Είναι τα πειραματόζωα απαραίτητα;

Απαραίτητα είναι προς το παρόν τα πειραματόζωα στην επιστήμη, απαντούν κορυφαίοι νομπελίστες σε κίνημα πολιτών για την κατάργησή τους.
Είναι τα πειραματόζωα απαραίτητα;
Δεν είναι ακόμη εφικτή η κατάργηση των πειραματόζωων, καθώς συνεισφέρουν στην τεράστια πρόοδο της Ιατρικής, χωρίς να έχουν βρεθεί καλύτερες εναλλακτικές, υποστηρίζουν κορυφαίοι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, 16 νομπελίστες και 149 επιστημονικοί οργανισμοί απαντούν σε κίνημα ευρωπαίων πολιτών υπέρ της κατάργησης των πειραματόζωων, με ανοιχτή επιστολή που ζητά από την Ε.Ε. να αγνοήσει τα αίτημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Stop Vivisection που έχει υπογραφεί από περίπου 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους. 

«Δεν επιθυμούμε να συνεχιστεί για πάντα η χρήση ζώων στην έρευνα, και η ερευνητική κοινότητα είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση εναλλακτικών μοντέλων. Παρόλα αυτά, δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο», αναφέρουν στην επιστολή τους οι επιστήμονες.

«Έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε την ιατρική έρευνα και να αναπτύξουμε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις στη χρήση ζώων στην έρευνα», συνεχίζουν στην επιστολή τους, υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση που η Κομισιόν αποδεχτεί το αίτημα των πολιτών (είναι υποχρεωμένη να το εξετάσει, εφόσον οι υπογραφές ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, και να απαντήσει ως τον Ιούνιο), η Ευρώπη θα γυρίσει αρκετά βήματα πίσω στον τομέα των επιστημονικών ανακαλύψεων και της υγείας για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Δείτε εδώ την επιστολή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v