"Σκιοταξιδεύοντας" με τον Καραγκιόζη στο Θέατρο Προσκήνιο

Το μαγικό θέατρο σκιών καταλαμβάνει την παιδική σκηνή του Θεάτρου Προσκήνιο και για τρεις μόνο Κυριακές ο Καραγκιόζης φορά τα γιορτινά του και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε μοναδικά χριστουγεννιάτικα ταξίδια.
Σκιοταξιδεύοντας με τον Καραγκιόζη στο Θέατρο Προσκήνιο
Μετά τις ‘Σκιών Ιστορίες’ που παρακολούθησαν πάνω από 50.000 μικροί και μεγάλοι θεατές στο θέατρο και το σχολείο, ο Θίασος Ηλία Καρελλά ετοίμασε και παρουσιάζει μία διαφορετική παράσταση που θα ανέβει στο θέατρο Προσκήνιο τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου. Ο θεατρικός δημιουργός και σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς μαζί με την ηθοποιό και θεατρολόγο Μαρία Μπαλούτσου παίζουν με τις φιγούρες, ζωντανεύουν κούκλες, ανεβαίνουν σε ξυλοπόδαρα και μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των σκιών με όχημα τη φαντασία και… ένα βαγόνι τρένου.

Επιβιβαστείτε γρήγορα και η παράσταση αρχίζει….
Πρώτος Σταθμός. Ένα βαγόνι Σκιές.
Το βαγόνι του τρένου ανοίγει και τα παιδιά παρακολουθούν ένα μικρό δρώμενο με χαρακτήρες του τσίρκου. Οι δύο σκιοπαίκτες αφηγούνται την ιστορία του θεάτρου σκιών εμψυχώνοντας φιγούρες και κούκλες από την Κίνα, την Ινδία, την Ιάβα, την Τουρκία, και την Ελλάδα.

Δεύτερος Σταθμός. Η παράσταση του Καραγκιόζη.
Στο μπερντέ ζωντανεύουν οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες:
• 20 Δεκεμβρίου: «Τα Χριστούγεννα του γίγαντα»
• 27 Δεκεμβρίου: «Ο Καραγκιόζης στο χορό των καλικατζάρων»
• 3 Ιανουαρίου: «Η Πρωτοχρονιά του Καραγκιόζη»

Τρίτος Σταθμός. Θεατρικό Παιχνίδι.
Με τη βοήθεια των δύο σκιοπαικτών, μικρές ομάδες παιδιών από το κοινό γίνονται μικροί ακροβάτες, εμψυχώνουν χαρακτήρες από την παράσταση του Καραγκιόζη και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια μαθαίνουν πώς μπορούν να φτιάξουν το δικό τους μικρό θέατρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς, Μαρία Μπαλούτσου
Σύλληψη – Σκηνογραφία: Ηλίας Καρελλάς
Μουσική Σύνθεση: Αλέξανδρος Logout
Παραδοσιακή Μουσική: Σχήμα ‘Ντιλμπεράκι’
Κατασκευή Φιγούρας: Ηλίας Καρελλάς
Κατασκευή Σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Φωτισμοί: Βαγγέλης Καστανάς

‘ΣΚΙΟΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ’
Θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ – Παιδική Σκηνή: Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Κυριακή 20 & 27 Δεκεμβρίου και Κυριακή 3 Ιανουαρίου,
στις 15:00 το μεσημέρι
Διάρκεια παράστασης: 70’
Τηλέφωνο Ταμείου: 210 8252242-3
Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Παράλληλα, ο θίασος Ηλία Καρελλά, παρουσιάζει και την παιδική παράσταση "Αργοναύτες" στο Θέατρο Προσκήνιο κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί. Μια περιπέτεια με ζωντανή μουσική, σκιές, κούκλες και ηθοποιούς, βασισμένη στην Αργοναυτική Εκστρατεία, που συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο με τη σύγχρονη αισθητική, δημιουργώντας γρήγορες εναλλαγές και μαγικές εικόνες για θεατές κάθε ηλικίας. Δείτε περισσότερα στα Σχετικά Άρθρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v