@HOMEΟΙΚΟΣ ΚΑΙ DESIGN

Ποια φυτά αντέχουν χωρίς πολύ πότισμα

Ποια φυτά χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και είναι ιδανικά για όσους δεν θέλουν να… ασχολούνται και πολύ μαζί τους;
 

Ποια φυτά αντέχουν χωρίς πολύ πότισμα


Είναι αρκετά σκληρά για να πεθάνουν, είναι όμορφα και είναι ό,τι πρέπει για εσάς που δεν θέλετε να ασχολείστε ιδιαίτερα με την περιποίησή τους.

Στο μπαλκόνι ή στο σπίτι, δίνουν χρώμα και καλό ζεν, χωρίς να χρειαστούν πολύ… ποτίζεν.

Φίκος

 Ένα όμορφο φυτό που συνηθίζεται στην Ελλάδα, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Φροντίστε να είναι σε σκιερό μέρος και να μην εκτίθεται απευθείας στον ήλιο, γιατί τα φύλλα του είναι ευαίσθητα. Θα χρειαστεί να τον ποτίζετε 2 φορές την εβδομάδα.

Λεβάντα

 Είναι όμορφη, μυρωδάτη και πολύ ανθεκτική στη ζέστη και την ξηρασία. Την άνοιξη και το καλοκαίρι φροντίστε να την ποτίζετε όταν δείτε ότι το χώμα της έχει στεγνώσει. Σημειώστε πως θέλει καλή αποστράγγιση.

Γιασεμί

 Μυρωδάτο, καλοκαιρινό και… σινεφίλ, το γιασεμί είναι αναρριχώμενο και αγαπά πολύ το φως του ήλιο, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο πότισμα. Φροντίστε να του δίνετε «να πιει» 1-2 φορές την εβδομάδα.

Αλόη

 Σε γενικές γραμμές χρειάζεται νερό όταν το χώμα της είναι στεγνό, ενώ ακόμα κι αν ξεχάσετε να την ποτίσετε, οι αντοχές της είναι πολύ μεγάλες. Ένα σημάδι αφυδάτωσης της είναι το καφέ χρώμα, κάτι που δείχνει ότι θα καθυστερήσει η ανάπτυξή της.

Κάκτοι

 Χρειάζονται πότισμα μόλις μια φορά την εβδομάδα (ή και λιγότερο) και μια καλή θέση στον ήλιο. Εκτός από τους μεγάλους κάκτους, μπορείτε να δημιουργήσετε συνθέσεις με μικρά κακτάκια σε διάφορες γωνίες του μπαλκονιού,

Νεφρίτης

 Σαν όνομα μπορεί να μην σας λέει κάτι, η εικόνα, όμως, θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε ότι έχετε δει τον νεφρίτη σε αρκετά ελληνικά μπαλκόνια. Του αρέσει το ξηρό κλίμα και το πολύ νερό μπορεί να του κάνει κακό, γι’ αυτό, τοποθετήστε το σε γλάστρα με καλή αποστράγγιση.

Γιούκα

 Αντέχει στο κρύο και τη ζέστη, δεν κολλάει εύκολα ασθένειες των φυτών και δεν θέλει πολύ νερό. Συγκεκριμένα, με μια φορά την εβδομάδα πότισμα το καλοκαίρι έχετε ξεμπερδέψει.

Ζάμια

 Έχει πράσινα φύλλα, με φυσική γυαλάδα και είναι από τα πιο κομψά και ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Της αρέσει το φως, αλλά είναι εξίσου ανθεκτική στη σκιά, ενώ χρειάζεται νερό μόλις μια φορά τον μήνα.

Γεράνι

 Γνωστό και ως «μολοχάκι» το αγαπημένο γεράνι είναι ανθεκτικό και αντέχει χωρίς νερό, χωρίς να ταλαιπωρείται από τον έντονο ήλιο. Μπορείτε να το ποτίζετε 1-2 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ευφυΐα ανθεί μόνο στις περιόδους που η πίστη εξασθενεί."

Emile M. Cioran, 1911-1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος

  • 1793 - Η γιρονδίνη Σαρλότ Κορντέ δολοφονεί τον Ζαν Πωλ Μαρά, σημαντική μορφή της Γαλλικής Επανάστασης.
    1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία αποκόπτονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Τουρκίας υπογράφεται στο Βερολίνο η Βερολίνειος Συνθήκη, με την οποία ανατρέπεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878, που προέβλεπε τη δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας.
    1908 - Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    1943 - Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2