Τραπεζαρίες: 7 προτάσεις από 340 ευρώ

Για το σαλόνι, για την κουζίνα σας, για τα καθημερινά σας γεύματα, για τα dinner parties σας. Συγκεντρώσαμε επτά από τα καλύτερα σχέδια που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην αγορά, για κάθε στυλ και budget.
Καθώς οι χώροι του σπιτιού ενοποιούνται, και οι τοίχοι πέφτουν, η τάση που ήθελε την τραπεζαρία το «επίσημο» δωμάτιο του σπιτιού, που άνοιγε μόνο λίγες φορές τον χρόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις, δίνει την θέση της στον ρόλο της τραπεζαρίας ως του πλέον καθημερινού χώρου του σπιτιού. Μικρά και μεγαλύτερα γεύματα, φιλικές συγκεντρώσεις, βιαστικοί καφέδες, ακόμη και μια γρήγορη δουλειά στο laptop, όλα συμβαίνουν γύρω από το τραπέζι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι τιμές των τραπεζαριών δεν αγγίζουν πια δυσθεώρητα ύψη, αλλά κινούνται στα χαμηλά επίπεδα των υπόλοιπων επίπλων.

Χαζέψαμε ηλεκτρονικές και μη βιτρίνες, και επιλέξαμε επτά από τα καλύτερα σχέδια, για κάθε γούστο, στυλ και… πορτοφόλι.


Αν αμφιταλαντεύεστε μεταξύ μοντερνισμού και παράδοσης, η τραπεζαρία της φωτογραφίας είναι ιδανική: οι μπροκάρ καρέκλες συνεισφέρουν τη vintage πινελιά, σε ένα κατά τα άλλα μοντέρνο σχέδιο. Η γυάλινη επιφάνεια αφήνει το μάτι να κινηθεί ελεύθερο στον χώρο (καθιστώντας το συγκεκριμένο σχέδιο ιδανικό για μικρά δωμάτια) και η ολόμαυρη βάση του τραπεζιού ξεφεύγει κατά πολύ από τα συνηθισμένα. Την βρήκαμε σε προσφορά στο κατάστημα Ευαγγελίδης (Ηλιουπόλεως 86, Αθήνα, τηλ.: 210 9270719), στην τιμή των 1.500 ευρώ (από αρχική τιμή 2.300 ευρώ).


Αν ο χώρος είναι μικρός, και θέλετε επιπλέον να του δώσετε λίγο χρώμα, αυτή η τραπεζαρία είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Το τραπέζι είναι από ξύλο οξιάς, χρώματος καρυδί σκούρο, ενώ η κρυστάλλινη καφε-κόκκινη επιφάνεια του προσδίδει έναν funky τόνο. Οι καρέκλες με την γκρίζα ρίγα ξεφεύγουν επίσης από την μονοτονία του ενιαίου χρώματος, αποφεύγοντας παράλληλα την κραυγαλέα pop αισθητική. Βρήκαμε την συγκεκριμένη τραπεζαρία σε προσφορά, στην τιμή των 430 ευρώ, στη Νέα Διάσταση της Καλλιθέας (Χαροκόπου 67, τηλ.: 210 9576997).


Τα οβάλ τραπέζια ενδείκνυνται για παρεΐστικες συγκεντρώσεις, και ομορφαίνουν τον χώρο –αρκεί αυτός να είναι αρκετά μεγάλος, ώστε να μην τον βαραίνουν. Το τραπέζι της φωτογραφίας, από την Neoset, διαθέτει εντυπωσιακή μεταλλική βάση και επιφάνεια από καπλαμά δρυ. Είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, μαύρο και σκούρο καφέ, και κοστίζει 647 ευρώ. Δείτε εδώ μεγάλη ποικιλία σε καρέκλες, με τις οποίες μπορείτε να το συνδυάσετε.


Μία ακόμη τραπεζαρία ιδανική για μεγάλους χώρους, είναι αυτή της εταιρείας August Aranz. Σε μαύρο χρώμα, με ιδιαίτερο σχεδιασμό που δεν γίνεται αντιληπτός με την πρώτη ματιά –τα φαρδιά πόδια του τραπεζιού δίνουν ένα μοντέρνο, όσο και παιχνιδιάρικο στοιχείο– ισορροπεί τέλεια μεταξύ κλασικού και εμπνευσμένου. Τη βρήκαμε στο κατάστημα Euro Sofa, διαθέσιμη και για online παραγγελία, στην τιμή των 340 ευρώ


Προτιμάτε να αποφύγετε τελείως τα κλασικά στοιχεία στην τραπεζαρία σας; Τότε η πρόταση της Elementi θα σας ενθουσιάσει. Η μοντέρνα βάση της αποτελείται από δύο φαρδιά πόδια που συναντιούνται μεταξύ τους στην κορυφή, και ενώνονται με ράβδους από νίκελ, ενώ η γυάλινη επιφάνεια ολοκληρώνει το ντιζαϊνάτο σύνολο. Οι καρέκλες που τη συνοδεύουν είναι επίσης ιδιαίτερες, με το βάρος του σχεδιασμού τους να πέφτει στην πλάτη, η οποία φτάνει μέχρι το πάτωμα. Η τιμή της τραπεζαρίας ξεκινά από τα 880 ευρώ, και φτάνει τα 920 ευρώ, ανάλογο με το μέγεθος που θα επιλέξετε.


Στιβαρός σχεδιασμός, που «ελαφραίνει» από την χιαστή βάση του, τις λευκές λεπτομέρειες στα πόδια του τραπεζιού και τα επίσης λευκά καλύμματα των καρεκλών. Ιδανικές διαστάσεις, για να μην καταλάβει η τραπεζαρία ολόκληρο το σαλόνι σας, και με δυνατότητα επέκτασης, για τα dinner party της παρέας. Βρήκαμε την τραπεζαρία της φωτογραφίας στο Sofa.gr, διαθέσιμή και για online αγορά, στην τιμή των 1.890 ευρώ, μαζί με τις έξι καρέκλες.


Τέλος, αν η απλότητα στο design, η λειτουργικότητα και οι καθαρές γραμμές είναι αυτό που αναζητάτε για την διακόσμηση του σπιτιού σας, η πρόταση του ΙΚΕΑ είναι μία από τις καλύτερες. Το σκουρόχρωμο τραπέζι διαθέτει προεκτάσεις για έξι έως δέκα άτομα, ενώ οι καρέκλες που το συνοδεύουν είναι φτιαγμένες από μασίφ ξύλο πεύκου, και βαμμένες σε ιδιαίτερη απόχρωση του γκρι. Η τιμή του τραπεζιού είναι 429 ευρώ, ενώ η κάθε καρέκλα θα σας στοιχίσει 55 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v