Οι 30 καλύτερες παιδικές παραστάσεις της σεζόν

Κλασικά και αγαπημένα παραμύθια, διαχρονικοί μύθοι, επίκαιρες και διδακτικές ιστορίες, διασκεδαστικά και πρωτότυπα μιούζικαλ πλημμυρίζουν τα μεσημέρια της Κυριακής τις παιδικές σκηνές της πόλης. Aπό αυτές συγκεντρώσαμε τις καλύτερες.
Οι 30 καλύτερες παιδικές παραστάσεις της σεζόν
της Έλενας Μπούλια

Το παιδικό θέατρο είναι ίσως το πιο δύσκολο είδος θεάτρου, καθώς καλείται να καθηλώσει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους θεατές. Η Κάρμεν Ρουγγέρη, αυθεντία πλέον στην σκηνοθεσία και συγγραφή θεατρικών παραστάσεων, έχει επανειλημμένα τονίσει σε συνεντεύξεις της την σημασία του θεάτρου στην ψυχοσύνθεση και ψυχαγωγία των παιδιών, καθώς αποτελεί πηγή γνώσης και σκαλοπάτι για να αγαπήσουν τα παιδιά και το βιβλίο.

Ποιος καλύτερος τρόπος, λοιπόν, να περάσουν τα παιδιά το πρωινό ή το μεσημέρι της Κυριακής τους, αν όχι παρακολουθώντας μία ποιοτική, διασκεδαστική αλλά και εκπαιδευτική παιδική παράσταση, και μάλιστα παρέα με τους γονείς τους. Να μαγευτούν μέσα από ένα κλασικό παραμύθι, να ταξιδέψουν μέσα από μία περιπετειώδη ιστορία, να τραγουδήσουν αλλά και να «συμπρωταγωνιστήσουν» σε πολλές περιπτώσεις μαζί με τους ήρωες του έργου.

Πώς να επιλέξει, όμως, κανείς μία «καλή» παιδική παράσταση; Βασικό κριτήριο της παρακάτω λίστας μας ήταν το ερώτημα «ποια παράσταση θα θέλαμε να δούμε εμείς αν ήμασταν πάλι παιδιά. Έπειτα ελέγξαμε τους δημιουργούς και την θεματολογία του κάθε έργου. Και έτσι καταλήξαμε στις τριάντα καλύτερες παραστάσεις τις σεζόν, για κάθε γούστο και κάθε ηλικία. Βιαστείτε όμως γιατί οι περισσότερες από αυτές πρόκειται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαρτίου.

Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;
Το ταξίδι της ανακύκλωσης ξεκινά από το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» της Μαίρης Ιγγλέση. Το εκπαιδευτικό αυτό έργο της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη έχει θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Πριν από την παράσταση όλα τα παιδιά προετοιμάζονται με τους εκπαιδευμένους θεατροπαιδαγωγούς αλλά και τους ηθοποιούς του έργου για να συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση.
Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση: Λέσβου 8 & Απειράνθου, Κυψέλη (στάση Καλλιφρονά), τηλ. 2108645400
Εισιτήριο: 12€
Διάρκεια: 1 ώρα και 30’, με διάλειμμα.

Η απίστευτη και αληθινή ιστορία της Χαμένης Βαλίτσας και η Μαγική της Περιπέτεια
Μια χαμένη βαλίτσα φτάνει στον προορισμό της έπειτα από πολλά χρόνια. Ένα κοριτσάκι την παραλαμβάνει και, περίεργο καθώς είναι, την ανοίγει. Τι κρύβει μέσα η βαλίτσα; Άγνωστα αντικείμενα ταξιδεύουν το κορίτσι στη μακρινή Λατινική Αμερική και τους μύθους της… Μία συναρπαστική παράσταση από τον Θίασο Ωκύπους.
Θέατρο Επί Κολωνό-Black Box: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, τηλ. 2105138067
Παραστάσεις: Κυριακή 3 μ.μ.
Εισιτήριο: € 12, € 8 το ομαδικό (από 6 άτομα και πάνω)
Διάρκεια: 55'

Αργοναύτες
Δεύτερος χρόνος για τους «Αργοναύτες» του θιάσου Ηλία Καρελλά, σε μία παράσταση που συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο με τη σύγχρονη αισθητική, δημιουργώντας γρήγορες εναλλαγές και μαγικές εικόνες για θεατές κάθε ηλικίας. Μέσα από το εμπνευσμένο σκηνικό και τη χρήση video art, μικροί και μεγάλοι γίνονται συνταξιδιώτες του Ιάσονα και της παρέας του για να συναντήσουν μυθικούς ήρωες, θεούς και αλλόκοτα πλάσματα, σε μία παράσταση με μελωδικούς σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Θέατρο Προσκήνιο: Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα, τηλ. 210 8252242
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11.30 π.μ.
Εισιτήριο: € 14.
Διάρκεια: 70'
Δείτε απόσπασμα της παράστασης...


Ο Αυγερινός και η Πούλια – Κατάλληλη και για πολύ μικρά παιδιά
Ένα τρυφερό παραμύθι για την αγάπη ανάμεσα σε δύο αδέλφια. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδαμής και οι Μαγικές Σβούρες επιδιώκουν να αποδείξουν πως η αγάπη είναι ένα φωτεινό αστέρι, πάνω από την κακία , το θυμό και την οργή. Η παράσταση προσφέρεται για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών, ενώ μεγάλη έκπληξη αποτελεί η υπέροχη μουσική της.
Θέατρο Αθηνών-παιδική σκηνή: Βουκουρεστίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 9853609
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11.15 και 15.00 (μέχρι την Κυριακή των Βαΐων)
Εισιτήριο: 15 ευρώ
Διάρκεια: 90’

Το βέλος που δεν πληγώνει
Το παραμύθι του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Σ. Τσινάρη, ανεβαίνει αυτές τις μέρες από την θεατρική ομάδα Πεφταστέρι στο Studio Μαυρομιχάλη. Σε ένα φτωχό βασίλειο, ο βασιλιάς και οι σύμβουλοί του αναζητούν τρόπους για να σώσουν τον λαό από την πείνα και την εξαθλίωση. Καταλήγουν, όμως, να πουν ένα μεγάλο ψέμα. Πού θα τους οδηγήσει η απληστία τους; Πρόκειται για μία ιστορία που, μέσα από κωμικές ανατροπές, σκοπό έχει να αναδείξει την αξία της φιλίας και της αγάπης ανάμεσα στους ανθρώπους.
Studio Μαυρομιχάλη: Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, τηλ. 2106453330
Παραστάσεις: Κυριακή 12 μ.μ.
Εισιτήρια: € 10, φοιτητικό: € 8.
Διάρκεια: 75'

Για μια φούχτα μπάμιεςΚατάλληλη και για πολύ μικρά παιδιά
Το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Τα τρία μικρά λυκάκια» διασκευάζει η Θεατρική Εταιρία Σκαραβαίοι, σε σκηνοθεσία Κ.Ν. Φαρμασώνη. Το έργο στηρίζεται στο κλασσικό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, μόνο που αυτή τη φορά τα «θύματα» είναι δύο φουκαράδες λύκοι, οι οποίοι «τέχνας κατεργάζονται» για να επιβιώσουν από τους κυνηγούς που τους πυροβολούν. Επισκέπτονται έτσι έναν κτηνίατρο για να ζητήσουν βοήθεια, αλλά –αν θέλουν την ελευθερία τους- πρέπει σαν αντάλλαγμα να του φέρουν… μία φούχτα μπάμιες.
Θέατρο Πειραιώς 131: Πειραιώς 131, Γκάζι, τηλ. 2103450922
Παραστάσεις: Kυριακή 11.15 π.μ.
Εισιτήριο: € 15.
Διάρκεια: 90'
Δείτε απόσπασμα της παράστασης...


Δον Κιχώτης
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιγκέλ Θερβάντες, με την υπογραφή του Γιάννη Καλατζόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία, η παράσταση του θεατρικού οργανισμού «Κάτω Απ΄τη Γέφυρα» έχει στόχο όχι μόνο να διασκεδάσει τους μικρούς θεατές, αλλά παράλληλα να τους κάνει να κατανοήσουν τα ιδανικά του υπέροχου ήρωα και να συμπορευτούν με το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα.
Θέατρο Κάτω Απ’τη Γέφυρα: Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, Νέο Φάληρο, τηλ. 2104816200.
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11.30 π.μ. και στις 3.30 μ.μ.
Εισιτήριο: 15€
Διάρκεια: 80’
Δείτε απόσπασμα της παράστασης...


Το δώρο και το ταξίδι της παπλωματούςΚατάλληλη και για πολύ μικρά παιδιά
Δεύτερος χρόνος για το δραματοποιημένο διήγημα, βασισμένο σε δύο βιβλία του Τζεφ Μπριμπό. Η ηρωίδα, ένα γενναίο κορίτσι, αφήνει τον τόπο της και ταξιδεύει σε άλλους τόπους, για να ανακαλύψει πού βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Μα καθώς αφήνει τον τόπο της, έκπληκτη διαπιστώνει πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τους κάνει να είναι δυστυχισμένοι… Πώς θα τους βοηθήσει;
Θέατρο Άγκυρα Πολυχώρος: Σόλωνος 124, Εξάρχεια, τηλ. 2103837667, 2103837540
Παραστάσεις: Σάββατο 12.30 μ.μ.
Εισιτήριο: € 13,80 για τα παιδιά με την αγορά του βιβλίου της παράστασης -ή άλλο ίσης αξίας- και € 10 για τους συνοδούς παιδιών άνω των 5 ετών.
Διάρκεια: 60'

Ο Έβδομος Σταθμός – Το Μυστικό του Πειρατή Μπελαφούσκ
Ένα ακόμα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι και μάλιστα για δεύτερη χρονιά, το οποίο απαιτεί την ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Από επτά σταθμούς θα περάσουν οι μικροί θεατές-επιβάτες του τελευταίου τρένου που αναχωρεί από μία χώρα ο κυβερνήτης της οποίας έχει καταργήσει όλα τα «άχρηστα» και αντιπαραγωγικά επαγγέλματα. Τρεις καταζητούμενοι καλλιτέχνες επιβιβάζονται σ’ αυτό το τρένο και κατά τη διάρκεια ενός συναρπαστικού ταξιδιού παρουσιάζουν την απρόσμενη ιστορία του πειρατή Μπελαφούσκ. Τα παιδιά βιώνουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία, ζουν σαν κανονικοί ταξιδιώτες ένα σιδηροδρομικό θεατρικό ταξίδι στο φυσικό του περιβάλλον, που αρχίζει από την αποβάθρα του σταθμού και το wagon-bar του τρένου με διαβατήρια και εκπλήξεις και συνεχίζεται με πολλά interactive στοιχεία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»: Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ, τηλ: 210-5298922, 6937-604988
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 3 μ.μ., κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. και 3 μ.μ.
Εισιτήρια: € 16, προπώληση εισιτηρίων www.ticketquest.gr
Διάρκεια: 120'

Ο Εγωιστής ΓίγανταςΚατάλληλη και για πολύ μικρά παιδιά
Το μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ δραματοποιείται από τον Γ. Κόκκινο και τον θίασο Θέατρο του Παιδιού. Ο εγωιστής γίγαντας θέλει να χαίρεται μόνος του τον πανέμορφο κήπο του. Τη μέρα που επιστρέφει στο κάστρο του -ύστερα από πολύχρονο ταξίδι- διώχνει οργισμένος τα παιδιά που βρίσκει να παίζουν σ' αυτόν. Από εκείνη τη στιγμή όμως, επειδή τα παιδιά λείπουν, ο χειμώνας παγώνει όλα τα δέντρα και τα λουλούδια… Τι θα γίνει τελικά;
Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ. 2103253153
Παραστάσεις: Κυριακή 11.15 π.μ. και 3.15 μ.μ.
Εισιτήρια: € 15
Διάρκεια: 90'
Δείτε απόσπασμα της παράστασης...


GRIMM & GRIMM
Το παραμύθι σε διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Λίλο Μπάουρ βασίζεται σε τέσσερα κλασικά παραμύθια επιλεγμένα από την πλούσια συλλογή των διάσημων Γερμανών παραμυθάδων, των αδελφών Γκριμ. Δυο από αυτά («Το μαγικό τραπέζι, ο γάιδαρος και η μαγκούρα» και «Οι μουσικοί της Βρέμης») χαρακτηρίζονται από το έντονο κωμικό στοιχείο, ενώ τα άλλα δύο («Οι τρεις χρυσές τρίχες του διαβόλου» και «Έξι κύκνοι») έχουν έναν δραματικό μύθο όπου ο τίμιος και γενναίος ήρωας κερδίζει τη μάχη του απέναντι στους δόλιους εχθρούς του.
Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, τηλ. 2107711333
Παραστάσεις: Σάβ. 3 μ.μ., Κυρ. 11 π.μ. και 3 μ.μ.
Εισιτήριο: 16 €.

Τα Μαγικά Μαξιλάρια
Ακόμα μία παράσταση βασισμένη σε παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, από την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα. Στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου απαγορεύονται οι... Κυριακές, τα πάρτι γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξιγκας. Όλοι δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιο του Βασιλιά. Ο καταχθόνιος σύμβουλός του, Σαυρίλιος Βρισελιέ, σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούργια του εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντί του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το τρομερό σχέδιο.
Εθνικό Θέατρο – Παιδική Σκηνή Rex (Κοτοπούλη): Πανεπιστημίου 48, κέντρο, τηλ. 2103301881.
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή 11.30 μ.μ. και 3.30 μ.μ. –έως 1 Μαΐου 2010
Εισιτήριο: € 15, παιδικό: € 13.
Διάρκεια: 105'


Ομήρου Ιλιάδα – Τρωικός Πόλεμος
Η Κάρμεν Ρουγγέρη διασκευάζει το ομηρικό έπος και χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες σε μία παράσταση που μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μία ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική παράσταση που θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν την ιστορία του Τρωικού Πολέμου αλλά και τον θάνατο του Αχιλλέα, την δημιουργία του Δούρειου Ίππου και την καταστροφή της Τροίας.
ΘΕΑΤΡΟΝ-Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 2122540313
Παραστάσεις: Κυριακή 11.30 π.μ. και 2.45 μ.μ.
Εισιτήριο: € 15. Προπώληση: Θέατρον (2122540313), Ticket services (Παν/μίου 39, 2103230920).
Διάρκεια: 120'
Δείτε απόσπασμα της παράστασης...


Παραμύθια για πλάσματα τρυφερά και αθώακατάλληλη και για πολύ μικρά παιδιά
Η ομάδα «Αερόπλοιο» και ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής καλούν τους μικρούς θεατρόφιλους να γίνουν συνταξιδιώτες παρέα με τις δύο πρωταγωνίστριες, σε ένα ταξίδι φανταστικό και πραγματικό. Πρόκειται για παράσταση-εμπειρία με περιπέτειες κωμικές και δραματικές, που ζωντανεύει την φαντασία.
Θέατρο Τόπος Αλλού: Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, Κυψέλη, τηλ. 2108656004
Παραστάσεις: Κυριακή 3.30 μ.μ. – έως τις 28 Μαρτίου 2010
Εισιτήριο: €10.
Διάρκεια: 60'

Πίτερ Πανκατάλληλη και για πολύ μικρά παιδιά
Το γνωστό παραμύθι του Τζέιμς Μπάρι, για το έξυπνο αγόρι που ταξιδεύει στην Χώρα του Ποτέ-Ποτέ, σε σκηνοθεσία Δ. Βασιλειάδου. Ένα ταξίδι στην χώρα της φαντασίας, της χαράς και της ξεγνοιασιάς, το οποίο θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Θέατρο του Ήλιου: Φρυνίχου 10, Πλάκα, τηλ. 2103231591
Παραστάσεις: Κυριακή 11 π.μ. και 4 μ.μ.
Εισιτήριο: € 15.
Διάρκεια: 90'

Οι σωματοφύλακες της Κατσαρόλας
Ένα επίκαιρο έργο με θέμα την διατροφή παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου της Ημέρας, σε σκηνοθεσία Λένας Τερκεσίδου και παιδαγωγική επιμέλεια Λ. Κουρετζή. Είναι η πρώτη φορά που μία παιδική παράσταση προσεγγίζει ένα τόσο σημαντικό θέμα, ενώ δεν είναι τυχαίο πως είναι η δεύτερη χρονιά που ανεβαίνει το έργο. Το χωριό Μεγαλομπουκιά έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί με άλλα εννέα χωριά για το ποιο παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους.
Θέατρο της Ημέρας: Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (στάση μετρό Πανόρμου (έξοδος Χατζηκωνσταντή), τηλ. 2106929090
Παραστάσεις: Κυριακή 5 μ.μ.
Εισιτήριο: € 12, παιδικό: € 10.
Διάρκεια: 90'

Ο Τρελαντώνης
Το αγαπημένο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα δραματοποιείται από την Γλυκερία Καλαϊτζή και ανεβαίνει από τον θίασο του θεάτρου Ορφέας. Ο Τρελαντώνης και τα αδέρφια του αναπολούν τα παιδικά τους χρόνια και οι μνήμες τους ταξιδεύουν σε εποχές αθωότητας και ξεγνοιασιάς.
Θέατρο Ορφέας – Σκηνή «Ανδρέας Βουτσινάς»: Πανεπιστημίου 38 & Ιπποκράτους, κέντρο, τηλ. 2103604618
Παραστάσεις: Παρασκευή 6 μ.μ., Σάββατο 2.30 μ.μ. και Κυριακή 11 π.μ.
Εισιτήριο: € 15.
Διάρκεια: 90'
Δείτε απόσπασμα της παράστασης...


Το φάντασμα του Κάντερβιλ
Ένα κλασικό κωμικό μύθο του Όσκαρ Ουάιλντ ανεβάζει η «Μαγική Αυλαία» αυτή την σεζόν, παρουσιάζοντας τις αφελείς περιπέτειες ενός ερωτοχτυπημένου φαντάσματος που αναρωτιέται πώς θα συνυπάρξει με τους ανθρώπους. Τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις.
Κινηματοθέατρο Τριανόν: Κοδριγκτώνος 21, Κυψέλη, τηλ. 2108215469
Παραστάσεις: Κυριακή 11.15 μ.μ. και 3 μ.μ.
Εισιτήριο: € 15.
Διάρκεια: 80'

Τρεις παραστάσεις για παιδιά από 2,5 έως 5 ετών
Θέατρο Χώρα: Αμοργού 20, Κυψέλη. Τηλέφωνο θεάτρου: 2108673945
Μαμά για το Μαμουθάκι
Παράσταση για παιδιά 2,5 με 5,5 ετών με ηθοποιούς και κούκλες με ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Μια φορά και έναν καιρό σε μια χώρα μακρινή βρέθηκε ένα μικρό Μαμουθάκι. Πάνω από όλα ήθελε να βρει τη μαμά του. Θα περάσει πολλές περιπέτειες, ώσπου μια μέρα θα συναντήσει μια Ελεφαντίνα. Μια τρυφερή ιστορία πάνω στην έννοια «Μαμά».
Παραστάσεις: Κυριακή στις 5.30 μ.μ.
Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Ο Λύκος και τα Εφτά Κατσικάκια
Κουκλοθεατρικό μιούζικαλ για παιδιά 2,5- 5,5 ετών με ηθοποιούς και κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ, η παράσταση αφηγείται την ιστορία του «Κακού» Λύκου, που ζει μόνος με όνειρο να έχει έστω ένα φίλο καθώς και των εφτά κατσικιών που λατρεύουν τη μουσική και ονειρεύονται μια μεγάλη συναυλία. Όταν μια μέρα ο Λύκος θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού της Κατσίκας, θα ξεκινήσει η περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή όλων στις και θα αποδείξει πως η τέχνη τους ενώνει όλους.
Παραστάσεις: Σάββατο στις 5.30 μ.μ και Κυριακή στις 11.15 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

ΠΕΤΑ, ΛΟΥΔΑ!
Μια παράσταση για παιδιά 2,5 -5,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες, θέατρο σκιών και τεχνική του SAND ART με ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας μικρής κάμπιας, που τη λένε Λούδα, που ήθελε να γίνει μια πεταλούδα και να πετάξει. Όταν όμως παρ’όλες τις προσπάθειες και τις προπονήσεις δεν τα καταφέρνει, ανακαλύπτει πως οι καλές πράξεις ανοίγουν τα φτερά και τα όνειρα και μας κάνουν να πετάξουμε.
Παραστάσεις: Κυριακή στις 12.30 μ.μ
Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Μουσικές παραστάσεις
Αλαντίν

Μιούζικαλ από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία Δ. Δεγαΐτη. Ένα διδακτικό έργο για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος, βασισμένο στις χίλιες και μία νύχτες. Το έργο διαδραματίζεται στην παραμυθένια Βαγδάτη. Τα ευφάνταστα σκηνικά μεταμορφώνονται σε παλάτι του σουλτάνου, γίνονται παζάρια, αγορές και σπιτάκια. Η μουσική μαζί με τους φωτισμούς δημιουργούν φαντασμαγορικές εικόνες και μια ξεχωριστή ονειρική ατμόσφαιρα. Και όταν εμφανίζονται τα τζίνι… τότε όλα μπορούν να συμβούν.
Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»: Φρυνίχου 14, Πλάκα, 2103222464
Παραστάσεις: Κυριακή 11 π.μ. και 3 μ.μ.
Εισιτήριο: € 15
Διάρκεια: 90'

Η Νυχτερίδα (Ο Χορός των Παραμυθιών)
Βασισμένο στην όπερα του Γιόχαν Στράους, πρόκειται για ένα έργο κατεξοχήν μελωδικό αλλά και κωμικό, που υπόσχεται να γοητεύσει μικρούς και μεγάλους. Η σκηνοθεσία και διασκευή της Κάρμεν Ρουγγέρη αποτελεί έτσι κι αλλιώς εγγύηση.
Θέατρο Ακροπόλ – Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα, τηλ. 2103643700
Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή στις 11 π.μ.
Εισιτήρια: € 20, € 12, € 8, ομαδικά € 10, € 8.
Διάρκεια: 90'
Δείτε απόσπασμα της παράστασης...


Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ
Βασισμένο στο παραμύθι της Κέλλυς Σταμουλάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου και μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το διαδραστικό αυτό έργο καλεί τα παιδιά να αναζητήσουν μαζί με τους ηθοποιούς-εμψυχωτές του θιάσου «Αβάντι» την γνωστή σε όλους μας Ραπουνζέλ. Σκοπός της παράστασης είναι να αναδείξει τη σημασία του εθελοντισμού και της αγάπης προς το συνάνθρωπό μας. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού».
Θέατρο Βεάκη: Στουρνάρη 32, Εξάρχεια, τηλ. 2105223522
Παραστάσεις: Κυριακή 11 π.μ. και 3 μ.μ.
Εισιτήριο: € 15
Διάρκεια: 90'

Ένα σπίτι παραμύθια
Επτά μουσικά παιδικά παραμύθια του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου παρουσιάζονται τον φετινό χειμώνα στην Αθηναΐδα σε μορφή τραγουδιού – παιχνιδιού, από τέσσερις νέους ηθοποιούς-τραγουδιστές της ομάδας Σπείρα Σπείρα, με τη συνοδεία δύο μουσικών οργάνων, ακορντεόν και κρουστών, χάρτινες κούκλες και πολλή φαντασία. Με την ελπίδα πως τα παιδιά θα μεγαλώσουν ωραία και οι γονείς θα γίνουν πάλι «παιδιά».
Μουσική Σκηνή Αθηναΐς: Καστοριάς 34-36 και Ιερά Οδός, Μεταξουργείο, τηλ. 2103480080
Παραστάσεις: Σάββατο 5 μ.μ. και Κυριακή 12.00 μ.μ.
Εισιτήρια: ενήλικες: € 15, παιδιά: € 12
Διάρκεια: 90'
Δείτε απόσπασμα της παράστασης...


Τα γιασεμιά και τ΄όνειρο
Την παράσταση του Γιώργου Φραντζεσκάκη «Τα γιασεμιά και τ' όνειρο», βασισμένη στα τραγούδια του Mίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζει φέτος η Παιδική Σκηνή Κιβωτός. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από απλές, καθημερινές ιστορίες ανθρώπων της δεκαετίας του ’60, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε μία αυλή με γιασεμιά. Μία μουσική παράσταση με αναμνήσεις από το παρελθόν, για να θυμηθούν οι μεγάλοι και να γνωρίσουν οι μικροί. Η παράσταση απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και έφηβους.
Θέατρο Άνεσις: Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 2107707227, 2107257640
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11.15 π.μ. και 3 μ.μ. –έως τις 21 Μαρτίου
Εισιτήριο: € 15
Διάρκεια: 90'

Mazoo and the Zoo
Βασισμένο στα τραγούδια των Ε. Κοκκιναρά, Α. Κοκκιναρά, Τ. Σάσσου από την ομώνυμη παιδική σειρά, το μιούζικαλ αυτό παρουσιάζει την τρελή περιπέτεια των Mazoo όταν ο Παπαγάλος τους αποφασίζει να επιστρέψει στην Αφρική για να σώσει την οικογένειά του που κινδυνεύει.
Θέατρο Αλίκη: Αμερικής 4, Αθήνα, τηλ. 2103210021
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 11 π.μ. και στις 3 μ.μ.
Εισιτήρια: € 20, 18, 15.
Διάρκεια: 90'

Η Μαίρη Πόπινς ταξιδεύει με τους Μπητλς
Δεύτερος χρόνος για το μουσικοθεατρικό θέαμα της Μαριάννας Τόλη, σε ερμηνείες της ίδιας και των Α. Ολυμπίου, Β. Κρανιώτη, Α. Φιλιπάκη και Γ. Φίλια. Σε ρυθμούς του χιπ χοπ, της ροκ μουσικής, της τζαζ και του κλασικού μπαλέτου η παράσταση ασχολείται με τα προβλήματα της νεολαίας.
Θέατρο Ιλίσια «Μιμή Ντενίση»: Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, τηλ. 2107216317
Παραστάσεις: Κυριακή 11 π.μ. και 3 μ.μ. και Δευτέρα στις 8 μ.μ.
Εισιτήριο: € 16.
Διάρκεια: 120'

Ο Πουλτσινέλα και το Γελαστό Δάσος
Έχοντας πάρει τις καλύτερες κριτικές του κοινού, η μουσική αυτή παράσταση με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα βασίζεται στις μελέτες της συμπεριφοράς του παιδιού από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της ομάδας «Μορφές Έκφρασης» τα τελευταία έξι χρόνια. Η ιστορία αφορά τον Πουλτσινέλα, μια μικρή μαριονέτα, ο οποίος αποφασίζει να κόψει τα σχοινιά και να ζήσει ελεύθερος. Την παράσταση ακολουθεί παιχνίδι μεταξύ των πρωταγωνιστών και των παιδιών.
Θέατρο Μορφές Έκφρασης: Αλκμήνης 13, Πετράλωνα, τηλ. 2103464002, 2103464903.
Παραστάσεις: Σάββατο 6 μ.μ., Κυριακή 11 π.μ. και 4 μ.μ.
Εισιτήριο: € 12.
Διάρκεια: 60'
Δείτε απόσπασμα της παράστασης...


Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει
Βασισμένο στο παραμύθι «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά» το μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού αποτελεί μία από τις πιο πρωτότυπες παραστάσεις της σεζόν. Το λιμπρέτο του Θάνου Μοσχόπουλου γράφτηκε κατά παραγγελία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου και παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 1994 για δύο μόνο παραστάσεις υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου. Θα το αγαπήσουν παιδιά κάθε ηλικίας.
Bios: Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ. 2103425335
Παραστάσεις: Σάββατο 3.30 μ.μ., Κυριακή 11 π.μ. και 3.30 μ.μ. και βραδινή: Δευτέρα 9 μ.μ.
Εισιτήριο: € 15, φοιτητικό: € 10.
Διάρκεια: 50'
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v