Fit αγορές: Τα απαραίτητα για γυμναστική στο σπίτι

Μονόζυγο, λάστιχα, αλτήρες, στρώμα. Η γυμναστική στο σπίτι είναι απλή, αρκεί να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δείτε ποιος είναι αυτός και πού θα τον αγοράσετε.
Fit αγορές: Τα απαραίτητα για γυμναστική στο σπίτι
Η γυμναστική στο σπίτι είναι αρκετά παρεξηγημένη. Σίγουρα δεν προσφέρει την ποικιλία του γυμναστηρίου, όμως με την κατάλληλη επιλογή εξοπλισμού μπορείτε να φτιάξετε ένα αξιοπρεπή χώρο εκγύμνασης στο σαλόνι ή στο δωμάτιο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε έξι fit αγορές για να κάνετε την αρχή.

* Στρωθείτε
Απαραίτητο για την προπόνηση στο σπίτι, είναι ένα μαλακό στρώμα εδάφους (ή ματ) στο οποίο μπορείτε να κάνετε κοιλιακούς, ραχιαίους, pushups, ασκήσεις για πόδια ακόμα και Yoga. Η ποικιλία των διαθέσιμων στρωμάτων είναι τεράστια και είναι σίγουρο πως θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Φροντίστε να είναι μαλακό και παχύ, ιδιαίτερα αν έχετε πρόβλημα στο γόνατο. Δείτε μερικά στρώματα online εδώ.

* Τα οικογενειακά βάρη
Αν έχετε χώρο και... χρήμα, το καλύτερο θα ήταν να αγοράσετε μία βάση με ποικιλία αλτήρων (όσον αφορά το πόσο ζυγίζουν) για να μπορείτε να επιλέξετε τον ιδανικό για κάθε άσκηση. Πάρτε μια ιδέα για βάσεις εδώ και για μεμονωμένους αλτήρες εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε το σύστημα «όλα σε ένα», δηλαδή αλτήρες οι οποίοι σας επιτρέπουν χωρίς κόπο και με μία μόνο περιστροφική κίνηση να έχετε αυξανόμενη επιβάρυνση, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Κοστίζουν αρκετά παραπάνω από τους κανονικούς, αλλά συμφέρουν από θέμα οικονομίας χώρου και χρηστικότητας. 

* Το ροκανίζειν εστί φιλοσοφείν
Ωραία τα ροκανίσματα για κοιλιακούς στο στρώμα, όμως η αγορά μιας fitball για κοιλιακούς θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι την εκγύμναση της συγκεκριμένης ομάδας. Η αστάθεια που δημιουργεί ενεργοποιεί ακόμα περισσότερο τους κοιλιακούς μύες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μια σειρά άλλων ασκήσεων για όλο το σώμα. Από καθίσματα για πόδια, μέχρι πιέσεις με αλτήρες για στήθος. Δείτε εδώ μερικές fitball.

Και εδώ ένα ενδεικτικό ασκησιολόγιο, για να καταλάβετε καλύτερα την ποικιλία ασκήσεων που αναφέραμε πιο πάνω.

* Τρεχάτε ποδαράκια μου
Διάδρομος; Ποδήλατο; Ελλειπτικό; Ένα αερόβιο μηχάνημα είναι απαραίτητο για την προπόνηση στο σπίτι (εκτός και αν μένετε κοντά σε κάποιο μέρος που μπορείτε να τρέξετε). Το κόστος τους ποικίλλει και εξαρτάται τόσο από την εταιρεία, όσο και από τις αντοχές τους. Σε γενικές γραμμές, το στατικό ποδήλατο είναι πολύ πιο φθηνό (οι τιμές ξεκινούν από 100€) συγκριτικά με έναν καλό διάδρομο (από 400€) και ένα «τίμιο» ελλειπτικό (από 390€).

* Εφ΄ενός (μονό)ζυγου
Ιδιαίτερα για τους άντρες της παρέας μας, ένα μονόζυγο είναι απαραίτητο για γυμναστική στο σπίτι, ενώ μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για στρέτσινγκ της σπονδυλικής στήλης. Μονόζυγα θα βρείτε «βιδωτά» στην κάσα της πόρτας (αντέχουν το πολύ 90 κιλά) και «καρφωτά» στον τοίχο. Δείτε εδώ μερικά «βιδωτά» και εδώ μερικές επιλογές σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε το black and dekker ανά χείρας.

* Την κάνατε (με) λάστιχο
Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Ένα σετ με λάστιχα «κρύβει» δεκάδες ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες και μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση αποκατάστασης τραυματισμών. Τα λάστιχα που κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά είναι ικανοποιητικά, όμως εμείς προτείνουμε να δώσετε το κάτι παραπάνω και να παραγγείλετε online κάποιο σετ της σειράς Bodylastics, το οποίο περιλαμβάνει κρίκους για να αυξήσετε την αντίσταση συνδυάζοντας δύο ή ακόμα και τρία λάστιχα μαζί, καθώς και μια ποικιλία λαβών για τα χέρια, τα πόδια, ακόμα και την πόρτα του σπιτιού. Ξεκινούν από 70€ και μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v