Τι να κάνω τα βροχερά Σάββατα;

Είχες ετοιμαστεί για μπαρότσαρκα όμως η βροχή στα χάλασε. Δες τι μπορείς να κάνεις μια βροχερή μέρα Σαββάτου και να περάσεις εξίσου ωραία.
Τι να κάνω τα βροχερά Σάββατα;
Έξω βρέχει και εσύ είσαι σπίτι. Η μπαρότσαρκα ακυρώθηκε, κι εσύ βυθίζεσαι ολοένα και περισσότερο στην προοπτική της μιζέριας και του «μάπα» Σαββατόβραδου. Αναδύσου από τις στάχτες σου και άκουσέ μας καλά.

Μπορείς να περάσεις εξίσου καλά ένα διαολεμένα βροχερό Σάββατο βράδι. Αρκεί να ξέρεις τι να κάνεις.

Κι αν δεν ξέρεις εσύ, μπορούμε να σου δώσουμε λύσεις εμείς.

Ξεκίνα έναν μαραθώνιο

Όχι στη βροχή – προφανώς – αλλά στην τηλεόρασή σου. Πώς είπες; Δεν έχεις ιδέα τι να δεις; Κλείσε την μετριότατη ελληνική τηλεόραση και άνοιξε τα μάτια σου στις ξένες σειρές. Θα μείνουν ανοιχτά για πολλά βράδια ακόμα – και ημέρες. Κάνε την αρχή εντοπίζοντας τις σειρές που σου αρέσουν από εδώ.  

Πήγαινε σινεμά

Η σκοτεινή αίθουσα μοιάζει να φτιάχτηκε για τις βροχερές νύχτες του χειμώνα. Απόφυγε τα multiplex για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (κυριολεκτικά), πάρε ένα (ή δύο) εισιτήρια στο κοντινότερο συνοικιακό σινεμά, προμηθεύσου ποπ κορν γίγας ή νάτσος με τυρί από το κυλικείο και απόλαυσε μια καλή ταινία όπως της πρέπει. Για να αποφύγεις τις «φλόμπες» δες τι προτείνει ο σινεφίλ Λουκάς Τσουκνίδας εδώ.

Ή θέατρο

Κάτι αντίστοιχο και με την αίθουσα του θεάτρου. Ταιριάζει ταμάμ σε μια βροχερή νύχτα στην οποία η κλασσική μπαρότσαρκα μοιάζει αδύνατη. Μάλιστα αν σε κοντινή απόσταση υπάρχει και κάποιο μπαράκι, τότε η φάση γίνεται «θέατρο και ποτάκι» και απογειώνεται. Το Clemente για παράδειγμα βρίσκεται λίγα βήματα από το Παλλάς, το Gin Joint απέχει ελάχιστα από το θέατρο Μουσούρη στην Πλατεία Καρύτση και το Baraaz στον Νέο Κόσμο είναι δυο βήματα από τη Στέγη και το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Περισσότερες ιδέες εδώ

Μαγείρεψε κάτι

Τώρα είναι η ώρα να μάθεις πως η κουζίνα δεν βγάζει μόνο μακαρόνια με κιμά – στην καλύτερη. Πού ξέρεις; Μπορεί μέσα σου να κρύβεις έναν εκκολαπτόμενο Τζέιμι Όλιβερ. Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αν μάλιστα την κάνεις με παρέα τότε γίνεται σούπερ διασκεδαστική. Πάρε ιδέες από εδώ και ετοιμάσου να εκπλήξεις τον εαυτό σου ή τους καλεσμένους σου. 

Παίξε επιτραπέζια

Σταθερή αξία. Και άκρως διασκεδαστική αν θέλεις την ταπεινή μας γνώμη. Ξέχνα Taboo, Trivial και λοιπά ξεπερασμένα και επένδυσε σε ένα «ψαγμένο» επιτραπέζιο για να παρουσιάσεις/εξηγήσεις/παίξεις με την παρέα σου. Οι επιλογές είναι χιλιάδες. Για να μην πελαγώσεις, δες εδώ μερικές από τις καλύτερες (και πρόσφατες). 

Διάβασε

Όχι για τη δουλειά, όχι για το Πανεπιστήμιο ή το Μεταπτυχιακό. Διάβασε για σένα. Τα μυθιστορήματα που σκονίζονται στα ράφια, τα βιβλία που σου έκαναν δώρο και τώρα χρησιμεύουν για να στηρίζουν την πόρτα, ένα e-book που αγόρασες και κοιμάται εδώ και μήνες στον σκληρό του υπολογιστή σου. Πιάσε κάτι από τα παραπάνω, βάλε χαλαρή μουσική να παίζει, βούλιαξε στον καναπέ και ταξίδεψε.

Φώναξε φίλους στο σπίτι

Η απάντηση στην πλήξη και τη βαρεμάρα λέγεται «παρέα» και κατά 99% σκέφτεται το ίδιο πράγμα με σένα τούτη τη βροχερή μέρα: σπιτικό σουαρέ. Πρόλαβέ τους, πάρτους τηλέφωνο και κάλεσέ τους σπίτι για να τα πείτε, να πιείτε, να παίξετε και να περάσετε καλά.

Λιώσε στο Ίντερνετ

Γάτες, καμμένα βίντεο στο Youtube, trash τραγούδια, γαμάτες σελίδες στο Facebook. To Ίντερνετ είναι γεμάτο ένα σωρό ωραία πράγματα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

Μην κάνεις τίποτα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχες χρόνο να αράξεις μόνος σου και να μην κάνεις απολύτως τίποτα; Αν δεν θυμάσαι, τότε μάλλον οφείλεις στον εαυτό σου να το κάνεις. Άραξε στον καναπέ, απόλαυσε τη σιωπή (ή βάλε μουσική) κοίτα τον τοίχο, πάρε χρόνο για τον εαυτό σου, ηρέμησε και κοιμήσου.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v