΠΑ
16ήμερο 600€ +13% ΦΠΑ
Δυνατότητα κάλυψης (μερική ή ολική) μέσω ασφαλιστικών ταμείων.

Πληροφορίες: 210 3317727, [email protected]
Ειδικές τιμές σε group 4-6 και 10 παιδιών.
Ειδική τιμή στα παιδιά που συμμετείχαν σε προηγούμενα Olympia basketball camp.
Πληροφορίες - εγγραφές: 210 3317727 - 6976 802868
Τηλέφωνα προπονητών: 6944 376460 – 6984 008729

Το προπονητικό team
Το Olympia camp παρουσιάζει φέτος ένα αναβαθμισμένο προπονητικό πρόγραμμα Basket με την συνεργασία του Νίκου Λινάρδου και του έμπειρου προπονητικού επιτελείου που τον πλαισιώνει.

Ως αθλητής, ο Νίκος Λινάρδος έπαιξε 15 χρόνια επαγγελματικό Μπάσκετ (ΠΑΝΙΩΝΙΟ-ΣΠΟΡΤΙΓΚ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ και ΜΑΡΟΥΣΙ), έχει 40 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας με κορυφαία του στιγμή, την κατάκτηση της 1ης θέσης στο αξέχαστο σε όλους Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987. Προπονητής με δίπλωμα Α΄κατηγορίας. Έχει δουλέψει σε όλα τα επίπεδα (Πρωταθλητής Γ΄ ΕΣΚΑ με την ομάδα του Μαραθώνα, Γυναικείες ομάδες ΟΚΑΒ Βριλησσίων και ΑΕΚΤ, Υπεύθυνος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΣΚΑ για ηλικίες έως 16 χρονών), συμμετείχε στο προπονητικό πρόγραμμα των Πανεπιστημίων DUKE και NORTH CAROLINA υπό την καθοδήγηση των Μάικ Σιζέφσκυ και Ντιν Σμιθ.

Η υπόλοιπη προπονητική ομάδα αποτελείται από τους:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΣ Υπεύθυνος Γυμναστής (προπονητής ΜΠΑΣΚΕΤ-Καθηγητής Φ.Αγωγής)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΚΑΛΙΑΣ (προπονητής ΜΠΑΣΚΕΤ A1- καθηγητής Φ.Αγωγής)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΔΑΛΑΣ (προπονητής ΜΠΑΣΚΕΤ - Συνεργάτης στις Εθνικές ομάδες ΠΑΙΔΩΝ - Καθηγητής Φ.Αγωγής, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ (προπονητής ΜΠΑΣΚΕΤ)
ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (Προπονητής ΜΠΑΣΚΕΤ- καθηγητής Φ.Αγωγής)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v