Τα πιο ανθεκτικά φυτά για να φυτέψεις τώρα

Ψάχνεις να ενισχύσεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου με όμορφα αλλά… σκληρά φυτά; Σου έχουμε επτά ανθεκτικές επιλογές.
Τα πιο ανθεκτικά φυτά για να φυτέψεις τώρα
Αντέχουν στον ήλιο και στη ζέστη, δεν απαιτούν πολύ πότισμα και είναι αυτό που θα λέγαμε «σκληρά καρύδια». Ιδού επτά επιλογές φυτών για να φυτέψεις αυτήν την περίοδο σε μπαλκόνι ή σε κήπο.

Πικροδάφνη 

Είναι ολάνθιστη αυτήν την εποχή και μπορεί να την έχετε δει σε πεζοδρόμια σε νησίδες. Έχει πολλά χρώματα – ροζ, κόκκινη, φούξια, άσπρη, κίτρινη κ.α. – και αυτή είναι η εποχή της. Δεν έχει απαιτήσεις σε νερό, είναι ταχείας ανάπτυξης, όμως αν είναι καινούργια θέλει πότισμα μια φορά την εβδομάδα. Αν είναι πιο μεγάλη, τη… βρίσκει την άκρη μόνη της και χωρίς πότισμα.

Σπάρτο

Ανήκει στα δασικά φυτά και κάνει αυτήν την εποχή ένα κίτρινο λουλουδάκι με ωραίες, μεθυστικές μυρωδιές. Δεν θέλει καθόλου περιποίηση και δεν είναι επιρρεπές σε ασθένειες. Δεν καταλαβαίνει τίποτα, ούτε από κρύο ούτε από ζέστη και επίσης δεν απαιτεί πότισμα.

Λαντάνα

Έχει πλούσια ανθοφορία αυτήν την εποχή, κάνει ταξιανθίες με πολλά λουλουδάκια και τη βρίσκουμε σε πολλά χρώματα και ποικιλίες. Υπάρχει σε έρπουσα μορφή, σε θάμνο που γίνεται μεγάλος και ογκώδης και σε μια μεσαίου μεγέθους ποικιλία. Σε όλες τις μορφές της είναι πολύ ανθεκτική σε ασθένειες και δεν θέλει πολύ περιποίηση.

Ράμνος 

Δεν απαιτεί καθόλου νερό και καθόλου περιποίηση. Ο ράμνος δεν… καταλαβαίνει τίποτα και μπορεί να μην μας προσφέρει κάποιο λουλούδι, όμως έχει ένα πλούσιο, ωραίο πράσινο φύλλωμα, το οποίο ψαλιδίζεται εύκολα. 

Σολάνο

Έχει μεγάλη ανθοφορία αυτήν την εποχή και δεν θέλει καθόλου περιποίηση. Κάνει ένα μπλε λουλουδάκι, το οποίο θα είναι και ολάνθιστο μέχρι τα πρώτα κρύα – Οκτώβρη, Νοέμβρη περίπου. Δεν αρρωσταίνει, δεν μασάει, αλλά αγαπά το νεράκι και το δείχνει. Θέλει πότισμα δηλαδή, 2-3  φορές τη βδομάδα.

Αγγελική

Βγαίνει σε τρεις διαφορετικές ποικιλίες, την ψιλόφυλλη, την κοινή και την νάνα. Είναι πολύ ανθεκτική, ακούει πολύ στο ψαλίδισμα και μπορούμε να τη διαμορφώσουμε σε μπάλα, κώνο, τετράγωνη κ.α. Είναι σκληρό φυτό και νωρίς την άνοιξη βγάζει ένα λευκό λουλουδάκι εύοσμο. Αγαπά την σκιά και τον ήλιο, και τα πάει παντού καλά. Μόνο στην ημισκιά μπορεί να παρουσιάσει μια ψώρα αυτήν την εποχή, αλλά στον ήλιο είναι άκρως ανθεκτική.

Βιβούρνο 

Ένας πολύ όμορφος και εύκολος στην ανάπτυξη θάμνος, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις που θέλει όμως ήλιο μιας και δεν τα πάει καλά με την ημισκιά. Επίσης, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στο κλάδεμα και μπορεί να γίνει μπορντουρίτσα ή να αφεθεί ελεύθερος. Η καλλωπιστική του αξία είναι στο φύλλωμα, αλλά την άνοιξη κάνει και ένα ωραίο λουλουδάκι. Πάει πολύ καλά και με 2 φορές πότισμα την εβδομάδα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v