ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Και επίσημα ανοιχτός το βράδυ ο λόφος του Φιλοπάππου

Δικαιώθηκαν οι Αθηναίοι πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να ακυρωθεί απόφαση που προέβλεπε «λουκέτο» για τους κεντρικούς λόφους της πόλης τα βράδια.

Και επίσημα ανοιχτός το βράδυ ο λόφος του Φιλοπάππου

Δικαιώθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τον λόφο του Φιλοπάππου, οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ενάντια σε υπουργική απόφαση που προέβλεπε το κλείσιμο των κεντρικών λόφων της Αθήνας κάθε βράδυ.

Συγκεκριμένα, το 2008 (με υπουργική απόφαση), ο κ. Λιάπης έκανε δεκτό το αίτημα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να χαρακτηριστούν οι λόφοι του Φιλοπάππου, των Μουσών και της Πνύκας οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος. Σύμφωνα με αυτή την κατηγοριοποίηση, ο χώρος έπρεπε να κλείνει για το κοινό κάθε βράδυ, όπως όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής -που απολάμβαναν τα δρομάκια, το πράσινο και τις εκτάσεις των συγκεκριμένων λόφων- αντέδρασαν έντονα, και στην ουσία η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ωστόσο, προ ολίγων ημερών, οι πολίτες δικαιώθηκαν και επισήμως, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο μετά από αίτημά τους αποφάσισε να ακυρώσει την υπουργική απόφαση του 2008.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα του υπουργείου Πολιτισμού, ότι το κλείσιμο των χώρων τη νύχτα είναι μέσο αποτροπής βανδαλισμών ή πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα αρκετά τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα ήταν καλύτερο να αντιμετωπιστούν με μια αυστηρότερη φύλαξη του χώρου. «Ο χώρος αυτός εκτός από αρχαιολογικός έχει και την ιδιότητα του χώρου πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο αιώνα, είναι δε διαμορφωμένος έτσι ώστε να επιτελεί αυτό τον ρόλο», αναφέρει η απόφαση.

Πηγή: Καθημερινή 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v