Αίσθημα διακοπών στη βεράντα μας

Αν φέτος το καλοκαίρι σκοπεύετε να περάσετε πολλές ώρες στη βεράντα σας, φροντίστε τουλάχιστον να τη μετατρέψετε σε ένα ευχάριστο θερινό καταφύγιο. Πώς; Με τα ομορφότερα (και οικονομικότερα) έπιπλα εξωτερικού χώρου της αγοράς. 
Αίσθημα διακοπών στη βεράντα μας
της Έλενας Μπούλια

Δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τις βεράντες και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών στην Αθήνα. Δεν συμπαθώ τις πολυκατοικίες έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι που η μιζέρια τους είναι ακόμα πιο εμφανής, με τους ενοίκους, συμπεριλαμβανομένης της γράφουσας, να στοιβάζονται στα καγκελένια μπαλκονάκια τους προκειμένου να πάρουν λίγη δροσιά.

Ελλείψει, ωστόσο, της δυνατότητας η απόδρασή μας στη δροσερότερη ύπαιθρο να διαρκέσει παραπάνω από 5 άντε 10 ημέρες, είτε γιατί δε φτάνει η άδεια ή γιατί η τσέπη μας είναι άδεια, το μπαλκόνι μεταμορφώνεται αναγκαστικά σε θερινό καταφύγιο, δημιουργώντας μας την ανάγκη να το αναβαθμίσουμε, να το ομορφύνουμε με έπιπλα και αξεσουάρ που θα μας θυμίζουν κάτι από διακοπές (κατά προτίμηση σε νησί).

Όταν πραγματοποίησα την αγορά μου σε έπιπλα βεράντας από ένα από τα παρακάτω καταστήματα, και τοποθέτησα τη νέα μου τραπεζαρία στο μπαλκόνι, δε φανταζόμουν ότι θα μου άλλαζε τόσο τη διάθεση προς το "ας κάτσουμε έξω". Πρόσθεσα αναπαυτικά μαξιλάρια, μερικά γλαστράκια (έναν βασιλικό που διώχνει τα κουνούπια), και μερικά φαναράκια με κεριά και πλέον σχεδόν κάθε βράδυ οι κολλητοί μαζεύονται στη βεράντα μου για κρασάκι και κουβεντούλα μέχρι αργά. Όλη η «μεταμόρφωση» μου κόστισε περί τα 500 ευρώ, αλλά πιστέψτε με άξιζαν όσο λίγες αγορές για το σπίτι.

Από πού μπορείτε να αγοράσετε, λοιπόν, τα δικά σας έπιπλα βεράντας;

Planet Home
Τεράστια ποικιλία σε έπιπλα κήπου και βεράντας και με τιμές που ξεκινούν από 180 ευρώ για ένα ξύλινο σετ με τραπέζι και καρέκλες. Πιο συγκεκριμένα, το ξύλινο σετ της φωτογραφίας (με κωδικό όνομα Mocca) αποτελείται από τραπέζι, 2 πολυθρόνες και 2 παγκάκια και η τιμή του είναι στα 299 ευρώ.

Υπάρχουν τρία καταστήματα Planet Home στην Αθήνα, το κεντρικό βρίσκεται στο Μοσχάτο και τα άλλα δύο στο Παγκράτι και τη Ν. Ερυθραία. Για τις ακριβείς διευθύνσεις επισκεφθείτε το site www.planethome.gr.

Leroy Merlin
Μία νέα σχετικά παρουσία στην ελληνική αγορά, το κατάστημα Leroy Merlin, στο Αεροδρόμιο, έχει ήδη αποκτήσει πολλούς πελάτες χάρη στη μεγάλη ποικιλία του στα είδη οικιακής διακόσμησης και οικιακών κατασκευών, αλλά και στις καλές του τιμές. Εκεί θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή από έπιπλα κήπου και βεράντας, όπως το σετ της φωτογραφίας, που ανήκει στη συλλογή Casablanca και αποτελείται από 2 πολυθρόνες, έναν καναπέ και ένα τραπέζι από ξύλο ευκαλύπτου, σε συνολική τιμή 579 ευρώ. Το κατάστημα Leroy Merlin βρίσκεται στο Εμπορικό Πάρκο του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Notos Galleries Home
Το μεγαλύτερο ίσως πολυκατάστημα ειδών σπιτιού στην Ελλάδα φιλοξενεί σε έναν ολόκληρο όροφο μία μεγάλη συλλογή από έπιπλα κήπου-βεράντας με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα εταιριών, όπως Bhineka, IKIA, Marcelindo, Puriartha, BoConcept, Carousel, Sia, Berson αλλά και τα «δικά του» Notos Home Collection. Στον καλοκαιρινό κατάλογο του καταστήματος θα δείτε όλες τις νέες αφίξεις σε έπιπλα κήπου-βεράντας, όπως αυτά της φωτογραφίας, της Notos Home Collection. Πρόκειται για έναν τριθέσιο καναπέ στα 730 ευρώ, ένα coffee table στα 190 ευρώ και μία πολυθρόνα στα 260 ευρώ, όλα από φυσικό rattan. (Notos Galleries Home: Κρατίνου 5, Πλατεία Κοτζιά -έναντι Δημαρχείου Αθηνών-, Αθήνα, τηλ. 210-3743000).

Ανδρεάδης Homestores
Ποιοτικά έπιπλα και αξεσουάρ για το σπίτι σε πολύ όμορφα σχέδια και σε λογικές τιμές θα βρείτε και στα καταστήματα Ανδρεάδης. Τραπεζαρίες και καναπέδες, από ξύλο ή μπαμπού σε ποικιλία χρωμάτων και διαστάσεων, μαξιλαράκια, φαναράκια και άλλα διακοσμητικά θα κάνουν την τελική επιλογή σας ιδιαίτερα δύσκολη. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι τα καταστήματα διανύουν αυτές τις μέρες το «δεκαήμερο μισό-μισό», έτσι με κάθε σας αγορά σας δίνεται δώρο το 50% της επόμενης. Ενδεικτικά, το σαλόνι της φωτογραφίας αποτελείται από έναν καναπέ (202x79x66) με μπεζ μαξιλάρια, δύο πολυθρόνες (105x75x66) και ένα coffee table, στην τιμή των 2.500 ευρώ. Καταστήματα Ανδρεάδης υπάρχουν σε όλη την Αθήνα. Για τις ακριβείς διευθύνσεις επισκεφθείτε το site www.andreadis.com.

L. B. B. Diagonios

 
Ένα κατάστημα ελληνο-ινδονησιακής συνεργασίας που σχεδιάζει και παράγει έπιπλα κήπου και βεράντας, ξύλινες κατασκευές εξωτερικών χώρων και μικροαντικείμενα σχετικά με τον εξωτερικό χώρο, έχει να μας προτείνει αμέτρητες λύσεις με έπιπλα άριστης ποιότητας από ξύλο ή σφυρήλατο σίδερο, όπως αυτά της φωτογραφίας. Πρόκειται για το σετ Creta, που αποτελείται από μία πολυθρόνα με μαξιλάρια (στα 504 ευρώ), καναπέ (στα 858 ευρώ) και ένα χαμηλό τραπεζάκι (στα 380 ευρώ), ενώ τα μαξιλάρια για την κάθε πολυθρόνα είναι στα 53 ευρώ, ενώ για τον καναπέ στα 105 ευρώ, όλα χωρίς τη δαπάνη μεταφοράς και το Φ.Π.Α. (L. B. B. Diagonios: Εθνικής Αντιστάσεως 65, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6753493).
 
Ι. Πιπερίδης

Τέλος, ένα ακόμα κατάστημα με πολύχρονη παρουσία στο χώρο των επίπλων έρχεται να μας προτείνει μία τεράστια ποικιλία σε έπιπλα βεράντας και κήπου, διαφόρων ευρωπαϊκών εταιριών, ενώ ξεχωρίζει και για τη μεγάλη του γκάμα σε μαξιλάρια βεράντας με πολύ λογικές τιμές. Στο site του καταστήματος θα πάρετε μία εικόνα από τις κατηγορίες των προϊόντων, που ως προς τα έπιπλα εξωτερικού χώρου χωρίζονται σε ξύλινα, πλεκτά-wicker, πλαστικά-αλουμινίου, μεταλλικά-φερ φορζέ αλλά και κάμπινγκ. Εκεί βρήκαμε και την ιδιαίτερα αναπαυτική πτυσσόμενη και ρυθμιζόμενη πολυθρόνα της φωτογραφίας (μοντέλο ΑΣΗ), από ξύλο Meranti, στα 70 ευρώ. (Ι. Πιπερίδης: Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49-51, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9323188).
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v