Έρχεται μίνι καύσωνας αυτό το Σαββατοκύριακο

Ο υδράργυρος ανηφορίζει τις προσεχείς ημέρες: Δείτε σε ποιες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν οι πρώτοι μίνι-καύσωνες και τι καιρό θα κάνει στην Αθήνα.
Έρχεται μίνι καύσωνας αυτό το Σαββατοκύριακο
Έφτασαν οι πρώτες μεγάλες ζέστες για φέτος, με τον καιρό να μας επιφυλάσσει μίνι καύσωνα αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος θα πλησιάσει επικίνδυνα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ως τους 30-32 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία στην Αττική, τη δυτική Ελλάδα, την Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 βαθμούς, με προοπτικές για περαιτέρω άνοδο την Δευτέρα και την Τρίτη ως τους 35 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, μέχρι και τους 37 βαθμούς. Με άλλα λόγια, ο καιρός ενδείκνυται για εξορμήσεις στις παραλίες – δείτε εδώ τις καλύτερες ακτές που θα σας δροσίσουν στην Αττική

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το προσεχές πενθήμερο, προβλέπονται μόνο κάποιες τοπικές νεφώσεις σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς, ενώ θα φτάσουν ως και τα 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο την Κυριακή.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v