Μαθητές φτιάχνουν εφαρμογή για χαμένα παιδιά

Μαθητές από την Κέρκυρα έφτιαξαν μία καινοτόμο εφαρμογή, η οποία βοηθάει τα παιδιά να ειδοποιήσουν τους γονείς τους σε περίπτωση που χαθούν.
Μαθητές φτιάχνουν εφαρμογή για χαμένα παιδιά
Πενήντα μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κέρκυρα, με κίνητρο την βοήθεια προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μία πρωτότυπη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας ένα παιδί που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ή πανικό, με δύο μόνο κλικ, να μπορεί να ενημερώνει την οικογένειά του.

Η εφαρμογή "Never Lost", που δημιουργήθηκε για να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας, απαντά σε ορισμένα ερωτήματα που έχει ένα παιδί όταν χαθεί, ή βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως, «πού βρίσκομαι; Έχω χαθεί. Πώς μπορώ να ζητήσω βοήθεια; Πώς θα στείλω στους γονείς μου τη θέση μου; Πώς μπορώ να δω πού βρίσκομαι;».

Η ιδέα γεννήθηκε στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών που βρίσκεται στη Βόρεια Κέρκυρα, όμως επειδή οι γνώσεις των μαθητών του σχολείου, σε σχέση με τον προγραμματισμό ήταν λίγες, έπρεπε να δοθούν ρόλοι και σε μεγαλύτερες τάξεις, γι αυτό έγινε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιάνας, καθώς και με το 2ο και 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας. 

Διαβάστε περισσότερα στο Euro2day.gr



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v