Τα καλύτερα weekends για τον Ιούνιο

Τις πρώτες βουτιές του Ιουνίου θα τις κάνουμε στα Χανιά, στην Κύθνο, στο Φωκιανό και στην Κυπαρισσία, χωρίς να τις πληρώσουμε ακριβά.
Τα καλύτερα weekends για τον Ιούνιο
της Ηρώς Κουνάδη

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε πολύ τον Ιούνιο είναι ότι συγχρόνως… είναι καλοκαίρι και δεν είναι. Αυτό σημαίνει ότι μας εμπνέει μεν να κάνουμε τις πρώτες μας βουτιές, οι τιμές και οι διαθεσιμότητες, όμως, δεν αγγίζουν ακόμα τον ουρανό, οπότε μπορούμε να κανονίσουμε αυθόρμητα τα Σαββατούριακά μας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια μικρή περιουσία γι’ αυτά. Για να το κάνετε κι εσείς, συγκεντρώσαμε τέσσερις από τις καλύτερες ιδέες μας για τα πρώτα μας καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα.

Κύθνος

Μία ώρα και σαράντα λεπτά (και 15,50€) μακριά από το λιμάνι του Λαυρίου, η Κύθνος είναι… η Κυκλάδα της διπλανής πόρτας, ιδανική για να κάνουμε πρόβα διακοπών στις υπέροχες παραλίες της και απογευματινές βόλτες στα καλντερίμια της κατάλευκης Χώρας. Το πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι του Λαυρίου τα Σάββατα στις 8.30 το πρωί, και επιστρέφει τα απογεύματα της Κυριακής στις 16.30 –θα το θέλαμε λίγο πιο αργά, αλλά ας είναι.

Τι θα κάνετε εδώ: Θα βολτάρετε στην υπέροχη Χώρα, και στην sui generis Δρυοπίδα, με τις κατακόκκινες κεραμοσκεπές της, τον λαβύρινθο από καλντερίμια και το κοντινό Σπήλαιο Καταφύκι, που είναι εν μέρει επισκέψιμο και εντυπωσιάζει με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες του. Θα βουτήξετε στην παραλία-σταρ του νησιού που λέγεται Κολώνα, αλλά και στα κρυστάλλινα νερά των απέραντων αμμουδιών του Αγίου Δημητρίου και της Μεγάλης Άμμου.

Διαβάστε περισσότερα – Κύθνος: Οι Κυκλάδες της διπλανής πόρτας

Πού θα μείνετε: Στα φωτεινά, κυκλαδίτικα δωμάτια του Ειρηάννα (40€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα) στα Λουτρά ή στα χρωματιστά στούντιο του Foinikas (55€ το στούντιο που φιλοξενεί έως και τρία άτομα) στον Μέριχα.

Χανιά

Τώρα που η RyanAir έφερε την Κρήτη… στην πόρτα μας, με σούπερ προσιτές τιμές, τα Χανιά γίνονται ένα ωραιότατο καλοκαιρινό weekend, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε ούτε χρήματα ούτε χρόνο. Συγκεκριμένα, για το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου βρήκαμε εισιτήρια στα 75€ μετ’ επιστροφής (αναχώρηση στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου από Αθήνα και στις 6.40 το πρωί της Δευτέρας από τα Χανιά).

Τι θα κάνετε εδώ: Θα χαθείτε ανάμεσα σε χρωματιστά νεοκλασικά και πλακόστρωτα καλντερίμια εξερευνώντας την πανέμορφη Παλιά Πόλη (που είναι σαφώς μια από τις ωραιότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας), θα πιείτε τουλάχιστον ένα καφεδάκι στο Ενετικό Λιμάνι, θα δοκιμάσετε αξεπέραστη κρητική κουζίνα στα ταβερνάκια και τα μεζεδοπωλεία της και θα βουτήξετε στο απόλυτο γαλαζοπράσινο του Μπάλου, των Φαλάσαρνων και του Ελαφονησίου.

Διαβάστε περισσότερα – Χανιά: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου

Πού θα μείνετε: Στα λιτά αλλά προσεγμένα δωμάτια Ανεμώνες (από 40€ το δίκλινο) στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, ή στα μικρά αλλά όμορφα Stoa Rooms (38€ το δίκλινο) λίγα μόνο βήματα μακριά από το Ενετικό Λιμάνι.

Κυπαρισσία

Δεν θέλετε να μπλέκετε με δρομολόγια, αναχωρήσεις και ωράρια πλοίων και αεροπλάνων; Κανένα πρόβλημα. Η δυτική ακτή της Πελοποννήσου διαθέτει παραλίες και τοπία που θα ζήλευαν τα ωραιότερα νησιά, και απέχει δυόμισι ωρίτσες από την πόρτα του σπιτιού σας, να ‘ναι καλά η Καλαμάτα και ο καινούριος δρόμος της.

Τι θα κάνετε εδώ: Θα βολτάρετε στη γραφική Άνω Πόλη, θα σκαρφαλώσετε στο Κάστρο για να χαζέψετε την θέα, θα βουτήξετε στα υπέροχα νερά που βρέχουν την αμμουδιά της Ελαίας με το πευκοδάσος της, ή θα οδηγήσετε τα 50 έξτρα χιλιόμετρα ως το μεγαλείο της Βοϊδοκοιλιάς. Επίσης, θα επιχειρήσετε τις πρώτες σας παγωμένες βουτιές στους καταρράκτες της Νέδας και θα επισκεφθείτε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου –αν όχι ολόκληρης της Ελλάδας– την Αρχαία Μεσσήνη.

Διαβάστε περισσότερα – Η Μεσσηνία στα καλύτερά της

Πού θα μείνετε: Στα όμορφα, φωτεινά και γουστόζικα διακοσμημένα Σπιτάκια (40€ το σπιτάκι δύο ατόμων) κοντά στην παραλία της Κυπαρισσίας, ή στα λιτά αλλά περιποιημένα στούντιο του Sani Kassimis, λίγα μόνο βήματα από την παραλία Σάνη (40€ το δίκλινο).

Πούλιθρα

Μπορεί η δυτική ακτή να έχει το όνομα, όμως η χάρη δεν λείπει από τα ανατολικά παράλια της Πελοποννήσου, που προσφέρονται για διακοπές… στα κρυφά, μακριά από τους πάντες και τα πάντα. Εδώ, λίγα χιλιόμετρα νότια του Λεωνιδίου, τα Πούλιθρα είναι ένα λιλιπούτειο, γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι με εντυπωσιακά αρχοντικά πλάι σε ασβεστωμένα σπιτάκια με ανθισμένες αυλές. Το βράδυ, δύο μπαράκια ξενυχτούν με τα φώτα χαμηλωμένα πλάι στο κύμα, και η ατμόσφαιρα θυμίζει νησί από εκείνα που δεν έχει ανακαλύψει ακόμα ο κόσμος.

Τι θα κάνετε εδώ: Θα οδηγήσετε μια ωρίτσα μακριά από τα Πούλιθρα, για να βουτήξετε σε μια από τις ωραιότερες –και λιγότερο δημοφιλείς– παραλίες της Πελοποννήσου, το Φωκιανό. Επίσης, θα βολτάρετε στα καλντερίμια που ελίσσονται ανάμεσα στα επιβλητικά αρχοντικά του Λεωνιδίου και θα εξερευνήσετε το Κυπαρίσσι… στην άκρη του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα - Φωκιανό: Βουτιές με άρωμα Μυρτώ(ου)

Πού θα μείνετε: Στα λιτά αλλά περιποιημένα διαμερίσματα του Poulithra Beach (35€ το δίκλινο), στα όμορφα στούντιο Αλεξανδράκης (50€ το δίκλινο με πρωινό) και στα μεγάλα, φωτεινά στούντιο του Βυζαντινόν (58€ το δίκλινο με πρωινό και θέα στη θάλασσα).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v