Kitchen Gadgets: Βοηθήματα Υψηλής Τεχνολογίας

Μοντέρνες συσκευές κουζίνας που μας "λύνουν" τα χέρια και κάνουν την υπόθεση μαγείρεμα διασκεδαστική και εύκολη. Αποχυμωτές, μοντέρνες χύτρες ταχύτητας, ηλεκτρονικές ζυγαριές: Ψάξαμε και ξεχωρίσαμε τα top gadgets για την κουζίνα των ονείρων σας.
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος την ιδιότητα του σεφ για να θέλει τις καλύτερες και πιο πρακτικές συσκευές για την κουζίνα του. Είναι ένας χώρος που περνάμε αρκετές ώρες και επιπλέον έχει πάψει να αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και αυτό φαίνεται. Δεκάδες ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας, gadgets και κάθε λογής χρήσιμα αντικείμενα, κάνουν την ζωή μας εύκολη και το μαγείρεμα ευκολότερο. Οι μεγάλες εταιρείες του χώρου έχουν επενδύσει τεράστια ποτά στον σχεδιασμό και την κατασκευή κουζινικών εργαλείων νέας γενιάς. Ορισμένα από αυτά δεν πωλούνται προς το παρόν στην χώρα μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα παραγγείλετε με ένα απλό κλικ.

Ηλεκτρικό μαχαίρι Cuisinart
Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο ηλεκτρισμό στο κόψιμο του κρέατος, αυτό το μαχαίρι θα σας μετατρέψει σε έναν πραγματικό "Ράμπο" της κουζίνας. Μην φοβάστε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα προϊόντα που διαφημίζονται τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην τηλεόραση. Φέρει την εγγύηση κατασκευής μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στον χώρο (Cuisinart) και θα σας διευκολύνει με οποιαδήποτε κατάσταση τεμαχισμού. Η εργονομική του λαβή είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια άνεση από αριστερόχειρες και δεξιόχειρες. Η ατσαλένια του λεπίδα μπορεί να κόψει μια λεπτή φέτα ψωμί και ένα κόκκαλο με την ίδια ακριβώς ευκολία. Στην συσκευασία περιλαμβάνεται και μια ξύλινη θήκη αποθήκευσης. Τιμή: 40€ από το Amazon

Μηχανή Κιμά της Camp Chef
Η πιο εξελιγμένη μηχανή του κιμά που κυκλοφορεί ακούει στο όνομα Meat Grinder και κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Για τους λάτρεις των κρεατικών και συγκεκριμένα του κιμά, αυτή η συσκευή είναι το απόλυτο gadget/ βοήθημα για την κουζίνα σας. Μπορεί να αλέσει μέχρι και 1.5 κιλό κρέας τον λεπτό και είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε τύπο κρέατος: χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο κτλ. Στην συσκευασία συμπεριλαμβάνονται και πολλά μεγέθη σωλήνων για να φτιάξετε λουκάνικα, και εναλλακτικές πλάκες για κάθε είδος κρέατος ξεχωριστά. Τιμή: 180€ από το Amazon.

Vita Mix blender
Απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε πάγκο κουζίνας που... σέβεται τον εαυτό του. Το επαγγελματικό αυτό μπλέντερ δεν είναι άδικα ένα από τα καλύτερα στο είδος του. Με "κινητήρα" δύο ίππων μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι σαν όχημα, αλλά αν συνειδητοποιήσετε ότι αυτοί οι ίπποι χρησιμοποιούνται για να γυρίσουν τις δύο κοφτερές λεπίδες, τότε η κατάσταση αποκτά ενδιαφέρον. Αυτό το μπλέντερ μπορεί να θρυμματίσει πάγο, φρούτα και κάθε είδους ωμές τροφές ακόμα και κόκαλα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το μηχάνημα σας παρέχει επίσης την δυνατότητα να ρυθμίσετε την ταχύτητα των λεπίδων ώστε να φτιάξετε τα δικά σας μοναδικά smoothies και χυμούς φρούτων. Τιμή: 390€ από το Amazon.

KitchenAid 16 Cups Food Processor
Με ισχύ 700Watt αυτό το βολικό εξελιγμένο μίξερ θα σας γλιτώσει από πολλούς μπελάδες. Τεμαχίζει, κόβει σε κομμάτια και ανακατεύει οποιαδήποτε "πρώτη ύλη" ελαχιστοποιώντας τον χρόνο προετοιμασίας στην κουζίνα. Το εξωτερικό του περίβλημα μειώνει στο ελάχιστο τον θόρυβο, ενώ την ίδια στιγμή μέσω τις ευρείας σωλήνας τροφοδοσίας βάζετε ντομάτες, αγγουράκια, πατάτες και ό,τι άλλο σκεφτείτε στο εσωτερικό του. Διαθέτει τρία πλαστικά μπωλ, συμπεριλαμβανομένων ενός 12πλου, ενός 10πλου και ενός μίνι 4πλου, με ξεχωριστή λεπίδα. Περιέχει επίσης μια πολλαπλών χρήσεων ανοξείδωτη λεπίδα για κόψιμο φρούτων και αυγών, όπως επίσης και 2 μεσαίες λεπίδες τεσσάρων και δύο χιλιοστών για τεμάχισμα. Στα υπόλοιπα extras θα βρείτε μία σπάτουλα καθαρισμού, βιβλίο συνταγών και προστατευτική θήκη για τις πολύτιμες λεπίδες. Τιμή: 160€ από το Amazon.

Kenwood CP 707 Slow Cooker
Η συσκευή αργού μαγειρέματος της Kenwood διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά των φαγητών σας, κρατώντας αναλλοίωτη την γεύση τους. Ο ηλεκτρονικός της προγραμματισμός σας επιτρέπει να επιλέξετε υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία μαγειρέματος καθώς και την διατήρησή της. Το μοντέρνο λευκό κεραμικό σκεύος για υγιεινό μαγείρεμα, είναι ιδανικό για σερβίρισμα και πλένεται εύκολα στο πλυντήριο πιάτων. Είναι χωρητικότητας 4.6 λίτρων και ισχύος 350W. Τιμή: 75€


Μηχανή Εσπρέσσο Delonghi
Εσπρέσσο ή Καπουτσίνο; Οποιαδήποτε και αν είναι η απάντησή σας αυτή η συσκευή είναι απαραίτητη για τους λάτρεις του αυθεντικού ιταλικού καφέ. Με την Magnifica Rapid Cappucino ESAM 4300S της Delonghi χάρη στο σύστημά της διπλής της αντλίας, μπορείτε να ετοιμάσετε ταυτόχρονα καφέδες espresso και γαλατούχα ροφήματα. Η συσκευή αυτή χρησιμοποιεί το σύστημα CRF, φρεσκοκόβοντας τον καφέ την στιγμή που τον ζητάτε. Με αυτόν τον τρόπο δεν έχετε κανένα κατάλοιπο στο σύστημα της συσκευής σας. Συμπεριλαμβάνοντας μια σκάρα, έναν αφαιρούμενο συλλέκτη σταγόνων και μια πλάκα θέρμανσης των φλιτζανιών, η μηχανή δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου στην συντήρησή της. Επιπλέον, διαθέτει αυτόματα προγράμματα πλυσίματος και αφαίρεσης αλάτων. Τιμή: 500€. 

Siemens MW911P2 Porsche Design
Ανεξαρτήτως με το αν βρίσκεστε σε δίαιτα ή όχι, μια ζυγαριά ακριβείας είναι απαραίτητη για τον πάγκο της κουζίνας σας, κυρίως για ιδιαίτερες συνταγές όπου θα πρέπει να μετράτε τις ποσότητες των υλικών. Η μοντέρνα ηλεκτρονική ζυγαριά της Siemens με το "μουράτο" Porsche design είναι κάτι παραπάνω από ιδανική επιλογή. Παρέχει δυνατότητα ζύγισης μέχρι 2000 γρ., οθόνη LCD με ένδειξη βάρους ακρίβειας γραμμαρίου, εξωτερικό περίβλημα από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, ενσωματωμένο ρολόι με χρονοδιακόπτη, λειτουργία απόβαρου, αναδιπλούμενη πρόσοψη, δυνατότητα στερέωσης στον τοίχο. Χρειάζεστε κάτι άλλο από μια ζυγαρία; Τιμή: 128€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v